KIBA Steppingstone I van Intuïtie – je innerlijke kompas

De I van je intuïtie, je innerlijk kompas

In mijn coaching en trainingen werk ik met de 5 KIBA Steppingstones.
Deze heb ik ontwikkeld op basis van mijn 20 jaar ervaring als trainer en coach.
In de 5 KIBA Steppingstones heb ik NLP, intuïtief, systemisch & holistisch waarnemen geintegreerd.

De KIBA Steppingstones helpen jou om je te herinneren wie je werkelijk bent, je hart te volgen, je blokkades op te lossen, je volle potentieel te leven en je licht te delen met de wereld. Je zet met praktische tools en technieken de volgende stap in je leven en je inspireert anderen hetzelfde te doen.

KIBA betekent bescherming. Het staat voor Holding Space – een onmisbare techniek voor coaches, trainers & lichtwerkers.
Holding Space geeft jou de veiligheid en de ruimte om helemaal te zijn wie je werkelijk bent.

KI staat voor levenskracht en levensenergie en BA is Japans voor oorsprong.

Dit zijn de 5 KIBA Steppingstones

 1. De K van innerlijke Kracht en je Kwaliteiten
 2. De I van intuïtie, je innerlijk kompas
 3. De B van Bewust-zijn
 4. De A van Angsten overwinnen
 5. De A van Actie

Met de 5 KIBA Steppingstones zet jij de volgende stap in je leven en je inspireert anderen hetzelfde te doen.

Als je op je intuïtie vertrouwt, dan

 • zit je meer in een flow
 • weet je wat je wilt en welke keuzes het beste bij je passen
 • heb je meer energie en minder stress
 • ben je meer in balans
 • leef je vanuit je hart en niet alleen vanuit je hoofd
 • trek je meer geluk, liefde en overvloed aan

Wil jij ook meer contact met je intuïtie en meer leven vanuit je hart?

Laat je inspireren door de artikelen op deze pagina.

Hieronder volgt een klein stukje uit mijn boek Anders Denken, anders Voelen, anders Doen over intuïtie 

Intuïtie is een hele belangrijke sleutel om te weten wie je bent en wat je wilt. Vaak ligt je intuïtie als een parel verborgen in je onbewuste. Ingevingen vanuit je intuïtie duren slechts 3 seconden en dan komt er alweer een gedachte die het pure gevoel rationaliseert of wegredeneert. Als je in contact staat met je intuïtie, neem je altijd de juiste beslissing. Je neemt die beslissing die in het nu het meest passend is. Je intuïtie weet precies wat het juiste is voor jou.

Stil worden

Om in contact te komen met je intuïtie is het belangrijk om stil te worden. Aandacht besteden aan het hier en nu. De stem van je intuïtie is zacht en niet dwingend. De stem van je ego en je angsten overschreeuwen vaak je intuïtie. Je intuïtie dringt zich nooit op, maar is altijd aanwezig. Het is belangrijk om hiernaar te leren luisteren én hiernaar te durven handelen.

Neem een voorbeeld aan de natuur. De natuur heeft geen haast en toch komt alles voor elkaar. Het heeft ook geen zin om aan de blaadjes van een bloem te trekken om het harder te laten groeien. Een bloem groeit door de wortels water te geven. Door naar je intuïtie te luisteren gun je jezelf tijd en rust om de juiste dingen te doen op het juiste moment.

Meditatie

Om meer in contact te komen met je hart en stil te worden is mediteren een prachtig hulpmiddel.
In mijn jaartraining start ik elke dag met een hartmeditatie.

Deze meditatie zorgt voor

 • hartcoherentie
 • een gezonde ademhaling
 • een sterker immuunsysteem, waardoor je minder snel ziek wordt
 • minder stress en meer energie
 • meer rust en balans

In de meditatie maak je contact met je hart, zodat je steeds meer gaat leven vanuit je hart. Je verbindt je met de bron, met jezelf, met de aarde en het universum dat altijd achter je staat.

Wil jij dit ook ervaren? Luister hier de gratis hartmeditatie.

 • Mag ik je bij deze meteen even enorm bedanken voor je fijne meditaties. Ik vind ook de langere meditaties heerlijk. Annette
 • Prachtige meditatie! Dankjewel Sabine. Ana
 • Ik ben echt super blij dat ik deze online training heb gevolgd. Het heeft me geholpen om bewust te worden van mijn belangrijkste doelen en lessen op dit moment, maar ook om hier op een positieve manier mee om te gaan. Het is wonderbaarlijk mooi hoe de wet van aantrekkingskracht, vanaf het eerste moment, begint te werken. Dank je wel voor al het moois wat je mij hebt meegegeven!! De meditaties zijn ook heel bijzonder en de beelden die ik krijg hebben betrekking op mijn verleden. Deze beelden en inzichten zijn niet helemaal nieuw voor mij. Het maakt me wel weer even extra bewust van mijn proces en dat dit ook met kleine stapjes gaat. Vanochtend tijdens een wandeling in het bos was ik me bewust van mijn houding: rechtop, schouders naar achteren en hoofd omhoog. Dit voelde ik in de meditatie ook heel sterk. Voor mij is dit ook een teken dat ik er mag zijn en de moeite waard ben. De vragen die tijdens de meditatie gesteld worden zijn voor mij sowieso helpend geweest om te zien/denken in mogelijkheden. Dank je wel. Rens
 • De 52 weken meditaties, ik heb ze in 2017 gekregen en gebruik ze nog dagelijks nadat de wekker is gegaan. Zo'n fijn begin van de dag. Veel inzicht. Nog steeds. Dank je wel! Saskia
 • Ik ben door de meditaties rustiger geworden en kan veel gemakkelijker dingen laten en loslaten. Ik vind het een hele mooie manier, eenvoudig en praktisch om te gaan mediteren. Compliment voor jou Sabine
 • “Door de trainingen van Sabine en het meditatieprogramma de KIBA Boost neem ik nu iedere dag tijd voor mezelf. Ik leef veel bewuster. Ik heb geleerd dat er feitelijk geen belemmeringen zijn, geen tekorten. Ik heb ervaren dat de manier waarop je naar iets kijkt, invloed heeft op waar je naar kijkt en dat je hier zelf invloed op hebt. Ik vond het een prachtige aanvulling op de trainingen die ik bij jou heb gedaan. Ik weer weer ervaren dat we allemaal, met alles dat leeft een deel van het geheel zijn. En ik vind het een eye-opener dat beginnen met de grootst mogelijke kleine stap echt werkt. Ik wil je heel erg bedanken. De meditaties, je teksten en je trainingen vind ik elke keer weer een cadeau. Ik ben blij dat ik zoveel van je heb mogen leren.”
 • Ha Sabine, ik volg je al een aantal jaren en ik vind je erg inspirerend. Met warme groet, Irma.
 • Ik vind het fantastisch wat je allemaal doet, dus alvast dankjewel voor de positieve vibes die je in de wereld zet! Karin
 • Door het meditatiejaarprogramma heb ik meer rust in mezelf gevonden. Ik vond het super om te ontdekken dat het altijd mogelijk is om 10 minuten op een dag te reserveren voor mijn meditatie. Voor mij moet het wel een vast moment zijn, anders ontdek ik aan het eind van de dag dat het er weer bij gebleven is. Er is ook geen enkel thema geweest waar ik niets mee kon. Ik beveel het meditatiejaarprogramma zeker aan en ik heb het al aan enkele mensen doorgegeven, omdat je iedere dag een rustmoment creëert en het doet echt iets met je. Ik kan beter relativeren en ook jouw KIBA momenten via de mail vind ik erg prettig om te lezen. Ik kijk hierdoor anders naar mezelf, naar anderen en de wereld om me heen en dat gun ik iedereen. Ik ga de thema’s dit jaar zeker weer doen en iedere dag dit rustmoment inbouwen. Sabine, heel erg bedankt voor de meditaties, de teachings en de KIBA Momenten. Ik ben ervan overtuigd dat je op mijn pad bent gekomen omdat ik dit op een gegeven moment nodig had. Er is meer rust in mijn leven gekomen en kan ik beter relativeren. Er is meer tussen hemel en aarde.
 • Door de meditaties en de teachings sta ik sta vaker stil bij wat mij echt bezighoudt. Ik ben echt anders naar dingen gaan kijken. Ik vind het ook fijn dat er zoveel thema’s zijn, er zit voor iedereen genoeg in waar je wat mee kunt. Ik vond het fijn dat de meditatie maar 7 minuten duurt al was het voor sommige onderwerpen voor mij wat kort en had het juist wel wat langer mogen duren.
 • Door het meditatiejaarprogramma de KIBA Boost voel ik vaker gedurende de dag hoe het met me is. Ik heb minder belemmerende gedachten.Ik vind het heel mooi om te ervaren dat de kosmos me zoveel brengt en ik de verbinding mag zijn tussen de aarde en het heelal. Ik raad het iedereen aan. Het zijn maar korte momenten en je kunt ze vrij plannen op je dag of wanneer je ze nodig hebt. Sabine, bedankt voor deze mooie cadeautjes!
 • De meditaties uit de KIBA Boost zijn mooi en waardevol. Ik heb meer contact met mezelf en heb meer rust in mijn lichaam gekregen.