moeiteloos mediteren

Welkom bij het vierde en laatste thema uit deze gratis kennismaking met mijn jaarprogramma Moeiteloos Mediteren de KIBA Boost

Het thema is het ontmoeten van je innerlijke mentor

Dit is alweer het laatste thema van deze gratis kennismaking met mijn meditatiejaarprogramma de KIBA Boost.
Hoe heb je de meditaties én verdiepingslessen ervaren?

Ik hoop dat je van mediteren een nieuwe gewoonte wilt maken.
Het meditatiejaarprogramma gaat je daarbij helpen.
Omdat elke meditatie maar 7 minuten duurt hou je het gemakkelijk vol.
Daarnaast krijg je heel veel mooie bonusmeditaties van 20 tot 40 minuten.

Als je mee doet met het jaarprogramma, dan beveel ik je aan om elke week 1 meditatie te kiezen.
Dan heeft de meditatie tijd om te integreren en zijn effect te hebben in je dagelijks leven.
Om dit niet te vergeten krijg je een jaar lang elke vrijdag om 13.00 een reminder met het volgende thema.
De volgorde van de thema’s heb ik willekeurig gekozen.

Je hebt direct toegang tot alle meditaties.
Je kunt dus altijd een andere meditatie kiezen die op dat moment beter bij je past.

Mediteren is je snelweg naar persoonlijke en spirituele groei en met dit programma gaat mediteren moeiteloos.
Ook kort mediteren heeft een bewezen effect (bron: Hearthmath Institute)

Als je mee doet aan het jaarprogramma blijf je je hele leven toegang houden tot alle meditaties én verdiepingslessen.

Alle meditaties kun downloaden op je eigen computer of telefoon, zodat je niet telkens naar de website of soundcloud hoeft te gaan om de meditatie te luisteren.
Zo heb je alle meditaties op elk moment direct bij de hand.

Je krijgt nu 60% korting op het hele programma.
De investering in jezelf is nu maar € 75,00
Dit is € 1,44 per week

Doe je mee en geef je jezelf dit cadeau?

Vertrouw jij op de boodschappen van je intuïtie?

Deze week gaat over het ontmoeten van je innerlijke mentor.
Veel meditaties uit dit jaarprogramma helpen jou om je weer af te stemmen op je intuïtie.
Jouw innerlijk kompas.
Ik vertrouw hier 100% op.
Ook al is dat niet altijd zo geweest.
Ik heb heel lang niet naar deze stem geluisterd.
Ik heb mij altijd aangepast aan de mensen om mij heen.

Uiteindelijk heeft dat in 2002 geleid tot een burnout en een zware depressie.
Ook al was dit een moeilijke periode, het is ook een mooie wake-up-call geweest.
Door deze burnout ben ik mij de vragen gaan stellen: waarom ben ik hier, wie ben ik en wat wil ik?
Hierdoor heb ik mij weer leren afstemmen op wie ik werkelijk ben.

Ik heb sindsdien heel veel boeken gelezen en trainingen gevolgd voor mijn eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling.
Maar kennis alleen is niet genoeg.
Je moet het ook echt integreren in je dagelijks leven.
Daar werk ik elke dag aan.
Mediteren is daar een vast onderdeel van en ik mediteer elke dag.
Ik hoop dat jij dit ook gaat doen.

Met de 7-minuten-meditaties moet dat lukken.

Je vindt hier alle informatie over het meditatiejaarprogramma.

Thema 12: Ontmoet je innerlijke mentor

Iedereen heeft een innerlijke mentor. Je krijgt toegang tot je innerlijke mentor via je hart, meditatie en stil zijn.

Deze innerlijke mentor kan verschillende vormen hebben, bijvoorbeeld een beschermengel, gids of een lichtwezen zijn. Maar je innerlijke mentor bestaat ook uit je intuïtie en je hogere zelf. Het kan ook je oudere zelf zijn. Ik heb in dit programma ook een hele mooie meditatie waarin je je oudere zelf ontmoet. Deze meditatie is gebaseerd op de helende reis en timelinetherapie. En het is altijd heel bijzonder welke inzichten en wijze raad je oudere zelf geeft.

Ik vraag zelf regelmatig raad aan mijn innerlijke mentor en meestal maak ik altijd eerst contact met mijn hart en via mijn hart met mijn hogere zelf en soms met opgestegen meesters, engelen of andere lichtwezens uit andere dimensies. En dan stel ik vragen. En het is altijd weer bijzonder welke antwoorden er dan binnenkomen. Vaak schrijf ik deze antwoorden op, want het is heel mooi om het later terug te kunnen lezen. Dan kan het nog weer een nieuw inzicht opleveren.

Omdat ik dit al jaren doe, gaat het bij mij vrij snel en meestal krijg ik direct antwoord. Maar dat heeft zich wel ontwikkeld. Dus als je in het begin niets ziet, hoort of voelt is dat helemaal niet erg. Stel alsnog je vragen. Want je krijgt altijd antwoord. Ik krijg ook niet altijd direct antwoord, maar ik vertrouw erop dat er een antwoord zal komen. Dit kan dezelfde dag zijn maar er kan ook een tijdje tussen zitten. En het antwoord komt misschien niet op de manier die je verwacht. Het antwoord kan in hele verschillende vormen komen. Door iets wat je leest in de krant of op internet of in een boek, of soms zomaar terloops in een tijdschrift bij de tandarts– en soms is dat maar 1 zinnetje of 1 stukje. Of je hoort een liedje op de radio die ineens een andere of diepere betekenis krijgt. Of iemand zegt iets tegen je. Of er gebeurd binnen een korte tijd opvallende dingen, bijvoorbeeld je komt in 1 week 3x te laat, of je bent 3x sleutels kwijt, of je hoort 3x dezelfde naam van verschillende mensen. Let op patronen die zich herhalen. Vaak hebben deze patronen een boodschap voor je.

Belangrijk is om alle verwachtingen rondom het antwoord los te laten. Stel je vragen en vertrouw erop dat je antwoord krijgt. Ik vind het zelf een hele mooie manier om inzicht te krijgen in de vragen die je hebt. En stel open vragen, dus geen vragen die je met ja of nee moet beantwoorden. Die werken meestal niet.

Met de 7-minuten-meditatie van deze week wil ik je kennis laten maken met je innerlijke mentor. En het is helemaal niet erg als je in het begin niets merkt. Maar stel je open voor een antwoord en laat je verwachtingen hoe en wanneer het antwoord moet komen helemaal los. Dus stel je vragen, laat los, sta open en laat je verrassen.

Ik krijg regelmatig de vraag hoe je nu zeker kunt weten of je Innerlijke mentor aan het woord is of je ego.

Het antwoord van je ego is gebaseerd op angst. Het wakkert de stem van je innerlijke criticus aan. Je innerlijke criticus kan zich op 2 manieren uiten. De ene manier is hard en veroordelend en de andere manier van je innerlijke criticus is heel beschermend en dan krijg je antwoorden als: ben je wel goed genoeg, kun je het wel, heb je wel voldoende ervaring, moet je niet eerst een opleiding doen of een boek lezen voordat…, als ik mijn hart volg kom je dan niet in de problemen?

De stem van je innerlijke criticus maakt je altijd kleiner en je komt niet in beweging. Je blijft in dezelfde kringetjes ronddraaien en je innerlijke criticus komt nooit met een oplossing, hij noemt alleen bezwaren.

Dit gebeurt nooit bij een antwoord van je innerlijke mentor. Je innerlijke mentor zet je altijd in je kracht. Een antwoord van je innerlijke mentor geeft ruimte, is bevrijdend, geeft een ruimer perspectief, nieuwe keuzemogelijkheden, een andere invalshoek of juist een bevestiging wat je diep in je hart eigenlijk wel wist. Je innerlijke mentor wijst jouw op je kwaliteiten, je hulpbronnen, zowel in als buiten jezelf. Je innerlijke mentor is nooit verwijtend en altijd liefdevol. Je ego creëert vaak zorgen en twijfels, kan je op je kop geven, je schuldig laten voelen of niet goed genoeg, dat je beter je best moet doen en dat soort dingen. Je innerlijke mentor is altijd vriendelijk en opbouwend. Als je dit langer doet ga je beslist het verschil voelen, ervaren of weten.

Je innerlijke mentor is de tegenhanger van je innerlijke criticus. In week 37 van het jaarprogramma gaan we in op het thema Innerlijke Criticus en leer je hoe je hiermee om kunt gaan. Verder zijn er in het jaarprogramma diverse meditaties en verdiepingslessen die gaan over het overwinnen van je angsten en het transformeren van belemmerende overtuigingen.

Verder krijg ik vaak de vraag ‘bedenk ik het niet gewoon’?

Dan zeg ik altijd ja. Want het antwoord komt bij jou binnen. Dus wie of wat zorgt ervoor dat je het bedenkt? Hoe komt die ingeving bij je binnen? Voor mij zit er niet zoveel verschil tussen fantasie en creativiteit .Hoe meer je met je innerlijke mentor werkt hoe beter je het verschil gaat herkennen. Als ik mijn gesprekken met mijn innerlijke mentor opschrijf, is in het begin mijn ik nog wel aanwezig maar als ik door schrijf dan verdwijnt mijn ik naar de achtergrond en schrijf ik vanuit mijn innerlijke mentor. Het het vaak heel bijzonder als je je verhaal later terugleest.

Je kunt hier de meditatie luisteren

Met het rode pijltje (links) speel je de meditatie direct af. De meditatie is een week gratis beschikbaar. Als je het hele meditatiejaarprogramma aanschaft heb je je hele leven lang toegang tot alle meditaties. Je kunt dan ook de meditaties downloaden op je eigen device én offline luisteren via soundcloud.

Bestel het meditatiejaarprogramma hier.

Veel luisterplezier!

Dit was het laatste thema die je gratis kunt bekijken in mijn meditatiejaarprogramma De KIBA Boost.

Wil je alle meditaties en lange bonusmeditaties blijven luisteren?
Zodat jij je herinnert wie je werkelijk bent, je hart volgt en je trillingsfrequentie verhoogt, waardoor je de wet van aantrekkingskracht optimaal benut en meer liefde, geluk en overvloed aantrekt?

Klik hier

Met inspirerende groet,
Sabine Hess

 • Het is prettig om op deze manier met een thema bezig te zijn, het blijft ergens in je achterhoofd hangen gedurende de dag. Je richt je blik erop op deze manier.
 • Wat ben ik blij met je videolessen en meditaties en dat ik van niet-weten naar weten mag gaan. Ben druk met leren en het toepassen van alles en het is nu mijn nummer 1 van mijn 3 big rocks en ik ben er dagelijks mee bezig te zijn. Groet, Thea
 • Hierbij wil ik je graag nog laten weten dat ik het meditatiejaarprogramma een erg waardevolle toevoeging vind aan mijn leven. Het zijn prachtige en bijzondere meditaties, waarbij er een nieuwe (spirituele) wereld voor mij opengaat. Het is voor mij nu inderdaad een dagelijkse gewoonte geworden om te mediteren. 🙂 De korte meditaties maken het mogelijk om hier iedere dag even tijd voor te maken en helpen mij echt om (steeds makkelijker) de rust in mezelf te vinden en om mijn trillingsfrequentie te verhogen. Dit komt ook zeker door de fijne warme manier waarop je de meditaties hebt ingesproken. Ik vind je ook erg inspirerend en de kennis die je met ons deelt in de KIBA community raakt bij mij vaak precies de juiste snaar, zodat ik het ook praktisch kan toepassen in mijn leven. Ik wil je hierbij dan ook hartelijk bedanken voor het delen van al jouw waardevolle kennis en voor de fijne meditaties! Groetjes, Esther
 • Door het programma van Sabine Hess sta ik meer in contact met mezelf ipv alleen maar naar buiten gericht. Ik ben me bewust geworden van mijn eigen gedachten. Dat ze los staan van mijn ware ik. Dat ze komen en gaan. Dat ik mijn gedachten kan beïnvloeden. Ik vond alle thema’s uit de KIBA Boost jaarprogramma fijn. Maar het allerfijnste vind ik het begin van elke meditatie. Het wit gouden licht in al mijn cellen, verbinding tussen hemel en aarde. Het programma van Sabine heeft mij enorm heeft geholpen na mijn burn-out. En ik wil Sabine heel erg bedanken voor deze methode. Je bent voor mij een enorm belangrijke wegwijzer in mijn leven. Niet in woorden uit te drukken.
 • Hoi  Sabine, ik heb jou Kiba boost meditatie jaarprogramma aangeschaft na je prachtige online training. Ik ben zo dankbaar dat ik dit heb gedaan🙏🏻. Want ook de extra meditaties zijn zó mooi! Wat bén je een mooi mens en wat heb jij mij nu al, na de online training en nadat ik jouw boek en kaarten heb aangeschaft, de goede richting gewezen. Dankjewel dankjewel! 🙏🏻❤️ Een fijne week gewenst! Hartelijke groet Cynthia
 • Allereerst bedankt voor je mooie serie meditaties. Ik merk dat ik jouw “down to earth” manier erg waardeer. Het programma heeft mij gebracht dat ik zeer snel in een meditatieve staat kan komen door jouw visualisatie. Ook zijn er verrassende thema’s die door jouw vraag mij wakker hebben gemaakt op verschillende thema’s. Bijvoorbeeld: “ bij de uitademing laat je alles los dat je niet meer nodig hebt” : sterk om vaker te doen. “ bekijk je levenspad ..” “maak contact met je kwaliteiten”. Nogmaals bedankt voor jouw mooie werk. Michel
 • Super idee om het in de snoozetijd te doen. Het verrast me zelf, dat ik nu wel ieder dag mediteer en dat ik er blij van word. Ik vind het erg prettig. Ik doe het vanaf dag 1 elke dag als de wekker gaat, en af en toe ook ‘s avonds. Ik voel meer rust, ook bijvoorbeeld onderweg naar m’n werk in de auto en ben minder opgejaagd.
 • Ik kan het effect echt merken. De dag begint en eindigt, naar mijn gevoel minder gestresst en minder gehaast. Ik ben overdag ook een stuk rustiger en kan beter dicht bij mezelf blijven. Voor het slapen gaan draai ik de meditatie de laatste dagen ook af. Het geeft meer rust en meer bewustwording
 • Mediteren was voor mij een nieuwe bron van rust maar ook van kracht om tot mezelf te komen en al je gedachten even los te koppelen. Ik heb me hieraan overgeven. Mediteren leek me altijd wat zweverig, maar de manier waarop Sabine je meeneemt is iedere keer bijzonder. Tijdens de meditaties zijn er momenten geweest waarin ik het gevoel had tussen hemel en aarde te zweven. Zo mooi en fijn om te ervaren.
 • Ik heb nu twee dagen gemediteerd in de ochtend en het voelt heel prettig aan. Ik mediteer wel vaker en ben van plan om het onderdeel van mijn ochtendroutine te laten worden. Ik wil ook terug naar de bron van waar ik vandaan kom. Ik voel de roep in mij elke dag groter worden en voel dat ik op weg ben. Bedankt dat jij mij hem laat herinneren dat ik nooit mag vergeten waar ik vandaan kom. Ik wil je zeggen dat jij goed werk vericht en dat ik je daarvoor dankbaar ben. Richard
 • De 52 weken meditaties, ik heb ze in 2017 gekregen en gebruik ze nog dagelijks nadat de wekker is gegaan. Zo'n fijn begin van de dag. Veel inzicht. Nog steeds. Dank je wel! Saskia
 • Zoals ik al eerder heb aangegeven op de Facbookgroep beleef ik door de dag steeds meer meditatieve momenten door de meditaties van jou. De thema’s manifesteren zich ook daadwerkelijk tijdens dezelfde week, heel mooi welke dieptewerking de meditaties hebben, terwijl ik tijdens meditaties niet zo’n sterke indrukken heb.
 • Verfrissend. Ontspannen. Minder emotioneel. Sneller weer blij na boosheid. Minder angsten.
 • Ik heb nu meer rustmomenten voor mezelf. Ik heb een positiever gevoel overdag. En ik vind het prettig om geleid te worden, en dat doe je. Het is mooi om te voelen dat het binnenkomt. Dank!
 • Dank je wel voor de persoonlijke groei die u mij heeft meegegeven met uw boek en de cursus. En ik lees je nieuwsbrieven met heel veel plezier. Dank je wel dat je de wereld nog een stukje mooier maakt. Liefs, Ilona
 • Dank je wel voor deze meditaties. Ik doe de meditaties op het door jou gekozen tijdstip. Ik vind het zo’n goed idee van je!
 • Ik heb het afgelopen jaar veel gehad aan jouw 7-minuten meditaties. Ook de wekelijkse reminder is erg prettig. Ik zit nou in week 52. Graag zou ik van jou weer opnieuw de wekelijkse herinneringen willen krijgen. Dank je wel Teddy
 • Sabine jouw meditaties hebben mij heel heel goed gedaan. Je hebt me naar ongekende hoogte gebracht en diep in mijn ziel geraakt. Jij bent  heel bijzonder, ik vind jou heel bijzonder. Met liefdevolle groet. Lenie
 • Het ‘s ochtends op tijd opstaan is direct verbeterd. Ik werk veel van thuis en en ik heb altijd moeite gehad om “op tijd” te beginnen. Heerlijk dat ik mij nu kan richten op de meditatie en dan gaat het opstaan als vanzelf. Ik beoefen al een paar jaar Transcendente Meditatie, dus wat dat betreft is al veel veranderd in mij leven. Ik vind de thema’s goed om mij hiervan bewust te worden.
 • Heel bijzondere ervaringen mogen beleven: rust en harmonie. Heel hartelijk dank. Joke
 • De thema’s werken door en geven me een prettig gevoel. Ben door de dag rustiger. Het zijn fijne meditaties en ik vind het een heel goede start van de dag. Niet te lang, en voor mij een ideale stok achter de deur die makkelijk te doen is.
 • Dank voor al het mooie  dat je door geeft ,van op afstand  is jou warmte en kracht voelbaar . Ik ben iedere dag trouw aan mijn meditatie, kan niet zonder . Het veranderd mijn leven zeer positie en ook door anderen voelbaar, Mijn wens ik jou eens persoonlijk te ontmoeten, misschien komt dit nog, Ik ook zeer sensitief, dus open voor veel prikkels en dank zij jou boodschappen krijg ik meer liefde en warmte en kan ik ook doorgeven. Soms niet voor woorden vatbaar. Ik dank jou Sabine  voor zoveel die niet uitgesproken wordt, Lieve warme groeten Ingrid Bil
 • Dank je wel🙏 Aukje
 • Ik wil je laten weten dat ik met plezier je meditaties luister en beleef. De teksten die je gebruikt vind ik zo mooi en bijzonder. Ik haal daar zoveel inspiratie uit en krijg er veel energie van. Misschien kan ik mezelf wel een bewonderaar van jou noemen. Dat is het eerste woord wat in me opkomt, dus benoem die daarom ook zo. Misschien ben jij voor mij wel “mijn spiritual teacher” op dit moment van mijn leven. Dank je wel voor het bijzondere, mooie, liefdevolle wat je geeft.
 • Heel erg bedankt Sabine voor de hele fijne meditaties. Ik zal ze vaak gaan luisteren. Marieke
 • Dank voor jouw mooie meditatie waar je met zoveel zorg aan hebt gewerkt.
  Ik ben er dankbaar voor en ik heb ervan genoten.
  De meditatie duurt drie kwartier en ik heb de neiging om tijdens het beluisteren ervan
  wel eens licht in te dutten maar ik vertrouw erop dat al het gesprokene binnen komt.
  Hartelijke groet van Elsbeth Meijer
 • De meditaties zijn een welkome aanvulling op mijn ochtend ‘rituelen’ die ik al doe om de dag ‘in te komen’. Dank !!!! Meditatie De spiraal hielp mij uit ‘de vervuiling’/somberheid/vermoeidheid, door belasting via anderen van de vorige avond. Ik ben bewuster, relaxter, opener en vrolijker
 • Ik ben heel blij met de meditaties die je gemaakt hebt. Het is zo fijn om thuis en elke dag een meditatie te kunnen beluisteren! Het helpt me heel goed om naar mijn eigen “essentie” te gaan, naar wie ik in de kern ben. Het gaat voorbij aan het denken. Ik durf steeds meer vanuit mijn hart te leven. En dat maakt mijn leven meer helder en ook gemakkelijker. En wat mooi, dat je al je kennis en ervaring hebt kunnen bundelen in zo’n krachtig aanbod aan ons mensen.
 • Ik waardeer je woorden en de geschreven teksten bij de meditaties zeer! Je past bij mijn werkwijze, voeten in de aarde en kop in de lucht. Je schrijft mooi to the point en vertaalt, wat vaak als zweverig wordt ervaren, op een mooie, toegankelijke manier. Dank dus!
 • Ik heb genoten en geleerd van de meditaties en alle extra informatie die je hierbij gaf. Brigitte
 • Ik vind het fantastisch wat je allemaal doet, dus alvast dankjewel voor de positieve vibes die je in de wereld zet! Karin
 • Ik vind je een fijn tof mooi mens. En al je fijne uitleg met fijne bewoording enz. Kan ik enorm veel mee. Heel menselijk.  Hartelijke groetjes, Hedwig
 • Dank je wel voor deze meditaties. Ik doe de meditaties op het door jou gekozen tijdstip. Ik vind het zo’n goed idee van je!
 • Wat een prachtige meditaties! Kort, maar zeer krachtig! Super bedankt voor de meditaties, video's en uitleg! Genegen groeten, Kristien
 • Ik vind het een heerlijk moment van stilte in mezelf, het geeft me een zachter gevoel en geeft ontspanning. Ik voel de energie door mij heen stromen, ik voelt me opgewekt. Een heerlijke gewoonte erbij!
 • Wat me echt het allermeest aanspreekt is de spirituele invalshoek van Sabine. Dat is voor mij echt het grote pluspunt. Dit was precies wat ik nodig had in deze fase in mijn leven. Ik ben dankbaar! Petra
 • Ik vind het prettig om zo de dag te beginnen, ik vind je stem en de meditatie heel prettig. Ik ben al heel lang van plan te mediteren, maar ik heb er nooit tijd voor (genomen). Nu dus wel. Ik heb het gevoel dat ik er rustiger en minder gestresst door wordt. Ik kan gemakkelijker gronden en ik denk er overdag aan terug.
 • Wat mij verder heel veel steun geeft zijn de meditaties. Ik vind het moeilijk om het precies te omschrijven. Het heeft vooral voor beweging gezorgd op een ander niveau. Inzicht in mijn sterke verlangen naar liefde. Ik heb het gevoel dat ik hierdoor veel blokkades heb kunnen oplossen, vele nieuwe inzichten (bewustwording) heb gekregen en het doorleven van bepaalde emoties/gevoelens, zodat ik ze los kon laten en ze niet meer vastzitten in mijn lichaam. Ik voel me ‘lichter’ en ik sta meer op mijn plek.
 • Ik vond het heel erg fijn! Ontspannend, ik zat er helemaal in! Ook bij stukje overgave .. Dat was voor mij best heftig en een beetje eng, ik ben een controlefreak ... maar lukte wel, blij mee! Janneke
 • Een aantal jaren volg ik je al via meditaties en de KIBA momenten die je iedere week stuurt. Ik kijk er iedere keer weer naar uit en lees je verhalen/metaforen met ontzettend veel plezier. Ik heb al zoveel mooie inzichten gekregen van/door jou... door het lezen van alles wat je schrijft. Je bent hierin een leermeester voor mij geweest en nog steeds. Jeanine