KIBA Steppingstone K van je innerlijke Kracht en je Kwaliteiten

De K van (innerlijke) Kracht

De KIBA-Methode® helpt jou om je te herinneren wie je werkelijk bent, je hart te volgen, je blokkades op te lossen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld.

KIBA betekent spirituele plaats én het is een hebreeuwse naam voor veiligheid en bescherming.

Ki (Chi) staat voor levensenergie en levenskracht
Ba staat voor oorsprong en oude ziel.

De KIBA Methode® heeft 5 Steppingstones

 1. De K van innerlijke Kracht en je Kwaliteiten
 2. De I van intuïtie, je innerlijk kompas
 3. De B van Bewust-zijn
 4. De A van Angsten overwinnen
 5. De A van Actie

Met de 5 KIBA Steppingstones zet jij de volgende stap in je leven.

Je staat in je kracht als je

 • je verlangen & je passie kent
 • weet wie je bent en waarom je hier bent
 • je kwaliteiten kent en inzet
 • leeft vanuit jouw belangrijke waarden
 • contact hebt met je (innerlijke) hulpbronnen

Wil jij ook vanuit je innerlijke kracht en je kwaliteiten leven?

Laat je inspireren door de artikelen op deze pagina.

Hieronder volgt een klein stukje uit mijn boek Anders Denken, anders Voelen, anders Doen over Kwaliteiten

Het is heel belangrijk om je kwaliteiten te herkennen en te erkennen. Vaak vinden we onze eigen kwaliteiten heel gewoon. Dat komt omdat kwaliteiten ons gemakkelijk afgaan. Het is voor ons moeiteloos om ze te doen. En daardoor erkennen en herkennen we niet altijd onze kwaliteiten. Terwijl anderen ons juist hierom bewonderen. Iedereen heeft kwaliteiten. Niemand uitgezonderd. Het is belangrijk om je bescheidenheid rondom je kwaliteiten los te laten. Want kwaliteiten zijn belangrijke richtingaanwijzers om te weten wat je wilt en voor een moeiteloos en zinvol leven.

Kwaliteiten als richtingaanwijzers om te weten wat je wilt

Veel mensen vragen zich af: wat wil ik doen, welke baan past nu echt bij mij, welke richting moet ik op? Je kwaliteiten geven hierop een duidelijk antwoord. Want het is de bedoeling van het leven om je kwaliteiten in te zetten en te ontwikkelen. Je hebt ze niet voor niets gekregen. In het Engels worden kwaliteiten ‘Gifts’ genoemd, ofwel geschenk. En dat zijn je kwaliteiten, ze zijn een geschenk voor jezelf én een geschenk aan de wereld. Het ontwikkelen van je kwaliteiten, werken en leven vanuit je kwaliteiten geeft zingeving aan je bestaan. Het geeft plezier, voldoening en je voegt iets toe aan de wereld. Als je dingen doet die je goed kunt sta je in je kracht, ben je vol zelfvertrouwen en kom je in een flow. Als jij je kwaliteiten inzet, ervaar je minder stress, meer rust en meer tijd.

Kwaliteiten zijn een uitdrukking van jouw ziel

Je kwaliteiten zijn de kern van wie jij bent, ze zijn een uitdrukking van je ziel en ze geven richting aan je doel hier op aarde. De combinatie van jouw kwaliteiten en wat voor jou belangrijk is maakt jou uniek. Er is niemand die precies is zoals jij. En het is jouw taak om die ene unieke ‘jij’ aan de wereld te laten zien. Om wat jij bent aan de wereld te geven. Dát maakt je leven zinvol, dat geeft plezier, dán leef je moeiteloos. Je kwaliteiten geven je richting en focus, waardoor je minder stress hebt en meer leeft vanuit innerlijke rust. Je leeft dan vanuit ZIJN. En laat niemand jou vertellen dat je dat niet kunt. Want meestal maken we onszelf kleiner, voelen we ons niet goed genoeg. Maar de wereld heeft je nodig. Je bent hier niet voor niets. Je hebt een doel en jij voegt iets unieks toe door jouw kwaliteiten en jouw zijn. En het is de bedoeling dat je je kwaliteiten gebruikt, ontwikkelt en inzet. En als je dit doet, dan heb je plezier, ervaar je zingeving en voldoening en heb je minder stress en meer energie.

Kwaliteiten vormen jouw kracht

Marianne Williamson heeft een hele mooie tekst geschreven in haar boek Terugkeer naar Liefde en deze tekst is wereldberoemd geworden doordat Nelson Mandela dit in zijn inauguratie heeft voorgedragen.

Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.
Het is ons licht, niet onze duisternis, waarvoor we het meest bang zijn.
We vragen onszelf af: “Wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?”
Je bent een kind van God.
We zijn geboren om de pracht die in ons is, te openbaren.
En als wij ons licht laten stralen,
geven we onbewust andere mensen
toestemming hetzelfde te doen.
Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn,
bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

Wil jij ook vanuit je innerlijke kracht en je kwaliteiten leven?

Bestel hier mijn bestseller Anders Denken, anders Voelen, anders Doen.
De 5 KIBA Steppingstones helpen je op de weg naar jezelf, je hart te volgen en je volle potentieel te leven.

 • Ik heb je boek gelezen en vind de manier waarop je schrijft heel prettig. Mooi ook hoe je een praktische  combinatie maakt met het Boedhistische gedachtegoed.  Dat heeft ook mijn persoonlijke en professionele interesse! Ik volg je graag. Annette
 • Ben zo blij dat je op mijn pad bent gekomen! Francien
 • Ha Sabine, ik volg je al een aantal jaren en ik vind je erg inspirerend. Met warme groet, Irma.
 • ik wou je graag een feedback sturen over je boek. Ik ben erg blij dat ik deze mocht lezen. Door de handvatten die je biedt, heeft het mij het extra zetje gegeven dat ik nodig had om mijn stappen te zetten en een nieuwe koers te varen. Ik las veel herkenbare situaties. Ook merk ik dat de wet van aantrekkingskracht ging/gaat werken sinds ik deze nieuwe weg ingeslagen ben. Ook al is het soms best spannend, door de oefeningen in jouw boek ervaar ik meer rust en vertrouwen. Bedankt.
 • Sabine verstaat de kunst om de vertaalslag te maken van alle kennis die zij bezit, naar praktische stappen, oefeningen en handvatten om te ontdekken wie je werkelijk bent en wat je wilt in je leven. Zij combineert in dit boek wetenschappelijke kennis, theoretische informatie, haar praktijk- en levenservaring en spirituele bewustwording zoals maar weinig mensen dat kunnen. Dit maakt dat je achter elkaar door wilt lezen, in een opwaartse flow komt en eindelijk de stappen neemt waarvan je niet eens wist dat je die had te nemen. Ook ik heb ervaren dat je echt moeitelozer kunt leven als je je kwaliteiten en talenten inzet en je zielsverlangen volgt. Hoe je daarachter komt en hoe je je hart kunt volgen, dat leert Sabine’s KIBA Methode® je stap voor stap in ‘Anders Denken, anders Voelen, anders Doen’.
 • Ik heb ‘m! Gister gekocht bij en laten signeren door Sabine Hess. Super mooi boek is het geworden. Ben er direct in begonnen en het leest als een trein. Prachtige opmaak en fijn lettertype. Hoewel ik tijdens de promotiefilmpjes best vaak dacht, ja dat weet ik allemaal al, ben natuurlijk uitgebreid door jou opgeleid 🙂 ben ik blij verrast met de extra en nieuwe info die er in staat. Dank Sabine voor je inspiratie.
 • Ik heb je boek uit. Geweldig boek moet ik zeggen en erg behulpzaam. Ik ga hem nog een keer lezen en misschien daarna nog wel een paar keer. Het helpt me om weer meer met m'n gevoel en hart aan de slag te gaan ipv alles via de ratio te benaderen. Desiree
 • Ik heb je boek gelezen. Het leven is er voor mij veel leuker op geworden en ik heb meer innerlijke rust gekregen! Bedankt daarvoor!😘 Ingrid
 • Hallo Sabine! Ik heb je boek al bijna uitgelezen. Het boek viel me meteen op in de winkel. Ik lees heel veel maar jou boek heeft echt al een verschil gemaakt. Super inspirerend. Ik ga het nu herlezen en er aantekeningen in maken om er nog meer uit te halen. Zit momenteel in een werk gerelateerde burn-out en zit met heel veel vragen hoe het nu verder moet. Ik ga er nu op oefenen om m’n hart te laten spreken en te vertrouwen op het Universum. Ik ben er van overtuigd dat alles een reden heeft en dat ik hier een les moet uit leren. Jouw boek gaat me daar zeker in helpen. Groetjes, Min.
 • je boek is in ieder geval fenomenaal Sabine. Eigenlijk hebben we in veel al hetzelfde pad afgelegd en was er al redelijk veel dat ik wist, maar de manier hoe jij het verwoord is gewoonweg FANTASTISCH. Een boek waarnaar je regelmatig kunt terug grijpen. Dankjewel