KIBA Moment 149

Werken aan excellentie geeft energie, streven naar perfectie kost energie

Als je altijd je best doet om onberispelijk te zijn in je woorden, gedachten, gevoelens en daden. Als je altijd je best doet om het beste van jezelf te geven wat je op dat moment kunt geven. Als je altijd je best doet om je kennis en je kwaliteiten te ontwikkelen en goed te worden op jouw vakgebied. Dan werk je aan excellentie. Dat geeft plezier en energie. Dat geeft ruimte aan groei en ontwikkeling.

Verwar dit niet met streven naar perfectie. Want dit streven komt voort uit de angst om iets niet goed te doen en dat is een totaal andere energie. Bij het werken aan excellentie is het niet erg om fouten te maken, want je ziet elke fout als een mogelijkheid om te leren. Als je streeft naar perfectie dan ben je bang om fouten te maken en ben je vaak bang om te falen. Perfectie verkrampt en vernauwt.

Werken aan excellentie voelt licht en je bruist van de ideeën en creativiteit. Perfectie voelt zwaar en zorgt er meestal voor dat je je zorgen maakt en gaat piekeren.

Excellentie is haalbaar, perfectie meestal niet.

Vorige week is mijn boek Anders Denken, Anders Voelen, Anders Doen uitgekomen. Meer over het onderwerp van dit KIBA moment lees je in hoofdstuk 7 – Bewust leven met het pad van Boeddha en hoofdstuk 15 – Hoe maak je de juiste keuze?. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Inschrijven voor het KIBA Moment

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

 


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer