KIBA Moment Vergeven doe je niet omdat de ander dat verdient, maar omdat je van jezelf houdt

Als je wraak wilt, iemand haat of iemand ergens de schuld van geeft, heb jij hier zelf het meest last van. Niet de ander. Het verleden heeft dan macht over je. Je leeft in het verleden en dat hindert je om te leven in het nu. Vergeven maakt je vrij van het verleden. Vergeven doe je daarom vooral voor jezelf en niet voor de ander.

Vergeving en compassie zijn de enige weg tot zelfgenezing, innerlijke vrede en geluk. Vergeef eerst jezelf omdat je dit jezelf zo lang hebt aangedaan. Soms is het vergeven van de ander een te grote stap. Begin dan met het voelen van compassie, door te beseffen dat datgene wat de ander gedaan heeft, voortkomt uit pijn, angst, woede, verdriet, frustratie, onwetendheid of verstrikkingen uit de familie van herkomst. Iemand doet nooit zomaar iets, daar zit altijd een verleden aan vast. Je daar bewust van zijn zorgt voor compassie.

Vergeven en compassie vragen moed. Het is soms gemakkelijker om een ander de schuld te geven en je woede op diegene te richten dan om de pijn te voelen die het gebeuren voor jou met zich meebracht. Door je pijn te erkennen kom je terug bij jezelf. Dan kom je weer in je eigen kracht en kun je verdergaan.

Gevoelens van vreugde, liefde en compassie hebben een hoge trilling. Wanneer je deze gevoelens ervaart, trek je ze ook steeds meer aan in je leven. Dit is een keuze die jij kunt maken. Blijf je daarentegen haat en wrok koesteren en de schuld van je huidige situatie bij de ander leggen, dan maak je jezelf steeds slachtoffer van iets wat in het verleden is gebeurd. Jij lijdt onder je eigen gedachten en emoties. Wil je dit jezelf nog langer aandoen?

Als je jezelf de moeite waard vindt en van jezelf houdt, sta je dit niet langer toe. Beslis nu dat je geen slachtoffer meer bent van je verleden. Put kracht uit je pijn, je woede en je verlies. Je kunt nu opnieuw beginnen.

Vragen zetten de poort naar je intuïtie wijd open. De vraag bij dit KIBA Moment:

 

Welke kracht heeft de ander in jou wakkergemaakt die jou helpt om je volle potentieel te leven?

 

 

Nieuwsgierig naar meer?

Dit KIBA Moment komt uit mijn KIBA Kaartenset. 
Deze kaartenset bestaat uit de 56 best gelezen KIBA Momenten van de afgelopen drie jaar.
De set bestaat uit een mooie doos.
Hierin zit een boek waarin je alle KIBA Momenten op je gemak kunt door lezen.
En natuurlijk 56 prachtige kaarten.
Je kunt deze kaarten gebruiken als je een situatie op een andere manier wilt bekijken of inspiratie nodig hebt.
In het boek staan nog meer leuke suggesties hoe je de kaarten kunt gebruiken voor je persoonlijke en spirituele groei.

 

 

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 8 Leven in het nu en hoofdstuk 10 Bewust communiceren. 
Je kunt nu hoofdstuk 1 gratis downloaden of het boek bestellen op mijn boekpagina

 

Gratis videoserie Bewust Communiceren

Hoe anders zou jouw leven eruit zien als jij zonder oordeel, positief en ondersteunend naar jezelf en anderen in het leven zou staan?

  • Ik heb voor jou 10 gratis videolessen gemaakt
  • De lessen in deze training zijn écht anders dan andere trainingen
  • Ze gaan over je houding en je manier van denken.

Deze 10 lessen zijn gebaseerd op de 10 basisprincipes van NLP en ze helpen jou succesvoller met je communicatie om te gaan en meer compassie te hebben met jezelf en anderen. Ze geven je ruimte en flexibiliteit in je communicatie en gedrag. Ze maken je bewust van jouw communicatie. En je gaat meer bereiken met jouw communicatie naar anderen toe. Je kunt hen gemakkelijker overtuigen van jouw standpunt. Je begrijpt anderen beter en jij kunt je boodschap gemakkelijker overbrengen.

Communiceren doe je niet alleen met de ander, maar ook met jezelf. Dat laatste wordt vaak vergeten. Ga eens na, is dat wat je allemaal tegen jezelf zegt altijd zonder oordeel, positief en ondersteunend? Of is je innerlijke stem kritisch en veroordelend, waardoor je niet altijd je hart volgt en naar je intuïtie luistert?

Deze 10 gratis videolessen zijn bedoeld om te leren onbevooroordeeld waar te nemen. Als jij jezelf en de ander vanuit een ander perspectief ziet ontstaat er écht contact, waardoor je veel meer leeft in het nu en werkelijk accepteert wat er is. Dan ben je vrij om te zijn wie je echt bent, je hart te volgen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Hoe mooi zou het zijn als iedereen dit zou doen!

Ik train deze 10 basisprincipes al 15 jaar in mijn opleidingen en ik heb ze al aan duizenden mensen geleerd en ze zeggen allemaal dat deze basisprincipes echt een verschil maken in hun leven.

 

Ja, ik wil de 10 gratis lessen


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer