KIBA Moment 154

Als je wilt leven in overvloed, denk, voel en handel dan vanuit overvloed

Overvloed is een gevoel. Het is een manier om naar de wereld te kijken. Het is een manier van denken, voelen en doen. Vaak leven we vanuit een gevoel van tekort en schaarste. Als dit jouw vibratie is, dan trek je tekort en schaarste aan. Als jij meer overvloed in je leven wilt, is het belangrijk om te beginnen met te denken, te voelen en te handelen vanuit overvloed. En dat hoeft echt niet groots te zijn. Het gaat om je gevoel en je intentie, daar reageert het universum op.

Leer jezelf om naar de overvloed in je leven te kijken. Als je een supermarkt binnenloopt, richt dan je aandacht op de hoeveelheid producten die er in de schappen liggen. Als je in de file staat, denk dan niet aan de hoeveelheid tijd die je tekort komt, maar kijk eens bewust naar al die andere auto’s die samen met jou in de file staan. Ongeveer driekwart van de huishoudens in Nederland heeft minimaal één auto. Hoeveel geld in Nederland gaat er alleen al om in auto’s? Als je in het bos wandelt let dan eens op de overvloed die de natuur ons schenkt. Wees dankbaar voor alles wat je wel hebt in plaats van te letten op wat je niet hebt.

Om overvloed aan te trekken, is het ook heel belangrijk om jezelf de moeite waard te vinden. Als jij jezelf niet de moeite waard vindt, trek je ook minder waarde aan. Vind je jezelf de moeite waard? Investeer dan in jezelf. Handel in overvloed. Ook dat kan heel goed met kleine en praktische dingen. Koop voor jezelf een eersteklas- in plaats van een tweedeklastreinkaartje. Gooi je oude en kapotte servies eindelijk eens weg en koop mooie borden, kopjes en schotels. Ga die opleiding doen die al zolang op je verlanglijstje staat. Of maak even tijd voor jezelf. Doe dingen die voor jou belangrijk zijn. Zeg ‘ja’ tegen jezelf.

Leven vanuit overvloed is een keuze, die jij bewust kunt maken. Verleg je aandacht naar overvloed. Er is altijd iets in je leven wat je blij maakt, waar je van houdt en waar je dankbaar voor kunt zijn. Focus daarop. Rijkdom schep je van binnenuit. Dat is de eerste stap.

Wat is vandaag jouw stap vanuit overvloed?

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 9 Leven vanuit overvloed. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Inschrijven voor het KIBA Moment

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

 


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer