moeiteloos mediteren

Thema Dankbaarheid

Vandaag maak je kennis met de tweede meditatie uit mijn meditatiejaarprogramma De KIBA Boost.
Het thema van vandaag is Dankbaarheid.
In deze kennismaking krijg je 4 meditaties uit dit programma vrij vlot achter elkaar.
Je hebt één week toegang tot de meditatie én de verdiepingsles.
Als je mee gaat doen met het jaarprogramma dan beveel ik je aan om elke week 1 meditatie te kiezen.
Dan heeft de meditatie tijd om te integreren en zijn effect te hebben in je dagelijks leven.
De meditatie heeft het meeste effect als je de meditatie 3x herhaalt.
Als je je gewoontepatronen wilt doorbreken is herhaling één van de sleutels om dit voor elkaar te krijgen.

Als je mee doet aan het jaarprogramma blijf je je hele leven toegang houden tot alle meditaties én verdiepingslessen.
Ook kun je alle meditaties downloaden op je eigen computer of telefoon, zodat je niet telkens naar de website of soundcloud hoeft te gaan om de meditatie te luisteren
En je hebt zo alle meditaties direct bij de hand, zodat je ze op elk gewenst moment kunt luisteren.

De thema’s van het meditatiejaarprogramma zijn ingedeeld in de 5 KIBA Steppingstones uit mijn boek Anders Denken, anders Voelen, anders Doen.

Bekijk hier alle thema’s uit het meditatiejaarprogramma

Dankbaarheid is één van de belangrijkste sleutels voor meer rust, minder stress, meer vreugde, meer geluk, meer (innerlijke) vrede en meer overvloed. Als je leert dankbaar te zijn voor de dingen die je hebt, zul je steeds meer dingen aantrekken waar je dankbaar voor kunt zijn. Dankbaarheid gaat over het tellen van je zegeningen. Door dankbaarheid meer in je leven toe te laten verhoogt je. Omdat alles in het universum trilling is en gelijke trillingen elkaar aantrekken zul je meer situaties in je leven gaan aantrekken waarvoor je dankbaar kunt zijn. En dit geeft rust, innerlijke vrede, vreugde en overvloed. Je zult merken dat je leven hierdoor meer betekenis krijgt en je meer voldoening ervaart.

Dankbaarheid zorgt ervoor dat je meer contact krijgt met je hart. Dankbaarheid vloeit voort uit waardering, door je liefde voor iets of iemand. Deze gevoelens horen bij het hart. Als je dankbaar bent en waardering hebt voor alles wat je hebt, staat je hart open. Je kunt ook leren dankbaarheid te ervaren voor de dingen die nog moeten gebeuren. Dit werkt als een super-attractor. Als je je doel visualiseert én je voelt je dankbaar voor wat het doel aan jouw leven bijdraagt, dan maak je maximaal gebruik van de wet van aantrekkingskracht. Hoe dit precies werkt beschrijf ik in mijn boek Anders Denken, anders Voelen, anders Doen in hoofdstuk 17.

We zijn vaak geneigd om te geloven dat we een reden moeten hebben voor dankbaarheid. Maar dankbaarheid kan ook een levenshouding worden. Als je bewust dankbaar bent verandert je houding naar het leven toe. Als je vanuit dankbaarheid leeft en gelooft in een vriendelijk universum verandert alles.

Uit hersenonderzoek is gebleken dat het brein van mensen die onvoorwaardelijk liefhebben actiever is, dat ze intelligenter en creatiever zijn. En dankbaarheid is een belangrijke sleutel naar onvoorwaardelijke liefde.

Dankbaarheid zorgt voor hartcoherentie. Woorden en gevoelens van dankbaarheid, compassie en liefde zorgen het snelst en het sterkst voor hartcoherentie. Hartcoherentie is ontdekt en onderzocht door Heartmath Institute. Zij hebben wetenschappelijk aangetoond dat een regelmatig ritme = coherentie zorgt voor minder stress, minder ziekte, meer weerstand en meer plezier. En jij hebt invloed op dit ritme door bewust adem te halen en positieve bekrachtigende gedachten te denken! Dankbaarheid en waardering zijn hierin een belangrijke sleutel. Maar ook woorden als vreugde, rust, vrede en harmonie zorgen voor een goede hartcoherentie. Al deze thema’s komen daarom terug in dit jaarprogramma.

hartmeditatie plaatje

 Bron: Heartmath Beneleux

Sommige mensen vinden het moeilijk om iets te kiezen waarvoor ze dankbaar zijn. We zijn namelijk geneigd om meer aandacht te besteden aan de dingen die fout gaan, niet goed zijn. Vroeger had je op school 2 fout in plaats van 8 goed. De media geven meer aandacht aan slecht nieuws dan aan goed nieuws. We leven in een wereld die gebaseerd is op angst en schaarste, niet op liefde, overvloed en vertrouwen. Uit onderzoek blijkt dat 72% van onze gedachten negatief zijn. Dus het is niet erg als je het moeilijk vindt om dankbaar te zijn. Begin dan met hele kleine dingen, zoals dat je dankbaar bent omdat je eten in huis hebt wat jou voedt, of dat je je tanden kunt poetsen, of een auto hebt, of dankbaar zijn voor een lekker kopje thee of koffie. Het kan variëren van een dak boven je hoofd tot een glimlach. Je zult merken, dat wanneer je met kleine dingen begint, dat er steeds meer dingen in je leven verschijnen waar je dankbaar voor kunt zijn. Dankbaarheid is één van de sterkste energieën waar je mee kunt werken en die heel veel effect zullen hebben op je leven. Dus laat je verrassen wat dankbaarheid voor jou brengt.

Je kunt hier de meditatie luisteren

Elke meditatie begint met het afstemmen en de spiraal. Vanaf deze week gaat het afstemmen sneller en wordt dan gevolgd door het thema van de week. Misschien moet je hier even aan wennen en sommige mensen vinden de eerste dagen het tempo dan wat hoog, maar dat went vanzelf. Ikzelf activeer de spiraal van licht al meer dan 15 jaar. En ik hoef er alleen maar aan te denken en hij is er. En als het nodig is, roep ik hem ook overdag op. Dit kan op elk gewenst moment. Ik begin de meditaties in mijn trainingen ook altijd op deze manier. Als je dit vaak doet, dan is de spiraal en de afstemming op je eigen innerlijke bron en de bron van het universum er heel snel.  Dus ik weet zeker dat dit bij jullie ook zo zal gaan.

Met het rode pijltje (links) speel je de meditatie direct af. De meditatie is een week gratis beschikbaar. Als je het hele meditatiejaarprogramma aanschaft heb je je hele leven lang toegang tot alle meditaties. Je kunt dan ook de meditaties downloaden op je eigen device én offline luisteren via soundcloud.

Veel gestelde vragen

Klik hier voor antwoord op veel gestelde vragen.

Veel luisterplezier en over een paar dagen ontvang je de 3e gratis meditatie: geld en overvloed

Met hartelijke groet,

Sabine Hess

P.S. Ben je nieuwsgierig naar de andere thema’s?

Bekijk hier alle thema’s uit het jaarprogramma