KIBA Moment 146

Wereldvrede begint bij jou

Hoe mooi zou het zijn als er wereldvrede is. Dit is in ieder geval mijn droom. Maar het heeft niet zoveel zin om de wereld te veranderen, om anderen te veranderen, of om anderen te veroordelen dat ze niet bijdragen aan wereldvrede. Want dan gaat je aandacht naar buiten toe en leg je de verantwoordelijkheid buiten jezelf. En dat werkt niet.

De enige weg naar wereldvrede is vrede in jezelf vinden. Jezelf compleet voelen. Van jezelf houden. Niet-oordelen. Jezelf waardevol vinden.

Hoe bereik je dat?

Ik doe dat vooral door meditatie en gebeden waarbij ik mij helemaal afstem op mijn hogere zelf. Dan ontstaan deze gevoelens in mij. Het is een staat van zijn die ik bij mijzelf kan oproepen. Ik ben daarvoor niet afhankelijk van anderen of de wereld om mij heen. En als ik het bij mezelf kan oproepen kan ik deze gevoelens delen en uitzenden. En daar hoef ik niet ‘iets voor te doen’, ik hoef het alleen te zijn. Alleen zo kan wereldvrede ontstaan. Niet door vrede buiten je proberen te bewerkstelligen maar door het van binnen te voelen. En iedereen heeft toegang tot deze gevoelens, want je bent compleet, je bent vrede, je bent harmonie. Dat is wie jij werkelijk bent. Je hoeft het je alleen maar te her-inneren.

Als jij droomt van wereldvrede vindt dan eerst vrede in jezelf. Dit begint met niet-oordelen en compassie hebben voor jezelf.

Op 5 november komt mijn boek Anders Denken, Anders Voelen, Anders Doen uit. Alles over het onderwerp van dit KIBA moment lees je in hoofdstuk 7, Bewust leven met het pad van Boeddha. Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, als je het boek alvast wilt bestellen heb ik een leuke aanbieding voor je. Meer weten? Klik hier direct naar mijn boekpagina .

Inschrijven voor het KIBA Moment

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer