KIBA Moment 05
Gelukkig zijn zit in ons niet buiten ons

Vaak zoeken we buiten ons naar geluk. Als ik die baan heb word ik gelukkig. Als ik maar een relatie zou hebben dan word ik gelukkig. Als ik meer geld heb dan word ik gelukkig. Als ik vakantie heb kan ik eindelijk tot rust komen. Zo maken we geluk afhankelijk van wat er buiten ons gebeurd en plaatsen we het moment van gelukkig zijn in de toekomst. Maar je kunt besluiten om nu gelukkig te zijn. Zelfs als je omstandigheden daar niet toe uitnodigen. Je kunt altijd wel 1 ding noemen waar je dankbaar voor bent, wat jou gelukkig maakt, wat je vreugde schenkt. En je kunt elke dag ook iets doen wat jou gelukkig maakt. Ook als is het maar genieten van een lekker kopje koffie of liefde voelen voor je partner, je kinderen of je huisdier. Zoek je geluk in de dagdagelijkse dingen. Besluit om nu gelukkig te zijn en niet te wachten op de toekomst.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 8 Leven in het nu en hoofdstuk 9 Leven vanuit overvloed. Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het KIBA Moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:

 


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer