KIBA Moment 19
De zin van het leven is te ontdekken wat jouw talent is. En het doel van je leven is om dit te delen met de wereld

Kwaliteiten en talenten zijn belangrijke richtingaanwijzers om te weten wat je wilt. Ze zijn belangrijk om betekenis en zin aan je leven te geven. Want als jij je kwaliteiten en talenten inzet voel je je blij, dan zit je in een flow, dan gaat alles moeiteloos. Dan krijg je energie. Als je dingen doet die niet bij je passen dan kost het veel energie en ben je aan het einde van de dag moe. Wanneer je op een dag vooral bezig bent met allerlei klusjes, vergaderingen en leeft in de waan van de dag, dan heb je na een drukke dag toch het gevoel dat je niet echt iets zinvols hebt gedaan. Maar als jij je kwaliteiten inzet dan voel je je waardevol, dan krijg je vaak ook de waardering die je zoekt en hoef je er geen moeite voor te doen.

Kwaliteiten worden zijn in het Engels ‘gifts’. En dat zijn ze ook. Kwaliteiten zijn geschenken voor jezelf, want als jij je kwaliteiten inzet voel je vreugde en krijgt je leven meer betekenis. Maar het zijn ook jouw geschenken aan de wereld. Want met jouw kwaliteiten maak jij de wereld mooier en beter. Jouw kwaliteiten zijn enerzijds de lessen die jij wilt ontwikkelen in dit leven en ze zijn er om weer door te geven. Dat is jouw bijdrage aan de wereld.

Dus herken én erken je kwaliteiten. Welke taken en werkzaamheden maken je blij, waar je ben goed, waar bewonderen anderen jou om. En het is belangrijk dat dit én-én is. Want je kunt vast heel veel dingen, maar niet alle dingen maken je blij of krijg je energie van. Je echte kernkwaliteiten bevatten beide, je krijgt er én energie van én je vindt ze leuk om te doen. En ga dit in de wereld zetten.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 4 Wat zijn jouw kwaliteiten? Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer