KIBA Moment Vergeven betekent dat je bereid bent je pijn los te laten

Als het over vergeven gaat, hebben we het meestal over het vergeven van de ander. Maar wat doe je als dat wat de ander heeft gedaan, onvergeeflijk is? Bij vergeven gaat het eigenlijk helemaal niet om de ander. Het gaat over jezelf. Want jij ervaart pijn. Op het moment dat de ander jou iets aandoet, is het heel natuurlijk om pijn, woede of verdriet te voelen. Maar als je jaren later nog steeds wrokgevoelens ervaart, of je kunt je leven niet leven door wat jou vroeger is aangedaan, dan belast je vooral jezelf. Je geeft de ander dan de macht over jouw leven.

Je kunt besluiten dit niet meer toe te staan en je leven op te pakken. Besluit om jouw leven te leven op jouw manier. Deze kaart nodigt je uit om je niet meer te laten belemmeren door wat er vroeger is gebeurd. Op het moment dat jij weer de verantwoordelijkheid voor jouw leven op je neemt, verantwoordelijkheid neemt voor wat jij voelt, sta je onmiddellijk in je kracht en is verandering mogelijk. Op het moment dat je iets of iemand de schuld geeft van jouw situatie, sta je niet in je kracht en ben je letterlijk niet bij machte iets te veranderen.

Je hoeft de ander niet te vergeven voor wat hij of zij heeft gedaan, want dat is lang niet altijd mogelijk. Je stopt alleen de ander de macht te geven om jouw leven te verpesten. Erken en omarm de pijn die het jou heeft gekost. Dit is een heel belangrijk stap, want meestal heb je je woede gericht op de ander. Dat is vaak gemakkelijker dan het voelen van je eigen pijn.

Als je dit hebt gedaan, kijk dan naar de lessen die je door deze pijn hebt geleerd. Hoe heeft deze pijn je sterker en wijzer gemaakt? Richt je op de kwaliteiten en de kracht die je hebt ontwikkeld. Laat de pijn die je hebt ervaren een katalysator zijn voor wat je nu kunt. Alle energie die je aldoor hebt gericht op de ander, komt nu vrij voor jezelf en je toekomst.

Vragen zetten de poort naar je intuïtie wijd open. De vraag bij dit KIBA Moment:

Welke pijn mag jij nu loslaten?

Welke kracht komt dan tevoorschijn?

Kijk hier de video van dit KIBA Moment

Luister hier de podcast

Nieuwsgierig naar meer?

Dit KIBA Moment komt uit mijn KIBA Kaartenset. 
Deze kaartenset bestaat uit de 56 best gelezen KIBA Momenten van de afgelopen drie jaar.
De set bestaat uit een mooie doos.
Hierin zit een boek waarin je alle KIBA Momenten op je gemak kunt door lezen.
En natuurlijk 56 prachtige kaarten.
Je kunt deze kaarten gebruiken als je een situatie op een andere manier wilt bekijken of inspiratie nodig hebt.
In het boek staan nog meer leuke suggesties hoe je de kaarten kunt gebruiken voor je persoonlijke en spirituele groei.

 

 

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 8 Leven in het nu.  
Je kunt nu hoofdstuk 1 gratis downloaden of het boek bestellen op mijn boekpagina

 

Gratis videoserie Bewust Communiceren

Hoe anders zou jouw leven eruit zien als jij zonder oordeel, positief en ondersteunend naar jezelf en anderen in het leven zou staan?

  • Ik heb voor jou 10 gratis videolessen gemaakt
  • De lessen in deze training zijn écht anders dan andere trainingen
  • Ze gaan over je houding en je manier van denken.

Deze 10 lessen zijn gebaseerd op de 10 basisprincipes van NLP en ze helpen jou succesvoller met je communicatie om te gaan en meer compassie te hebben met jezelf en anderen. Ze geven je ruimte en flexibiliteit in je communicatie en gedrag. Ze maken je bewust van jouw communicatie. En je gaat meer bereiken met jouw communicatie naar anderen toe. Je kunt hen gemakkelijker overtuigen van jouw standpunt. Je begrijpt anderen beter en jij kunt je boodschap gemakkelijker overbrengen.

Communiceren doe je niet alleen met de ander, maar ook met jezelf. Dat laatste wordt vaak vergeten. Ga eens na, is dat wat je allemaal tegen jezelf zegt altijd zonder oordeel, positief en ondersteunend? Of is je innerlijke stem kritisch en veroordelend, waardoor je niet altijd je hart volgt en naar je intuïtie luistert?

Deze 10 gratis videolessen zijn bedoeld om te leren onbevooroordeeld waar te nemen. Als jij jezelf en de ander vanuit een ander perspectief ziet ontstaat er écht contact, waardoor je veel meer leeft in het nu en werkelijk accepteert wat er is. Dan ben je vrij om te zijn wie je echt bent, je hart te volgen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Hoe mooi zou het zijn als iedereen dit zou doen!

Ik train deze 10 basisprincipes al 15 jaar in mijn opleidingen en ik heb ze al aan duizenden mensen geleerd en ze zeggen allemaal dat deze basisprincipes echt een verschil maken in hun leven.

 

Ja, ik wil de 10 gratis lessen


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer