KIBA Moment 20
De gelukkigste mensen hebben niet het beste van alles. Maar zij maken van alles het beste

 

In KIBA Moment 11 heb ik al ook al een voorbeeld gegeven hoe kinderen dit doen. Kinderen maken van alles het beste ondanks soms schrijnende omstandigheden. Kinderen maken van elke plek een speelplaats. Soms tot ergernis van ouderen. Want dan klimmen ze over banken, rennen door de gangen, of ze pakken een prop papier en gaan in de wachtkamer voetballen. Ook in derdewereldlanden zie je hoe kinderen die op een vuilnisbelt wonen heel creatief speelgoed maken van het vuilnis dat ze vinden. Uit onderzoek blijkt dat in Bhutan de gelukkigste mensen wonen. Terwijl je zou denken dat wij die alles hebben toch wel heel gelukkig moeten zijn. Maar dat is dus niet het geval.

Geluk zit niet buiten ons. Geluk zit in ons. En hoe we een situatie beleven, wat we er zelf van maken bepaalt ons geluk. En dit begint met dankbaarheid. Wees dankbaar voor de dingen in je leven, ook de dingen die niet goed zijn. Want in elke situatie zit een geschenk. Tel je zegeningen. Dankbaarheid is een hele belangrijk sleutel naar geluk.

Leuk weetje: De koning van Bhutan heeft een voorstel gedaan in de Raad van de Verenigde Naties om de welvaart van een land niet alleen uit te drukken vanuit economisch gewin, maar ook in de mate van geluk. In Bhutan hebben ze zelfs een minister van geluk. Wat zou er veranderen in de wereld als elk land een ministerie van Geluk krijgt?

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 9 Leven vanuit overvloed. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

 


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer