Mijn leven in vogelvlucht

 

 

Ik ben sinds 2005 spiritueel trainer, lifecoach en expert in de wet van aantrekkingskracht.

Dit was niet vanzelfsprekend. Na een opleiding in Marketing en Communicatie heb ik ruim tien jaar gewerkt op strategische managementposities in het bedrijfsleven, kreeg ik in 2002 een burnout. Ik was mezelf kwijtgeraakt doordat ik mij teveel had aangepast aan de verwachtingen van andere mensen en de maatschappij. Mijn burnout was voor mij een wake-up-call. Een roep om weer te worden wie ik werkelijk ben. Het was de start van mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik ben op zoek gegaan naar de vragen wie ben ik, waarom ben ik hier en wat wil ik. Ik heb heel veel trainingen gevolgd bij Eric Schneider, Carolyne Myss, Neal Donald Walsch, Wayne Dyer en Joe Dispenze. Ik heb heel veel boeken gelezen. Ik heb weer ontdekt wie ik ben, wat ik leuk vindt, wat mijn kwaliteiten zijn en wat mijn levenstaak is. Mijn missie en passie zijn bewustwording, het verspreiden van liefde en vreugde en het delen van mijn kennis en ervaring, zodat jij je ook weer herinnert wie jij werkelijk bent.

In 2015 heb ik mijn eigen methode ontwikkeld: de KIBA-methode®.  Deze methode bevat al mijn kennis en (levens) ervaring van de afgelopen 15 jaar als trainer, coach, ondernemer, moeder en mens. De KIBA Methode® bevat elementen uit NLP, systemisch werken, spiritualiteit en de wet van aantrekkingskracht.

Alles wat ik train leef ik. En dat wil ik jou ook graag leren.

Mijn wake-up call

In 2002 kreeg ik een burnout. Hoewel ik dat toen niet wist. In die periode kwam NLP op mijn pad. Ik ben dat gaan doen om weer te ontdekken wie ik was en wat ik wilde, want ik was helemaal de weg kwijt. Het heeft mij uiteindelijk 3 jaar gekost om hieruit te komen. Mijn burnout is voor mij een wake-up call geweest. Ik leg dit in mijn trainingen uit aan de hand van een metafoor uit de MBTI. Als je geboren wordt dan ben je van nature – in mijn geval – rechtshandig. Als je klein bent dan ga je wel wat experimenteren maar van nature ga je knippen met rechts, kleuren met rechts en schrijven met rechts. Nu kun je op een gegeven moment besluiten om met links te gaan te schrijven. Als je goed je best doet, hard werkt, goed volhoud dan kun je op een gegeven moment net zo goed schrijven met links als met rechts. Toch zal met rechts altijd gemakkelijker gaan omdat dit van nature bij je past. En ik heb in mijn leven heel erg mijn best gedaan om goed met links te schrijven. En dat lukte aardig tot mijn 32e. Toen hield ik het niet meer vol en kreeg ik een burnout.

Als kind heb ik mij aangepast

Als kind voelde ik mij vreemd. Ik had weinig aansluiting bij andere kinderen. Ik snapte de wereld niet. En om dat op te lossen heb ik de strategie gevolgd om mij aan te passen aan de verwachtingen van anderen. Ik was een model-kind, dat goed kon leren en nooit voor moeilijkheden zorgde. In de periode dat ik NLP deed werd tegen mij gezegd dat ik hoogbegaafd en hoogsensitief was. Op dat moment wilde ik dat helemaal niet horen. Want ik had mijn hele leven juist mijn best gedaan om ‘normaal’ te zijn en nu kreeg ik weer een stempeltje. En ik kon me ook niet voorstellen dat ik hoogbegaafd en hoogsensitief was. Veel later ben ik mij hierin meer gaan verdiepen en toen zijn heel wat kwartjes gevallen. En nu – als trainer, coach en spreker – is dit juist mijn kracht. Terwijl dit vroeger een valkuil was, iets waar ik niet mee om kon gaan en waardoor ik mij vooral heb aangepast aan anderen. Wat overigens niet is gelukt, want mensen vonden mij toch altijd wat vreemd en raar, waardoor ik mij ook heel eenzaam heb gevoeld.
Ik heb ook heel lang niet begrepen waarom ik hier op aarde was. Ik snapte het niet en ik snapte de wereld ook niet. Het liefste wilde ik hier helemaal niet zijn.

Waarom heb ik voor dit leven gekozen

Toen ik het spirituele pad op was gegaan kwam ik erachter dat je zelf kiest voor dit leven. En toen begreep ik het helemaal niet meer. Ik heb heel lang gedacht dat ik daarboven dan echt een blackout moet hebben gehad. En toen ik mij ging verdiepen in het systemisch werken was één van de eerste dingen die je leerde, dat je je ouders dankbaar moet zijn dat zij jou het leven hebben gegeven. En ook al vond ik het systemisch werken prachtig, in het begin kon ik mijn ouders niet dankbaar zijn voor het leven. Ik heb door NLP en systemisch werken veel issues opgelost met betrekking tot mijn ouders en mijn familie, maar het heeft heel lang geduurd voordat ik echt dankbaar kon zijn voor het leven en dat ik ontdekte dat ik daarboven toch echt geen blackout heb gehad.

Mijn passie en mijn kwaliteiten

NLP heeft mij vooral geholpen om uit mijn burnout te komen. En mijn persoonlijke groei en ontwikkeling is daar in een stroomversnelling gekomen. Lang voor die tijd zijn er al een heel veel zaadjes geplant. Dat zie je heel goed als je op je leven terugkijkt. Dan zie je het geheel en snap je losstaande gebeurtenissen beter en krijgt dit opnieuw betekenis. En zo ben ik in 2005 gestart met mijn eigen bedrijf als spiritueel trainer en lifecoach.

Trainen en coachen, inspireren, bewustwording en ontwikkeling en mijn kennis zijn mijn kwaliteiten. Het bijzondere aan kwaliteiten en talenten is dat ze al in je zitten, je hoeft ze alleen maar te ontwikkelen, je hoeft ze niet echt te leren. En als je je kwaliteiten en talenten inzet en daarbij je zielsverlangen volgt, gaat je leven moeiteloos. En moeiteloos betekent niet, geen moeite doen. Want soms moet je best veel moeite doen om iets voor elkaar te krijgen, iets in de wereld te zetten. Alleen voelt het moeiteloos omdat je meer energie krijgt dan dat het energie kost en dan kom je in een flow en blijf je in balans. En dat gun ik iedereen, het ontdekken van zijn of haar kwaliteiten, gaven en het ontdekken van je zielsverlangen waarom je hier bent en dat in de wereld zetten. Want dat maakt je gelukkig, dat geeft vreugde en plezier en dat geeft zin aan je leven.

Dit is een wordcloud van mijn kwaliteiten die cursisten voor mij gemaakt hebben

wordcloud (3)

Ik blijf nieuwsgierig en leergierig

Na NLP ben ik mij blijven ontwikkelen. Ik ben gek op kennis, ik ben leergierig en nieuwsgierig en eigenlijk weet ik nooit genoeg. En dat is gelijk ook mijn valkuil, nog steeds. Sinds 2008 ben ik mij ook spiritueel gaan ontwikkelen. En dat heeft heel veel aan mijn leven toegevoegd en ik hoop dat dit ook aan jouw leven veel toevoegd.

Mijn werk

In 2008 ben ik begonnen met het geven van NLP opleidingen. Mijn insteek is altijd geweest trainen op zijnsniveau. Zie hiervoor ook mijn droom en mijn missie. Daardoor waren mijn NLP opleidingen anders dan veel andere NLP opleidingen. De Basisprincipes van NLP zijn voor mij een levenshouding en vandaar uit train ik ook. Ik heb over deze Basisprincipes een Ebook geschreven en een gratis videoserie gemaakt. Deze kun je op deze website aanvragen. In de loop der jaren is mijn NLP opleiding steeds meer een verzameling geworden van verschillende technieken. Ik heb veel dingen die ik zelf heb geleerd toegevoegd aan de opleiding. Zoals de kindconclusies, de waarden van Graves, systemisch werken, intuïtieve ontwikkeling, meditatie, zingeving en spiritualiteit, de wet van aantrekkingskracht, a course in miracles, de scientific prayers van Susan Shumsky en noem maar op. Begin 2015 heb ik daarom besloten om een eigen methode en eigen opleiding te ontwikkelen: De KIBA-methode®, waarin ik alle kennis en ervaring die ik heb opgedaan samenkomen. Ik geef nu de training Op weg naar Jezelf, Heal Reveal & Express Yourself en de opleiding tot KIBA Coach. Ik train holistisch, systemisch & intuitief.

Best-selling author

Omdat ik het leuk vind om mijn kennis te delen schrijf ik veel. Elke week krijgen alle abonnees op mijn nieuwsbrief een inspirerend KIBA Moment. Als je je inschrijft voor de nieuwsbrief krijg je deze automatisch in je mailbox. De 56 best gelezen KIBA Momenten heb ik gebundeld in de KIBA Kaartenset. Deze kun je op deze website bestellen.

Mijn bestseller Anders Denken, anders Voelen, anders Doen helpt je om je te herinneren wie je werkelijk bent, je hart te volgen en al je blokkades op te lossen. Je ontdekt ook alles over de wet van aantrekkingskracht. Je kunt het eerste hoofdstuk hier gratis aanvragen. 

Tot slot

Mijn lijfspreuk is de uitspraak van Ghandi ‘Be the change in the world you want to see’

Bekijk hieronder het lied The Rose van Bette Midler. Dit is één van mijn favoriete liedjes omdat dit lied niet alleen mijn levensverhaal vertelt maar ook hoop geeft voor de toekomst, de boodschap dat je altijd opnieuw kunt beginnen en dat er altijd nieuwe mogelijkheden zijn om te worden wie je bent.