Deze uitspraak helpt jou om van je fouten te leren in plaats van fouten te zien als een mislukking. Je kunt het vergelijken met een kindje dat leert lopen. Voordat een kind kan lopen, valt het diverse keren om. Als trotse ouder sta je met open armen je kind aan te moedigen om te lopen. Als je kind valt, pak je je kind op, troost het en je moedigt je kind vooral aan om het nog eens te proberen. Het vallen is een onderdeel van het leerproces. Als ouder vraag je je niet af óf je kind gaat lopen, alleen wanneer.
Wanneer is in ons leven vallen “falen” geworden? Onze maatschappij doet hieraan volop mee: vroeger op school had ik “twee fout” in plaats van “acht goed”. Op je werk hoor je meestal pas iets als het mis gaat. De nieuwsberichten in de media benadrukken vooral de dingen die niet goed gaan.
We zijn vaak bang geworden om fouten te maken, we willen alles goed doen. Terwijl we juist van onze fouten kunnen leren. Kijk maar eens terug naar je verleden. Vaak zijn de fouten die je hebt gemaakt belangrijke leermomenten geweest. Je bent er sterker, wijzer en beter door geworden.
En kijk ook zo naar anderen. Als je een ander op een “fout” betrapt, ga dan samen na hoe je hiervan kan leren. Zo zet je de ander in zijn kracht. Je moedigt de ander aan om door te gaan, het vooral nog eens te proberen.
Als je van je fout hebt geleerd, is de fout tenminste de moeite waard geweest. Durf daarom weer fouten te maken en zie fouten louter als feedback, als leermomenten voor meer kennis en ervaring.
Bewust Communiceren & samenwerken
Falen bestaat niet er is alleen feedback is één van de basisprincipes van Bewust Communiceren. Er zijn in totaal 10 basisprincipes en ze zijn voor mij een fundament in mijn leven en mijn werk. Als je alle 10 de basisprincipes in je leven integreert sta je meer in je kracht, oordeel je minder en heb je meer compassie met jezelf en de ander.
Niet oordelen maakt je vrij om te zijn wie je bent, je hart te volgen, je blokkades op te lossen en je volle potentieel te leven.
Vragen zetten de poort naar je intuïtie wijd open. Stel jezelf eens de volgende vragen:
Van welke fout uit het verleden heb jij veel geleerd?
Zet het in de reacties hieronder. Ik ben benieuwd naar je antwoord!
In mijn boek Anders Denken, anders Voelen, Anders Doen lees je meer over dit onderwerp.
Wil jij minder oordelen, meer van jezelf houden en vrij zijn om te zijn wie je bent?
Ik heb al 15 jaar ervaring als spiritueel trainer en lifecoach. Dit is mijn belangrijkste ontdekking:
niet-oordelen maakt je vrij om te zijn wie je bent, je hart te volgen, je blokkades te overwinnen en je volle potentieel te leven. Liefde & compassie zijn je snelweg naar een leven vol liefde, geluk en overvloed.
Maar hoe oordeel je minder?
Hoe stop je je stemmetjes zoals ik ben niet goed genoeg, ik moet perfect zijn, ik mag niet falen, ik moet me aanpassen, ik mag niet afgewezen worden?
Ik heb voor jou een supermooie videoserie waarin jij de basis legt voor meer compassie en minder oordelen.
Van jezelf houden is bovendien één van de belangrijkste aspecten om de wet van aantrekkingskracht optimaal te benutten.
Nieuwsgierig naar meer? Kom gratis kennismaken.
Sta jij op een kruispunt in je leven?
Wil je graag je hart volgen en weten wat je doel in je leven is?
Maar vind je het lastig om te weten wat je wilt en de volgende stap te zetten?
Dan is het wellicht tijd om in jezelf te investeren.
Om nu te ontdekken waarom je hier bent en wat je wilt.
Zodat jij vrij bent om te zijn wie je werkelijk bent, vrij bent van zorgen, angsten en twijfels, zodat je de volgende stap in je leven zet voordat het te laat is.
Kom nu gratis kennismaken.
In deze gratis kennismakingsworkshop ontdek je met de 5 KIBA Steppingstones
– wie je werkelijk bent
– hoe je je blokkades en onzekerheden overwint
– hoe jij de wet van aantrekkingskracht optimaal benut
– hoe je manifesteert vanuit de 5e dimensie
– en hoe je meer geluk, vreugde en overvloed in je leven aantrekt
Doe je mee?
Ja, falen. Doordat men daaraan denkt bewust of onbewust zal het ook zo geschieden. Wat je voedt zaait en oogst zal oogsten manifesteren. In de medische reguliere sector nog erg herkenbaar ivm ook het strafrechtssysteem. Zorgverleners mogen niet falen, want dan staat er iets boven hun hoofd te wachten goede naam reputatie flinke boete etc. Dus zorgverleners worden juist, doordat systeem voorzichtiger angst/bang om medische fouten te maken falen dus, waardoor het juist geschied en de patiënt(en) de dupe van worden. Al naargelang de patienten aan het strafrechtsysteem dmv letseladvocaat om de zorgverlener(s) aan te klagen, wordt het dood leuk instand gehouden vicieuze circul met gevolgen van disharmonie van dien.
Je hoort ook vaak ouder(s) op hun kind afreageren, dat het kind in dat opzicht dan faalt in de ogen van de ouder(s). “Ik heb je toch nig gezegd, dat of voor gewaarschuwd…….” eigen schuld dikke bult.” Zoiets in die trendt….. maar vaak is het dan nog iets onverwerkt bij de ouder(s) zelf ivm zij ook weer slachtoffers zijn van hun ouders etc