KIBA Moment 13
De wijsheid van leven bestaat uit het schrappen van niet-belangrijke dingen

Vaak wordt onze dag gevuld met allerlei klusjes en niet-belangrijke dingen. Dit slokt veel van onze tijd op, waardoor we niet toekomen aan de dingen die echt belangrijk zijn voor onszelf. Dan hebben we een dag hard gewerkt en hebben we toch het gevoel dat we niets zinnigs hebben gedaan. Om dat te veranderen kun je je tijd anders gaan indelen. Of zoals Steven Covey zegt: big rocks first. Begin met de dingen die voor jou belangrijk zijn. Dat geeft zingeving aan je leven. En de tijd die over is kun je dan besteden aan de niet of minder noodzakelijke dingen. En soms is dat best lastig. Want dingen die voor jou niet noodzakelijk zijn kunnen voor anderen wel belangrijk zijn. Soms heb je moed nodig om nee te zeggen tegen een ander om ja te kunnen zeggen tegen jezelf.

Kijk hier mijn filmpje over ‘big rock first’. Dit filmpje is een onderdeel van mijn training ‘in 1 dag weten wat je wilt‘.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 2 Waarom ben je hier, wie ben je en wat wil je? Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Elke week publiceer ik een Kiba-moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het Kiba-moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer