KIBA Moment 150

Wie A zegt kan ook C zeggen.

Je hoeft niet vast te zitten aan je verleden. Je bent niet gebonden aan keuzes en beslissingen die je in het verleden hebt genomen. Je kunt elke dag opnieuw beginnen. Je hoeft je toekomst niet door je verleden te laten beperken. Misschien heb je wel de overtuiging wie A zegt moet ook B zeggen. Deze overtuiging helpt je om vol te houden en door te gaan. Maar deze overtuiging helpt je alleen als je er energie van krijgt. Als je keuze je teveel energie kost, heb dan de moed om een andere beslissing te nemen en voor C, D of E te kiezen.

Ik krijg wel eens de vraag hoe je weet of je moet stoppen of juist nog even moet doorgaan. Het antwoord ligt in je hart. Krijg je energie van de dingen die je doet, maakt het je blij? Wil je iets nieuws uitproberen, experimenteren en je creatieve energie laten stromen? Ga dan door. Kost datgene waar je mee bezig bent je energie? Heb je er geen lol meer in? Dan is het belangrijk om te stoppen. Je kunt je tijd, geld en energie maar één keer besteden. Als je ze steekt in iets wat je niet meer leuk vindt, is er geen ruimte voor iets anders. Dan kan er niets nieuws ontstaan en zit je vast.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen leg ik in hoofdstuk 12 uit hoe overtuigingen ontstaan. En in hoofdstuk 15 lees je over hoe je de juiste keuze maakt. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Inschrijven voor het KIBA Moment

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

 


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer