KIBA Moment 83 Geef een ander nooit de macht om jou minderwaardig te laten voelen

Elk mens heeft kwaliteiten en talenten. Echt iedereen en niemand uitgezonderd. En dat mag jij in de wereld zetten op jouw manier. Het feit dat je hier bent geeft jou bestaansrecht en dat kan niemand jou ontnemen. Het is heel belangrijk dat jij in jezelf gelooft, dat je jezelf de moeite waard vindt. Want dan sta je in je kracht en heeft een ander geen macht over jou.

Als je jezelf niet de moeite waard vindt, als je twijfelt aan jezelf en jezelf niet goed genoeg vindt, dan zal elke kritiek een bevestiging zijn van wat je zelf gelooft. Dus geef niet de schuld aan de ander dat jij niet de moeite waard bent. Start met het geloven in jezelf, zodat je onafhankelijk bent van de mening van een ander. En je kunt het ook omdraaien: waarom heeft de ander het nodig jou te vertellen dat je niet de moeite waard bent? Om er zelf sterker van te worden? Om zichzelf zekerder te voelen?

Onthoud dit: bij grootste mensen voel je je groots en nooit klein. Grootse mensen zorgen ervoor dat jij het beste uit je zelf haalt. Echte creëren meesters en geen volgelingen! Dus loop weg (met compassie!) bij iedereen die jou kleiner maakt of vindt dat je een volgeling moet zijn.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 9 Leven vanuit overvloed. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Inschrijven voor het KIBA Moment

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

[grwebform url=”https://app.getresponse.com/view_webform_v2.js?u=DQQ6&webforms_id=2458605″ css=”on” center=”off” center_margin=”200″/]


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer