KIBA Moment 17
Het enige in mijn verleden waar ik spijt van heb is de duur ervan – Tallulah Banhead

 

Tallulah zegt daarbij dat als ze haar leven kon overdoen, ze dezelfde fouten zou maken, alleen eerder. Dit is een hele mooie uitspraak. Alles in het verleden, echt alles heeft je gemaakt tot wat je nu bent. En van alle fouten die je hebt gemaakt heb je ook veel geleerd. Alles wat je is overkomen heeft je sterker gemaakt. Vaak focussen we ons op onze fouten en de dingen die niet goed zijn gegaan, de vervelende dingen die ons zijn overkomen. Maar we leven. Dat betekent, we hebben alles overleefd. Focus je op de kracht die ervoor gezorgd heeft dat je het allemaal hebt overleefd. Welke kwaliteiten, vaardigheden en wijsheden heb jij door deze omstandigheden verworven. En als je dat allemaal niet had meegemaakt had je nu niet hier met al jouw ervaring op dit punt in je leven gestaan.

Het enige is, dat het hoogstens wat sneller had gekund. Als je alles van te voren zou weten, had je sneller de les die in de situatie verborgen zat kunnen ontdekken. En was het misschien wat minder lang pijnlijk en moeilijk geweest. Dus wees bewust. Herken de dingen die zich in je leven voordoen en handel daarnaar. Want het universum begint altijd met het geven van milde signalen op het moment dat je van je levenspad afdwaalt of een les hebt te leren. Hoe sneller je die signalen oppakt en ernaar handelt, hoe minder problemen je tegenkomt. En je zult merken dat ‘moeilijke’ situaties minder moeilijk zijn en sneller oplossen.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 8 Leven in het nu en hoofdstuk 17 De wet van aantrekkingskracht in de praktijk. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

 


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer