KIBA Moment 22
De natuur telt geen uren. Alleen de mens wil weten hoe laat het is.

De natuur heeft geen haast, de natuur moet niets van zichzelf en toch komt alles voor elkaar. Meer dan voor elkaar. Want kijk maar eens hoeveel rijkdom en overvloed de natuur in zich draagt. Een eikeboomzaadje groeit uit tot een mooie stoere eik, een tulpenbol groeit uit tot een mooie tulp. Precies in het tempo dat goed is, zonder iets af te dwingen. En ik heb nog nooit gezien dat een perenboom zijn best doet om een appelboom te zijn. Een perenboom is een perenboom en elk jaar rijpen er prachtige peren aan zijn takken. Hij doet precies waarvoor hij bedoeld is: een perenboom zijn. Als hij zou proberen een appelboom te zijn, zou dat jammerlijk mislukken. En kijk eens naar jezelf. Jij bent ontstaan uit een vrouwelijke eicel en een mannelijke spermacel. Jij bent als vanzelf ontstaan, daar heb je helemaal niets voor hoeven doen. De natuur deed zijn werk en na 9 maanden werd jij geboren. En toen jij geboren werd was iedereen blij. Je komst werd gevierd. Gewoon omdat je er was en niet omdat je al iets had gedaan. En ergens onderweg zijn we gaan geloven dat je iets moet doen, iets moet bereiken om er te mogen zijn. Jij mag er helemaal zijn, daar hoef je niets voor te doen en niets voor te bewijzen. Laat alles wat je doet een uitdrukking zijn van wie jij bent. Jij bent een geschenk voor de wereld precies om wie jij bent en wat jij kunt. Ontwikkel jóuw kwaliteiten en talenten en zet dat de wereld in. Dan gaat je leven moeiteloos en gaat het precies zoals het bedoeld is te zijn. Als jij jezelf bent dan ben jij de mooiste zelf die er is.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 2 Waarom ben je hier, wie ben je en wat wil je? en hoofdstuk 4 Wat zijn jouw kwaliteiten? Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer