KIBA Moment 26
Niemand kan jou minderwaardig doen voelen zonder je eigen instemming – Eleanor Roosevelt

Dit is een hele belangrijke uitspraak van Eleanor Roosevelt. Als jij in jezelf gelooft, van jezelf houdt en jezelf waardeert, dan doet het er niet toe wat een ander zegt. Je ervaart wat de ander zegt als feedback waar je iets van kunt leren, maar het haalt je niet onderuit, je ervaart het niet als kritiek. Je wordt pas onderuit gehaald, als je niet in jezelf gelooft, niet van jezelf houdt, jezelf niet waardeert en aan jezelf twijfelt. Want dan zegt de ander iets wat je zelf ook voor waar aanneemt.

Andersom geldt het ook, als jij jezelf niet waardeert, dan kan een ander je nog zoveel complimentjes geven, diep van binnen geloof je niet dat het zo is. Je kunt een compliment pas werkelijk ontvangen als je het zelf ook écht gelooft. En wat ook heel belangrijk is om te weten, als een ander jou minderwaardig doet voelen, waar heeft die ander dit voor nodig? Waarom is het voor de ander belangrijk dat jij kleiner bent? Om zichzelf groter te voelen? Dat betekent eigenlijk dat hij of zij zichzelf juist kleiner voelt en dit op die manier probeert te verbloemen.

Sta jezelf nooit toe dat een ander jou kleiner maakt. Je bent niet klein, je bent groots, net als iedereen. Bij grote mensen voel je je groots, nooit klein!

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 9 Leven vanuit overvloed. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Inschrijven voor het KIBA Moment

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

k

 


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer