KIBA Moment 155

Ontdek de innerlijke vrede in jou, ongeacht de omstandigheden

Ik las laatst een prachtig verhaal over innerlijke vrede en kalmte. De auteur is mij helaas onbekend.

Er was eens een koning die een beloning beloofde aan de kunstenaar die het mooiste schilderij kon maken over vrede en kalmte. Veel kunstenaars gingen aan de slag en toonden hun kunstwerk aan de koning. De koning bekeek alle schilderijen zorgvuldig en uiteindelijk waren er twee schilderijen die hem heel erg aanspraken. Het was niet gemakkelijk een keuze te maken tussen deze twee prachtige schilderijen.

Op het ene schilderij was een mooi, kalm meer te zien. Het gladde wateroppervlak weerspiegelde prachtig de heldere blauwe hemel met wollige witte wolken en de vredige bergen die rondom het meer stonden. Iedereen die naar dit schilderij keek was het erover eens dat dit het perfecte schilderij over vrede en kalmte was.

Op het andere schilderij stonden ook bergen. Maar deze waren ruig en ongenaakbaar. De lucht erboven was ruw en wilde wolken raasden aan de hemel. Uit deze wolken viel een striemende regen en er was een bliksemschicht te zien. Over de berg stroomde een woeste, schuimende waterval.

Op het eerste gezicht leek dit schilderij helemaal niet vredig. Maar toen de koning wat beter keek, zag hij achter de waterval een klein struikje dat groeide in een rotsspleet. In dit struikje had een moedervogel een nestje gebouwd. En daar, omringd door de striemende regen en de woeste waterval, zat de moedervogel op haar nest, volmaakt kalm en vredig.

De koning koos het tweede schilderij.

Innerlijke vrede en kalmte is niet iets dat toevallig ontstaat of afhankelijk is van je omgeving. Het is iets dat je zelf creëert. Het is een gevoel dat je altijd kunt oproepen, wat er altijd is, ongeacht de omstandigheden. Je hoeft alleen maar stil te zijn, adem te halen en eventueel een hand op je hart te leggen en je hebt direct contact met de stilte en vrede in jou.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 7 Bewust leven met het pad van Boeddha en hoofdstuk 8 Leven in het nu. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Inschrijven voor het KIBA Moment

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

 


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer