KIBA Moment 29 Als je werk doet wat je leuk vindt hoef je nooit meer te werken

 

In één van de vorige KIBA Momenten heb ik al genoemd dat 63% van de mensen ontevreden naar hun werk gaat. Maar daarnaast is er ook een groep mensen die zijn werk best okay vindt en daar ook nog wel uitdaging in ziet. Maar toch. Diep in hun hart zouden ze toch wel wat anders willen. Ze zouden graag iets willen doen waarmee ze van meer betekenis kunnen zijn, iets doen wat waardevol is. Ze zijn niet direct ontevreden en toch ontbreekt er iets. Vaak stellen deze mensen zich de vraag: is dit het nu? Ze willen uit de waan van de dag stappen en meer leven in het hier en nu. Ze willen dit niet blijven doen tot aan hun pensioen. Maar wat dan wel? En dat zorgt toch voor een lichte onvrede. En dat kost energie, ook al ben je niet ontevreden. Je werk voelt dan toch als werk.

Als je werk doet wat je echt leuk vindt en wat je echt inspireert voelt het niet meer als werk. Dan is het werk wat je doet een uitdrukking van wie je bent en dan geeft je werk je energie. Dan ervaar je je leven als moeiteloos.

Om te ontdekken wat je wilt kun je beginnen met 3 vragen:
1. wat inspireert me, wanneer zit ik in een flow, wat vind ik leuk om te doen ook al ben ik moe of ook al heb ik het druk, hiervoor heb ik altijd wel even tijd.
2. Als morgen alles mogelijk zou zijn, welk werk zou ik dan gaan doen
3. Waar erger ik mij aan, wat vind ik echt vervelend op mijn werk, wat zou ik écht anders willen

En wat is dan de grootst mogelijke kleine stap die je nu kunt zetten naar werk dat je écht leuk vindt.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 4 Wat zijn jouw kwaliteiten?. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Inschrijven voor het KIBA Moment

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

 


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer