KIBA Moment 21
Elk probleem heeft een geschenk voor jou in zijn handen

Een probleem kan alleen bestaan door de manier waarop je over iets denkt. Als je iets anders denkt verandert of verdwijnt het probleem. Soms als je iets hebt opgelost zeg je letterlijk: dat ik daar niet eerder aan heb gedacht. Voor elk probleem bestaat een oplossing. Echt waar. Als een probleem zich voordoet kun je jezelf vragen: wat is er nog meer mogelijk, hoe kan ik het ook bekijken, wat kan ik hiervan leren? Want elk probleem heeft een geschenk in zich. Elk probleem dat je oplost maakt jou sterker, creatiever, wijzer, meer ervaren. En denk eens over het volgende na. Elk probleem dat je ervaart is een correctie op je levenspad. Want als jij je levenspad bewandelt zul je problemen veel minder als probleem ervaren. Een hobbel in de weg daagt jou uit om creatieve oplossing te bedenken. Op je levenspad ervaar je problemen als veel minder zwaar. Problemen die je als zwaar ervaart dragen de boodschap in zich dat je van je levenspad afdwaalt of (nog) niet kunt zijn wie je werkelijk bent.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 1 De wet van aantrekkingskracht en hoofdstuk 2 Waarom ben je hier, wie ben je en wat wil je? Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer