Mijn leven in vogelvlucht

 

 

Ik ben sinds 2005 spiritueel trainer, lifecoach en founder van de KIBA Methode®. Ik heb inmiddels duizenden mensen begeleid naar de volgende stap in hun leven.

Dit was niet vanzelfsprekend. Na een opleiding in Marketing en Communicatie heb ik ruim tien jaar gewerkt op strategische managementposities in het bedrijfsleven. In 2002 was ik burnout. Ik was mezelf kwijtgeraakt doordat ik mij teveel had aangepast aan de verwachtingen van andere mensen en de maatschappij.

Ik leg dit in mijn trainingen met de volgende metafoor. Als je geboren wordt dan ben je van nature – in mijn geval – rechtshandig. Als je klein bent dan ga je wel wat experimenteren maar van nature ga je knippen met rechts, kleuren met rechts en schrijven met rechts. Nu kun je op een gegeven moment besluiten om met links te gaan te schrijven. Als je goed je best doet, hard werkt, goed volhoud dan kun je op een gegeven moment net zo goed schrijven met links als met rechts. Toch zal met rechts altijd gemakkelijker gaan omdat dit van nature bij je past. En ik heb in mijn leven heel erg mijn best gedaan om goed met links te schrijven. En dat lukte aardig tot mijn 32e. Toen hield ik het niet meer vol en kreeg ik een burnout.

Als kind heb ik mij aangepast

Als kind voelde ik mij vreemd. Ik had weinig aansluiting bij andere kinderen. Ik snapte de wereld niet. En om dat op te lossen heb ik de strategie gevolgd om mij aan te passen aan de verwachtingen van anderen. Ik was een model-kind, dat goed kon leren en nooit voor moeilijkheden zorgde. In de periode dat ik NLP deed werd tegen mij gezegd dat ik hoogbegaafd en hoogsensitief was. Op dat moment wilde ik dat helemaal niet horen. Want ik had mijn hele leven juist mijn best gedaan om ‘normaal’ te zijn en nu kreeg ik weer een stempeltje. En ik kon me ook niet voorstellen dat ik hoogbegaafd en hoogsensitief was. Veel later ben ik mij hierin meer gaan verdiepen en toen zijn heel wat kwartjes gevallen. En nu – als trainer, coach en spreker – is dit juist mijn kracht. Terwijl dit vroeger een valkuil was, iets waar ik niet mee om kon gaan en waardoor ik mij vooral heb aangepast aan anderen. Wat overigens niet is gelukt, want mensen vonden mij toch altijd wat vreemd en raar, waardoor ik mij ook heel eenzaam heb gevoeld.

Waarom heb ik voor dit leven gekozen

Ik heb ook heel lang niet begrepen waarom ik hier op aarde was. Ik snapte het niet en ik snapte de wereld ook niet. Het liefste wilde ik hier helemaal niet zijn.Toen ik het spirituele pad op was gegaan kwam ik erachter dat je zelf kiest voor dit leven. En toen begreep ik het helemaal niet meer. Ik heb heel lang gedacht dat ik daarboven dan echt een blackout moet hebben gehad. En toen ik mij ging verdiepen in het systemisch werken was één van de eerste dingen die je leerde, dat je je ouders dankbaar moet zijn dat zij jou het leven hebben gegeven. En ook al vond ik het systemisch werken prachtig, in het begin kon ik mijn ouders niet dankbaar zijn voor het leven. Door de combinatie van o.a. NLP, systemisch, intuitief en holistisch waarnemen heb ik mijn pijn en issues opgelost. Mijn familie van herkomst en mijn voorouders zijn nu een krachtbron geworden. Ze staan achter mij en hebben het leven aan mij doorgegeven. Ik weet nu dat ik daarboven echt geen blackout heb gehad. En ik vind het supermooi om jou dit ook te laten ervaren.

Mijn wake-up call

Ik heb er 3 jaar over gedaan om weer uit mijn burnout en depressie te komen. Een zware tijd. Toch was mijn burnout een wake-up-call. Een roep om weer te worden wie ik werkelijk ben. Het was de start van mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik ben op zoek gegaan naar de vragen wie ben ik, waarom ben ik hier en wat wil ik.

Ik heb toen heel veel trainingen gevolgd, o.a. bij Eric Schneider, Carolyne Myss, Louise Hay, Neal Donald Walsch, Esther Hicks en Joe Dispenza.
Ik heb heel veel gemediteerd, gecontempleerd en heel veel geschreven (automatisch schrift) om antwoorden te zoeken.
Hierdoor heb ik weer ontdekt wie ik ben, wat ik leuk vindt, wat mijn kwaliteiten zijn en wat mijn levenstaak is.

Mijn missie en passie zijn bewustwording, het verspreiden van liefde en vreugde en het delen van mijn kennis en ervaring, zodat jij je ook weer herinnert wie jij werkelijk bent.

In 2015 heb ik mijn eigen methode ontwikkeld: de KIBA-methode®.  Deze methode bevat al mijn kennis en (levens) ervaring van de afgelopen 20 jaar als trainer, coach, ondernemer, moeder en mens. De KIBA Methode® is een unieke combinatie van NLP, systemisch, waarnemen, spiritualiteit en de wet van aantrekkingskracht.

Mijn passie en mijn kwaliteiten

Trainen, coachen, inspireren, bewustwording, ontwikkeling en de kennis die ik doorgeef zijn mijn kwaliteiten én mijn passie. Het bijzondere aan kwaliteiten en talenten is dat ze al in je zitten, je hoeft ze alleen maar te ontwikkelen, je hoeft ze niet echt te leren. En als je je kwaliteiten en talenten inzet en daarbij je zielsverlangen volgt, gaat je leven moeiteloos. En moeiteloos betekent niet, geen moeite doen. Want soms moet je best veel moeite doen om iets voor elkaar te krijgen, iets in de wereld te zetten. Alleen voelt het moeiteloos omdat je meer energie krijgt dan dat het energie kost en dan kom je in een flow en blijf je in balans. En dat gun ik iedereen. Het is zo mooi als je ontdekt, herkent en erkent wat je kwaliteiten zijn,  wat je zielsverlangen is, waarom je hier bent en dat je dat in de wereld zet. Want dat maakt je gelukkig, dat geeft vreugde en plezier en dat geeft zin aan je leven. En ik help je hier graag bij. Want ik weet dat je alles in je hebt om te zijn wie je bent, je hart te volgen, je blokkades op te lossen en je doelen te bereiken.

Mijn werk

In 2005 ben ik gestart met met mijn eigen bedrijf als spiritueel trainer en lifecoach. Ik ben begonnen met het geven van NLP trainingen, maar mijn insteek is altijd geweest om te trainen op zijnsniveau. Daardoor waren mijn NLP traiingen heel anders dan andere NLP trainingen. In de loop der jaren is mijn NLP opleiding steeds meer een verzameling geworden van verschillende technieken en inzichten, zoals de karakterstructuren, de waarden van Graves, systemisch werken, intuïtieve ontwikkeling, meditatie, spiritualiteit, de wet van aantrekkingskracht, een cursus in wonderen, de scientific prayers van Susan Shumsky, de kennis van Neal Donald Walsch, Esther Hicks en Joe Dispenza, Bruce Lipton, Greg Braden, Lynn McTaggart en noem maar op.

Begin 2015 heb ik daarom besloten om een eigen methode te ontwikkelen: De KIBA-methode®. Hierin komt alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan samen.

Best-selling author

Omdat ik het leuk vind om mijn kennis te delen schrijf ik veel. Elke week krijgen alle abonnees op mijn nieuwsbrief een inspirerend KIBA Moment. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je deze automatisch in je mailbox. De 56 best gelezen KIBA Momenten heb ik gebundeld in de KIBA Kaartenset. Deze kun je op deze website bestellen.

Mijn bestseller Anders Denken, anders Voelen, anders Doen helpt je om je te herinneren wie je werkelijk bent, je hart te volgen en al je blokkades op te lossen. Je ontdekt ook alles over de wet van aantrekkingskracht. Je kunt het eerste hoofdstuk hier gratis aanvragen. 

Tot slot

Mijn lijfspreuk is de uitspraak van Ghandi ‘Be the change in the world you want to see’

Bekijk hieronder het lied The Rose van Bette Midler. Dit is één van mijn favoriete liedjes omdat dit lied niet alleen mijn levensverhaal vertelt maar ook hoop geeft voor de toekomst, de boodschap dat je altijd opnieuw kunt beginnen en dat er altijd nieuwe mogelijkheden zijn om te worden wie je bent.