Voorwoord van Roy Martina bij de derde druk van mijn boek

Boek anders Denken anders Voelen anders Doen

Roy Martina heeft het voorwoord geschreven bij de derde druk van mijn boek Anders Denken, anders Voelen, anders Doen

Ik ben supertrots dat in 2023 de derde druk van mijn boek verschijnt.
Ik vind het echt supergaaf dat er zoveel mensen geinspireerd worden door mijn ​boek.

De inhoud is tijdloos en blijft onveranderd.​ Maar ik heb een supergaaf nieuwtje.

Roy Martina heeft het voorwoord bij de derde druk geschreven.
Omdat jij het boek al in je bezit hebt deel ik hier alvast het voorwoord met jou!

Roy Martina

Lieve lezer(es)

We worden geboren met amnesie over wat we zijn en we worden onbewust geprogrammeerd door patronen in onze familie van herkomst, cultuur en tijdsgeest. Zo leren we op een bepaalde manier te denken en filteren we onze realiteit op basis van deze onbewuste programma’s. Dit gebeurt zonder dat we ons hiervan bewust zijn. Hierdoor reageren we automatisch op prikkels van de buitenwereld. Deze automatische en onbewuste reacties worden echter wel vastgelegd in neuro synaptische complexen, dit zijn neurologische paden in onze hersenen (zie ook pag 201 in dit boek).

Deze neuro synaptische complexen worden op hun beurt onze automatische piloten en onze autopilot bepaalt vervolgens hoe we ons in de wereld voortbewegen.

We geloven vrije wil te hebben maar in werkelijkheid zijn we gijzelaar van overtuigingen en filters die ontstaan zijn in onze jeugd en die overtuigingen en filters creëren een realiteit die een illusie is. Daarnaast lijden we aan een tunnelvisie, omdat onze zintuigen een beperkte waarnemingsvermogen hebben van de driedimensionale realiteit (zie ook blz. 156 in dit boek).

 Om het nog complexer te maken hebben de betekenissen die we hebben gegeven aan incidenten die ons emotioneel geraakt hebben, een grote impact op wat we ervaren als een dreiging en wat veilig voelt. Dit is mede de reden, dat we soms reageren met stress op zaken die helemaal geen gevaar zijn voor ons welzijn.

Op de diepere lagen van ons bewustzijn hebben we een vals zelfbeeld gecreëerd die onze eigenwaarde een negatieve invulling geeft en dat maakt dat we onszelf saboteren wanneer we iets willen manifesteren dat boven het niveau ligt dat we denken dat we waard zijn. Dit wordt het Upper Limit fenomeen genoemd of ook wel het glazen plafond. We mogen niet boven onze eigen ‘bedachte’ norm uitstijgen van wat we vinden dat we zelf waard zijn. En precies op die grens treden onze saboteurs in werking, waardoor het lijkt dat je niet kunt manifesteren wat je wilt.

 Je kunt je voorstellen dat ons ik-besef gebaseerd is op fictieve concepten, die niets te maken hebben met wie en wat we werkelijk zijn.

Ons potentieel is onbeperkt en toch halen we minder dan 10% uit wat mogelijk is.

Denk aan een dure computer met heel veel mogelijkheden, maar die je alleen gebruikt om emails te verzenden. In ons diepste onbewuste is er ook een programma dat maakt dat we meer uit ons potentieel willen halen, helaas weten we niet hoe. Onze grootste vijand is dat we ons onveilig voelen bij wat we weten dat mogelijk is.

 De weg uit deze onbewuste mentale gevangenis heb je nu in handen, Sabine heeft voor jou de handvaten om uit je auto-piloot programma’s te komen. Door dit boek te lezen krijg je de handleiding om terug te nemen wat je vanaf je geboorte al in je hebt, namelijk je innerlijke kracht. Dit heb je nodig om los  te breken uit de mentale gevangenis waarin je bent beland als kind. Indien je werkelijke transformatie wilt hoef je niet verder te zoeken, je hebt het in je handen.

Ik weet dat dit boek de basis is voor het vinden van je onmetelijke kracht, ik wens je toe wat je verdient, geluk, welzijn en een mooi leven met gratie, genot en gemak.

Roy Martina, holistisch arts, Succes Coach en bestseller Auteur

 • Ik vind je een fijn tof mooi mens. En al je fijne uitleg met fijne bewoording enz. Kan ik enorm veel mee. Heel menselijk.  Hartelijke groetjes, Hedwig
 • Hallo Sabine, Ik wordt altijd zo blij van jou. Je kan het allemaal zo mooi verwoorden. En ik geloof heilig in jou visie en de aantrekkingskracht.  Ik heb hierdoor al veel kunnen veranderen in mijn eigen leven,  en ben nu gelukkiger dan ooit, ook al ben ik single. Ik blijf ermee doorgaan omdat ik ook een mooiere wereld wil voor iedereen. In deze moeilijke tijd is het fijn om jou woorden te lezen.   Ik wil je dan ook bedanken om mij elke keer weer helder te krijgen met waar het om gaat.  Dank je wel voor alle mooie woorden. Dank je wel voor het concreet laten zien/lezen hoe het universum werkt. Fijne dag, lieve groetjes van mij, Jolanda
 • Ik lees het boek heel prettig door! Ondanks ik al veel ‘vergelijkbare’ boeken heb gelezen, als the Secret, de boeken van Louise Hay, Jay Shetty en ik een LOA training volg bij Kim Munnecom. Dringt jouw boek echt nog beter bij me binnen, ik vind het ontzettend fijn lezen. Dit wilde ik zeggen! ♥️ Groetjes, Laura
 • Hallo Sabine, Met veel plezier en interesse ben ik begonnen te lezen in jouw boek. je boek ziet er heel mooi overzichtelijk en verzorgd uit. Mijn complimenten hoor. Ook fijn dat je er een werkboek bij gedaan hebt. Ik wens je heel veel succes met de verkoop van dit boek en dat je vele mensen mag verder inspireren. Warme groet, Wilma
 • Ik ben inmiddels op driekwart van het boek en het is zo overzichtelijk en helder opgeschreven. Feest der herkenning, vallen veel puzzelstukjes op hun plek en veel bevestiging van elementen waarvan je denkt dat je de enige bent maar je nu dus leest dat het juist heel logisch is. Mooi handvat om weer verder te gaan met de zoektocht (wie ben ik, wat vind ik leuk) en persoonlijke ontwikkeling.  Dank je wel! Groet Caroline
 • Ik wil jou bedanken voor jouw boek, de online cursus en de kiba kaarten. Ik ben nu 2 jaren online bepaalde trainers aan het volgen en ben tot mooie inzichten gekomen. Ik heb me toen voorgenomen om mensen te helpen om anders naar het leven te kijken. Ik kreeg een bericht of reclame in mijn mail over jouw boek. Alles komt op het juiste moment. Toen ik jouw boek las en zag dat jij ook dezelfde mensen heb gelezen en bekeken, voelde ik iets vertrouwd. Daarna heb ik de cursus en de kaarten besteld. Je bent een parel. Op eenvoudige wijze leid je mensen door het proces. Ik gebruik nu jouw levensvragen om anderen te helpen om met zichzelf bezig te gaan. Het werkt heel goed. Ik ben ook nog bezig mezelf te ontwikkelen. Ik blijf jou volgen. Nogmaals dank. Therese
 • Hallo Sabine, Met veel plezier en interesse ben ik begonnen te lezen in jouw boek. Je boek ziet er heel mooi overzichtelijk en verzorgd uit. Mijn complimenten hoor. Ook fijn dat je er een werkboek bij gedaan hebt. Ik wens je heel veel succes met de verkoop van dit boek en dat je vele mensen mag verder inspireren. Warme groet, Wilma
 • Sabine, je boek is echt fantastisch en zeer herkenbaar voor mij. Het was de bevestiging van hetgeen ik altijd al geweten heb! Geeft me veel vertrouwen en honger naar verdieping! Jos.
 • Wat heb ik met veel plezier en interesse het boek van Sabine gelezen! Heel knap dat je met woorden zo veel los kan maken. Ik herken veel van wat er geschreven staat. Ook ik heb een droom en nog steeds vind ik het ontzettend spannend om deze te verwezenlijken, maar uiteindelijk heeft het boek mij geholpen stappen te zetten. Heel erg bedankt dus Sabine dat ik je boek mocht lezen!
 • Wat me echt het allermeest aanspreekt is de spirituele invalshoek van Sabine. Dat is voor mij echt het grote pluspunt. Dit was precies wat ik nodig had in deze fase in mijn leven. Ik ben dankbaar! Petra
 • Ik lees je boek nu in korte tijd voor de 2e keer. Het is daadwerkelijk een verrijking. Mijn hoofd wordt helemaal helder als ik in je boek lees. Bedankt hiervoor. Tineke
 • Ik heb met heel veel plezier Sabine haar boek gelezen (binnen anderhalve dag...) en ik vind 'm geweldig! Al haar kennis wat we destijds tijdens één van haar trainingen hebben 'opgezogen', staat hierin uitgebreid en duidelijk omschreven (en zelfs nog meer dan dat) met heel veel praktische tips. Ik zal 't boek er vaak nog es even bij pakken. Dankjewel Sabine dat je alles wat je weet hebt willen delen! Voor iedereen die op zoek is naar zichzelf, het leven en praktische tools om positiever en makkelijker het leven aan te gaan zeg ik: lees! Je leert jezelf én het leven in het algemeen echt beter begrijpen.
 • Hallo Sabine, Ik wil jou heel erg bedanken voor het werkboek dat je mij hebt doorgestuurd. Na een lange zoektocht heb ik eindelijk de juiste tools gevonden waarmee ik aan de slag kan! Een aantal kleine dingen heb ik al geïntegreerd in mijn dagelijks leven. Stap voor stap pas ik de dingen toe van het werkboek, raadpleeg ik de kaarten en lees ik verder jou boek. Hartelijke groeten, Vera
 • Fokke Jan:
  Heb je boek bijna uit, daarna tijd besteden aan het werk boek. Ik vind het allemaal heel interessant en prachtig!
 • Het boek is binnen! Ik kon het niet laten om ook het werkboek alvast te bekijken. Wat een rijkdom is dit! Helemaal goed om hier, nu de dagen korter worden, aan de slag te gaan. Ik volg Sabine al een tijdje en heb al enkele trainingen van haar gevolgd die mij enorm goed geholpen hebben bij het vinden van mijn pad. Ik ben haar hier enorm dankbaar voor. Ook met haar boek is het niet anders, het is heel duidelijk geschreven en ondanks dat ik haar al een tijdje volg toch weer heel inspirerend voor mij. Keep up the good work Sabine en dank je wel.
 • Jaren terug heb ik de NLP-practitioner opleiding gevolgd en had het idee dat ik toen niet alles eruit heb gehaald wat erin zat. Nu vallen de puzzelstukjes op zijn plaats met het boek en de kaartenset, de onlinetraining communiceren met meta programma's en de videolessen. Aukje Brunia
 • Dank voor al het mooie  dat je door geeft ,van op afstand  is jou warmte en kracht voelbaar . Ik ben iedere dag trouw aan mijn meditatie, kan niet zonder . Het veranderd mijn leven zeer positie en ook door anderen voelbaar, Mijn wens ik jou eens persoonlijk te ontmoeten, misschien komt dit nog, Ik ook zeer sensitief, dus open voor veel prikkels en dank zij jou boodschappen krijg ik meer liefde en warmte en kan ik ook doorgeven. Soms niet voor woorden vatbaar. Ik dank jou Sabine  voor zoveel die niet uitgesproken wordt, Lieve warme groeten Ingrid Bil
 • Ik vind het fantastisch wat je allemaal doet, dus alvast dankjewel voor de positieve vibes die je in de wereld zet! Karin
 • ik heb jouw boek "anders voelen anders doen" gelezen en lees jouw nieuwsbrieven. Prachtig om te zien met welke passie en doorzettingsvermogen jij jouw kennis deelt. Ik beoefen ruim 8 jaar dagelijks Transcendente Meditatie en toch volg ik jou gedachtengoed ook, vanwege veel parallelen met de natuurwetten en jouw aanstekelijke manier van vertellen en aan de man brengen.
 • Sabine heeft een prachtig boek geschreven, waarin zij zo’n beetje alle theorieën op de markt van de persoonlijke ontwikkeling weet te combineren tot een praktisch, bruikbaar en inspirerend geheel. “Wees zelf de verandering in de wereld die jij graag wilt zien”, zegt zij. Het leek me een vrij ondoenlijke opdracht. Maar Sabine ontvouwt in haar boek stap voor stap de weg die je kunt volgen om daar te komen. Het is een cliché, maar voor mij vielen een voor een de puzzelstukjes. Het maakt mijn leven vrijer, leuker en makkelijker.
 • Hoi Sabine, Ik heb jouw boek besteld en ben al halverwege met lezen. Tijdens het lezen kom ik onbewuste delen van mij tegen waar mee verder kan. Het boek raakt mij enorm. Heel veel dank hiervoor. Ik ben erachter gekomen waarom ik niet verder kwam in mijn leven en hier ben ik mee bezig. 80% wist ik al wel, maar sommige dingen zijn mij ontschoten en daar ben ik nu op gewezen door jouw boek. Mijn oordeel over anderen en mezelf en de bijbehorende communicatie waren een dingetje voor mij. Ik weet inmiddels wat ik hieraan kan doen en doe dit voor de verandering dan ook 😏. Ik was nog niet zo bewust als dat ik dacht en dat heb jij mij laten zien. Dank je wel. Groeten Ricardo
 • Hoi  Sabine, ik heb jou Kiba boost meditatie jaarprogramma aangeschaft na je prachtige online training. Ik ben zo dankbaar dat ik dit heb gedaan🙏🏻. Want ook de extra meditaties zijn zó mooi! Wat bén je een mooi mens en wat heb jij mij nu al, na de online training en nadat ik jouw boek en kaarten heb aangeschaft, de goede richting gewezen. Dankjewel dankjewel! 🙏🏻❤️ Een fijne week gewenst! Hartelijke groet Cynthia
 • He Sabine! Ik heb net je boek 'anders denken, anders voelen, anders doen' uit. Het was een heel fijn boek die mij meerdere inzichten en duidelijkheid heeft gebracht. Dankjewel! Vera
 • Ik ben je boek aan het lezen, wat ik top vind. Hoe ik het beleef en voel, verwoord je in het boek. ik wordt hier blij van.
 • Hoi Sabine, ‘k heb je boek bijna uit en wil je even laten weten hoe prachtig ik het vind! Wat ontzettend knap hoe jij een toch wel complexe materie helder en in begrijpelijke taal brengt. Ook nog erg leuk geschreven, heel persoonlijk en met aansprekende voorbeelden! Heel erg knap, complimenten!
 • Dank je wel voor de persoonlijke groei die u mij heeft meegegeven met uw boek en de cursus. En ik lees je nieuwsbrieven met heel veel plezier. Dank je wel dat je de wereld nog een stukje mooier maakt. Liefs, Ilona
 • Jij weet nog niet een heel klein beetje hoe dankbaar ben dat ik jou ontmoet hebt. Mijn liefde is aan het veranderen van angst naar onvoorwaardelijke liefde en mijn toekomstige werk waar ik nu alles voor doe is verschoven naar passie en dat tegen alle mogelijke blokkade is. Dat maakt me zo gelukkig! Dat alles kan ik niet eens in woorden uitdrukken! Jan Willem.
 • Bedankt Sabine voor deze verrijking, het boek en training kwamen op het juiste moment om mezelf te resetten en herontdekken wat waardevol is en mijn pad vanuit bevlogenheid te bewandelen. Vanuit compassie wens ik je veel geluk en vooral vreugde in en harmonie met het leven. Lieve groet Jolly
 • Gefeliciteerd met je tweede druk Sabine! zeer inspirerend!! Leuk dat er ook een werkboek bij is.
 • Ik ben je boek aan het lezen, wat ik top vind. Hoe ik het beleef en voel, verwoord je in het boek. Ik wordt hier blij van.
 • Op dit moment ben ik bezig de NLP-basisprincipes in mijn dagelijks leven bewust toe te passen en de extra oefeningen helpen me hierbij. Ik merk al concreet veranderingen en dat is heel fijn, zowel in de communicatie met anderen als met mezelf. Daarnaast ben ik je boek opnieuw aandachtig aan het lezen en probeer ik de lessen me eigen te maken. Ik merk dat dit alles tijd nodig heeft en herhaling, maar ik heb ook al anderen kunnen 'helpen' door ze aan het (anders) denken te zetten. Je schrijft het zo helder en begrijpelijk op en maakt het ook concreet door er acties aan te verbinden. Daarnaast hebben de 3 belangrijkste rocks in mijn leven voorrang gekregen op heel veel onbelangrijke zaken, ik begin er nu mijn dag mee. Dit bespaart me zoveel tijd en geeft me rust. Daarnaast doe ik de meditaties en ook daarbij krijg ik inzichten. Ik leef een stuk bewuster.
  Heel veel dank voor dit alles! Hartelijke groet, Thea
 • Sinds kort lees ik jouw boek anders denken, anders voelen anders doen. En wat een eye-opener is dit, ik had meteen zoveel herkenning met wat je schreef, ongelooflijk. Ik wil je dan ook complimenten geven voor je boek, je manier van uitleg en je schrijven. Dankjewel 🙏 Groetjes Monique
 • Dag Sabine, Wat een prachtig boek. Het straalt energie uit. Merci. Bovendien vat het een aantal dingen die ik eerder al gelezen heb zo prachtig samen en worden er mooie verbanden gelegd. Kortom, het geeft me meer inzicht. Inzicht omzetten in actie is niet zo gemakkelijk vandaar dat ik ook het werkboek graag wil ontvangen. Ik heb nog nooit een boek zo vlot uitgelezen als dit. Ik ben er zelf door verrast, dit is een fantastische vibe om verder mee aan de slag te gaan. Ik ga nu met het werkboek beginnen, omdat ik op een keerpunt in mijn leven sta en wil heel graag met de inhoud aan de slag wil gaan. Dank je wel hiervoor. An Wouters
 • Ik vind je een fijn tof mooi mens. En al je fijne uitleg met fijne bewoording enz. Kan ik enorm veel mee. Heel menselijk. Hartelijke groetjes, Hedwig
 • Ik ben Veronique Bya, coach voor integrale huid en gezondheidstherapie. Dit is op fysiek, emotioneel en energetisch vlak en KIBA is een hele mooie aanvulling en eigenlijk bewoording van hoe ik het zelf ook zie. Ik heb je boek in 1 ruk uitgelezen en gebruik dagelijks de kaarten om mijn vragen voor die dag uit te zenden. 🙏