KIBA moment 06
Verzetten tegen dat wat is maakt het leven moeilijk

Als je het leven als moeilijk ervaart, komt dat omdat je niet volledig accepteert wat er nu is. Eigenlijk zijn er maar 2 problemen: je wilt iets dat je niet hebt of je hebt iets dat je niet wilt. Maar als je daarin blijft hangen en je daar tegen verzet dan erken je niet dat het er is. Op het moment dat je het heden – hoe moeilijk die op dit moment ook is – volledig erkent en accepteert dan verdwijnt de weerstand. Dan is dat wat er is en kun je wat er is volledig voelen, doorleven. En dan zul je merken dat het minder zwaar wordt en dat nieuwe keuzemogelijkheden zich vanzelf aandienen.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 8 Leven in het nu. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Elke week publiceer ik een Kiba-moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het KIba-moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer