Mijn missie is bewustzijn, vreugde, liefde en verbondenheid en je te herinneren wie jij werkelijk bent

Ik wil jou inspireren en aanmoedigen om je te herinneren wie je werkelijk bent. Om tot je kern te komen, zodat je in je eigen kracht gaat staan en daardoor het beste uit jezelf en de ander haalt. Ik wil jou ertoe bewegen om liefdevol te zijn naar jezelf en de ander en dat je met passie, moed en creativiteit aan je levens)doelen werkt.

Ik wil je helpen om je blokkades op te lossen en te stoppen met oordelen. Niet-oordelen maakt je vrij om te zijn wie je bent, je hart te volgen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld.

Durf daarbij te vertrouwen op het universum dat altijd achter je staat.
Durf te vertrouwen op de wet van aantrekkingskracht zodat je in overloed leeft.

Vrede, vreugde & liefde en dat iedereen zich herinnert wie die werkelijk is

Wat ik ten diepste wil is vrede, vreugde en liefde op aarde. Dat is mijn grootste wens. Dat jij kunt zijn wie je werkelijk bent. Dat je minder oordeelt en dat alles er mag zijn. En vrede in de wereld begint met innerlijke vrede, innerlijke rust. Werkelijk contact maken met wie jij bent. En van daaruit leven. Contact maken met je intuïtie, met je kwaliteiten, met je zielsverlangen. En je zielsverlangen drukt zich uit in wat jou inspireert, wat je leuk vindt, waar je van houdt, waar je blij van wordt. Om je zielsverlangen tot uitdrukking te brengen heb je kwaliteiten mee gekregen die je kunt ontwikkelen en inzetten in de wereld. Om dienstbaar te zijn aan de wereld én om zelf gelukkig te zijn. Jouw bijdrage te kunnen leveren aan het grote geheel. En iedereen is daarbij belangrijk, niemand uitgezonderd. En als jij er van jezelf helemaal mag zijn dan nodig je de ander uit om ook helemaal te mogen zijn, precies zoals die is, een uitdrukking van zijn ziel, een uitdrukking van zijn kwaliteiten, dienstbaarheid en bijdrage aan het grotere geheel. Waarbij álle kwaliteiten nodig zijn.

De golf en de zee

Je kunt jezelf vergelijken met een golf in de zee. Golven komen en golven gaan, maar de zee blijft is constant. De zee is het grotere geheel, dat alles overstijgt en waaruit alle golven voortkomen. Door de zee kan de golf bestaan. De golf is een onderdeel van de zee, de golf heeft alle eigenschappen van de zee, de golf is een uitdrukking van de zee aan de oppervlakte. En tegelijkertijd is hij slechts een golf en niet het geheel. Vanuit het perspectief van de golf lijkt hij afgescheiden van andere golven en kleiner dan de zee. Maar dat maakt de golf niet minder waardevol of minder belangrijk of minder goed of inferieur aan de zee omdat hij alle eigenschappen van de zee in zich draagt. Hij drukt zich voor een moment uit als golf en geeft daarmee een unieke betekenis aan de zee. Elke golf is uniek, heeft zijn eigen verschijningsvorm en toch is hij tegelijkertijd hetzelfde als de zee. En alle golven samen geven weer uitdrukking aan de zee als geheel, geven vorm aan de zee en maken de zee magnifiek en bijzonder.

Ruimte voor iedereen

Mijn droom is dat iedereen elkaar accepteert zoals ze zijn. Dat betekent niet, dat je het altijd met elkaar eens hoeft te zijn, maar dat je de mening en overtuigingen van de ander respecteert, er begrip voor hebt. Dat alle meningen, overtuigingen naast elkaar kunnen bestaan. Dat er geen oordeel meer is en dat alles is en dat alles er mag zijn.

Liefde in plaats van angst

In mijn beleving ontstaan alle problemen of door onwetendheid of door angst. Hoe zou het zijn als we weer handelen vanuit liefde in plaats vanuit angst, schaarste, wantrouwen en tekort. Daarvoor is het nodig dat je eerst van jezelf houdt, jezelf waardeert, onvoorwaardelijk. Dat je innerlijke rust en vrede ervaart. En als je dit deelt met de wereld kan er in de wereld ook meer liefde, geluk en vrede ontstaan. Daarom is het belangrijk dat jij je kwaliteiten leeft en dit aan de wereld toont. Dat is niet arrogant en dat gaat nooit ten koste van een ander. Je maakt hiermee juist de wereld mooier.

Er is slechts 1 stap naar vrede, vreugde en overvloed

We zijn slechts 1 keuze verwijderd van vrede, vreugde en overvloed op aarde en dat is de keuze die we zelf maken. En het valt lang niet altijd mee om die keuze te maken. Daarom is het belangrijk te werken aan bewustwording en je persoonlijke groei. Zodat je bewust kunt kiezen en meester wordt over jouw gedachtes en gevoelens. Ik geloof dat als je vrede hebt met jezelf je automatisch vrede hebt met een ander. Mijn lijfspreuk is de uitspraak van Ghandi: Be the change in the world you want to see. En hoe cliché het ook klinkt, het begint eerst bij jezelf.

Durf groots te zijn

Nelson Mandela zei, bij grootste mensen voel je je groots en nooit klein! Dus als jij je klein voelt bij anderen wat is er dan aan de hand? Belangrijk is, om je te realiseren, dat alleen jij jezelf kan klein maken. De ander lokt dit gedrag misschien uit maar uiteindelijk ben jij zelf verantwoordelijk voor wat jij denkt en voelt. En waarom lokt de ander dit gedrag uit? Wat maakt dat de ander het nodig heeft om zich groter te voelen dan jij? Vaak is dit gebaseerd op angst en schaarste, dat er niet genoeg zou overblijven en dat hij het dan maar moet pakken van de ander. Dus weet dat jij je niet klein hoeft te voelen bij een ander, en als een ander jou dit gevoel geeft, heeft de ander een probleem en niet jij.

Grootse mensen zijn niet bang dat als anderen groots zijn dat dit ten koste van henzelf zal gaan. Er komt alleen maar meer. Echte meesters creëren meesters en geen volgelingen. Weet dat, zodat je nooit hoeft te kiezen voor de rol van volgeling. In elke situatie ben je leraar en leerling tegelijkertijd. We zijn daarbij allemaal gelijkwaardig, niet persé gelijk. Juist niet. Die ‘ongelijkheid’ zorgt voor de diversiteit, en we tellen allemaal mee en zijn allemaal waardevol en bijzonder, niemand uitgezonderd.

Dus ik nodig je uit om groots te zijn, te zijn wie je bent, dat jij een uitdrukking wordt van jouw zielsverlangen en vandaar uit je bijdrage levert aan de wereld om je heen. Ik nodig je uit om te geloven in overvloed en liefde in plaats van je te laten leiden door angst en schaarste.

Ik wil je graag inspireren en helpen om je te herinneren wie jij werkelijk bent, omdat ik zelf deze weg heb afgelegd. Ik wil graag mijn kennis en ervaring met jou delen, zodat jij jouw droom leeft en kunt zijn wie jij bent. En dan hoop ik dat jij en ik, met nog vele anderen de wereld samen een beetje mooier maken.

Hiervoor heb ik de 5 KIBA Steppingstones ontwikkelt.

Met de 5 KIBA Steppingstones

  • Kom jij in je Kracht
  • Leer je weer te vertrouwen op je Intuïtie
  • Leef je Bewust
  • Je overwint je Angsten
  • Actie: je gaat van weten naar doen

De 5 KIBA Steppingstones staan uitgebreid beschreven in mijn bestseller Anders Denken, anders Voelen, anders Doen