Mijn visie

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

Mijn visie

Ons bewustzijn groeit

Er is de afgelopen jaren veel verandert in het bewustzijn van mensen. Het bewustzijn groeit. We leven, in ieder geval in het Westen, in overvloed. We hebben bijna alles op materieel gebied. We stellen daarbij hoge eisen aan ons leven. We willen succesvol zijn en niet alleen in ons werk. We willen een fijne relatie, waardevolle vriendschappen, een fijn huis, sporten, bewust eten, reizen, jezelf ontwikkelen, op de hoogte blijven van alles, een betrokken ouder zijn en nog veel meer. We hebben een huis, een gezin, etc.

Een belangrijke vraag ‘wat wil ik nu echt’

Dus aan de buitenkant lijkt ons leven helemaal op orde. Maar zo voelen wij ons niet. We zijn moe, hebben het veel te druk. En al lukt het over het algemeen aardig om alle ballen in de lucht te houden, we hebben daarbij wel het gevoel te worden geleefd, dat er geen balans is tussen werk en privé, je zou graag wat meer tijd willen besteden aan de mensen en de dingen die écht belangrijk voor je zijn en je komt nauwelijks aan jezelf toe. Je leeft voornamelijk op de automatische piloot. En dat willen de meeste mensen niet meer. Ook al lijkt alles op orde en hebben we weinig te klagen, we zijn niet gelukkig, niet tevreden. We hebben het gevoel dat er iets mist, dat er iets ontbreekt. Veel mensen vragen zich af, is dit het nu? Wil ik zo de komende tijd doorgaan. En als ik iets anders wil, wat dan?

Je hoort steeds vaker mensen zeggen, dat ze op zich best leuk werk hebben, maar dat vergaderingen, regels, kostenbesparingen, voortdurende veranderingen het werk niet meer leuk maken. Aan het einde van een drukke dag hebben veel mensen het gevoel dat ze niets hebben gedaan. Ze hebben natuurlijk wel veel gedaan, alleen ze hebben voor hun gevoel niet iets ‘zinvols’ gedaan.

Van hoofd naar hart

Veel mensen hebben de behoefte om uit het hoofd en in het hart te gaan. Van verstand naar gevoel. Mensen willen graag werkelijk iets bijdragen, waarde toevoegen, iets zinvols doen. We willen een eerlijkere samenleving, dat we met meer respect omgaan met de bronnen van de aarde, zonder de aarde uit te putten. We willen weer écht gezond voedsel zonder allerlei chemische toevoegingen. Dat we weer gewoon ons werk kunnen doen zonder de overdaad aan regels die het werken onmogelijk maken. We willen weer terug naar de menselijke maat. Een mooi voorbeeld van de macht van de consument was het moment dat de directeur van de ABN-AMRO zijn bonus uitgekeerd kreeg dat veel klanten onmiddellijk zijn opgestapt. Wat tot gevolg had dat de directeur zijn bonus weer heeft ingeleverd.

Het is dus niet zo verwonderlijk dat mensen van alle deze dingen gestresst raken, zich onrustig voelen. Het gevoel hebben dat er iets ontbreekt. En daardoor worden mensen ziek. De cijfers liegen er ook niet om. De werkdruk stijgt, steeds minder mensen zijn echt gelukkig en tevreden met hun baan, het ziekteverzuim is groot en het aantal mensen dat met een burnout uitvalt groeit. En we willen dit niet meer. En het is heel mooi om te zien hoe in de maatschappij van onderaf langzaam dingen gaan veranderen.

Nieuwe ontwikkelingen

Voorbeelden hiervan zijn de boeken Nederland Kantelt van Jan Rotmans en de laatste manager van Ben Kuiken. Er gaat veel veranderen de komende jaren. In de toekomst zijn andere soort leidinggevenden nodig. De functie van leidinggevende verandert naar leider, waarbij communicatie en soft-skills steeds belangrijker worden. Je krijgt als leidinggevende meer een coachende en begeleidende rol, waarbij je duidelijke kaders stelt, de stip op de horizon vast stelt. Waarbij je je medewerkers meer stuurt op kwaliteiten, potentie en talent. De controlerende taak van de leidinggevende verandert naar een rol waarbij het belangrijk is te motiveren en te inspireren. Je stuurt teams aan waarin ieder teamlid zijn eigen verantwoordelijkheid kent en neemt. Nu wordt nog vooral vanuit wantrouwen gemanaged, dit gaat veranderen naar faciliteren vanuit vertrouwen.

Aan de vooravond van de digitale revolutie zullen veel banen verdwijnen en nieuwe verschijnen. Je bent dan geen ‘kapper’ meer, maar je kunt goed knippen en wat kun je nog meer en hoe kun je dit creatief inzetten. In de toekomst wordt van medewerkers een andere houding verwacht, meer ondernemerschap, meer initiatief. Vaste contracten en veel zekerheden waar we tot nu toe aan gewend zijn zullen verdwijnen. Waar we nu nog verwachten dat de organisatie voor ons zorgt, wordt het steeds belangrijker om voor je zelf te zorgen waarbij de organisatie faciliteert. Horizontaal groeien wordt net zo vanzelfsprekend of misschien wel vanzelfsprekender als verticaal groeien. De scheiding tussen werk en privé zal steeds meer verdwijnen. Flexibiliteit en goed kunnen omgaan met veranderingen en je kwaliteiten op meerdere gebieden kunnen inzetten wordt steeds belangrijker. Vitaliteit en transformatiepotentie gaan hierin een steeds belangrijkere rol spelen. Het gaat steeds meer om de vraag ‘wie ben je’ in plaats van ‘wat kun je’ of ‘welk beroep heb je’. Er zal veel meer gekeken worden naar je ‘potentie en je kwaliteiten’ in plaats van ‘welke vergelijkbare functies heb je tot nu toe gehad en welke diploma’s bezit je’. Er wordt steeds meer een beroep gedaan op je eigen verantwoordelijkheid, je ondernemerschap, je leiderschap én je gezonde verstand.

Maak contact met wie je werkelijk bent

In deze tijd is het dus heel belangrijk om steeds meer contact te maken met wie ben ik, wat wil ik en hoe ga ik dat doen. Daarom heb ik de KIBA-methode® ontwikkeld. De KIBA-methode geeft antwoord op al deze vragen. De trainingen en workshops die ik geef gaan uit van ‘wie ben ik’ en ‘wat wil ik’ en ‘hoe kan ik dit bereiken’. Het draait bij mij om authentiek leiderschap, waarin je motiveert en inspireert. Ook besteed ik aandacht aan vitaliteit, rust en balans. Hoe je je leven zinvol kunt maken en waarde kunt toevoegen. En hoe je bij jezelf kunt blijven ondanks de hectiek en de veranderlijkheid van het dagdagelijks leven.

Met de KIBA methode kun je

 • ontdekken wat je écht wilt, wat je leuk vindt en hoe je dit kunt bereiken. Je ontdekt ook wat je tegenhoudt om te doen wat je wilt én hoe dit kunt oplossen
 • meer rust en balans creëren en bij jezelf kunt blijven door meer te leven vanuit je gevoel, je intuïtie te ontwikkelen en meer mindful te leven

Met de KIBA-methode ontwikkel je je op 7 niveaus

 1. Fysiek
  Hoe blijf je fysiek in balans, hoe zorg je voor voldoende rust, vitaliteit en energie
 2. Mentaal
  Hoe denk je, wat is jouw mindset en hoe verander je belemmerende overtuigingen in bekrachtigende overtuigingen. Je leert anders denken volgens ZIJN – DOEN – HEBBEN. Een belangrijke basis van de KIBA-methode®
 3. Emotioneel
  Hoe ga je om met emoties, hoe kun je emoties toe laten in plaats van ze weg te drukken
 4. Spiritueel
  Hoe maak je contact met wie jij werkelijk bent en hoe verbind je je met alles om je heen, hoe geef jij zingeving aan je leven. In dit onderdeel worden intuïtie, acces consciousness en mindful leven geïntegreerd.
 5. Persoonlijk
  Dit heeft te maken met persoonlijke issues in dit en vorige levens, het gaat dan om het veranderen van belemmerende overtuigingen en in je kracht te komen
 6. Familie
  Als een probleem niet op het persoonlijk niveau op te lossen is, kun je kijken naar het familie-systeem. Sommige problemen en belemmeringen die je in je leven ervaart hebben een systemische oorsprong. We erven niet alleen de kleur haar of de kleur ogen van onze ouders, maar ook overtuigingen, meningen etc.
 7. Collectief
  Het collectieve niveau overstijgt de familie. Soms zijn er problemen die land- of cultuurgebonden zijn.  Of die te maken hebben met een organisatiesysteem. Het collectieve niveau kun je verder uitbreiden naar de hele aarde, ons melkwegstelsel, alle melkwegstelsels, het universum en de multi-universa

Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze niveaus. Want dit bepaalt ook hoe en waar je je probleem kunt oplossen. De niveaus lopen door elkaar en beïnvloeden elkaar.

Je hoort vaak mensen zeggen dat ze al zoveel hebben gedaan, maar dat ze een bepaald probleem of belemmerende overtuiging blijven tegen komen. Dan ligt de oorzaak misschien wel op een ander niveau dan waar jij je tot nu toe mee bezig hebt gehouden. Wanneer je je probleem op een ander niveau gaat oplossen kan het wel verdwijnen. Als je persoonlijk en spiritueel wilt groeien en ontwikkelen, dan is het heel belangrijk om je op al deze 7 niveaus te ontwikkelen om werkelijk in balans te zijn. Veel opleidingen richten zich op 1 of 2 aspecten, maar bij de KIBA-methode® worden álle 7 niveaus geïntegreerd waardoor er een blijvend effect ontstaat. Je gaat écht anders in het leven staan en maakt keuzes die bij jou passen en waar jij je goed bij voelt.

Het doel van KIBA

Het uiteindelijke doel van de KIBA-methode is dat jij kunt zijn wie je bent, dat je de ander uitnodigt om te zijn wie die is, dat jij uitdrukking kunt geven aan jouwzielsverlangen en dat je praktische handvatten krijgt om jouw droom in de wereld neer te zetten, vanuit een mindset van overvloed.