KIBA Moment 148

Wie ben je zonder gedachten, gevoelens, percepties en herinneringen?

Als we geboren worden, zijn we. Er is nog geen ik-besef. Het ik-besef komt pas vanaf een jaar of twee. Vanaf het moment dat we geboren worden hebben we te maken met een omgeving. We weten nog niets, dus we nemen waar. We zien en ervaren hoe de wereld er uit ziet. We leren de meningen, overtuigingen, normen en waarden van onze ouders of opvoeders kennen. We leren wat normaal is en niet-normaal, wat goed is en niet-goed en we leren hoe we ons moeten gedragen. Als we naar school gaan leren we nog meer normen, waarden, meningen en overtuigingen. Ons ik-besef is meestal afhankelijk van hoe andere mensen ons zien, wat we geleerd hebben, wat hoort en niet hoort. Maar is dat allemaal waar? Je hebt het aangenomen voor waar, maar stel je nou eens voor dat niet alles waar is? Wat zou dat veranderen? Wie zou je zijn zonder al je gedachten, gevoelens, percepties en herinneringen? Een cursus in wonderen zegt, dat alle gedachten en gevoelens die jou kleiner maken, die jou doen geloven dat je niet de moeite waard bent, dat je niet goed genoeg bent, niet waar zijn. Jij bent een spiritueel wezen. Jij bent compleet, waardevol, harmonie, vreugde en vrede. Stel je eens voor dat je dit zou geloven én zou geloven dat alle gedachten en gevoelens die hier tegen in gaan niet waar zijn? Wat zou er dan voor jou veranderen? Wat wordt er dan voor jou mogelijk?

Vandaag komt mijn boek Anders Denken, Anders Voelen, Anders Doen uit. Meer over het onderwerp van dit KIBA moment lees je in hoofdstuk 8, Leven in het nu. Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, en je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Inschrijven voor het KIBA Moment

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

 


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer