KIBA Moment 04
Jezelf zijn is gemakkelijker dan niet jezelf zijn

Het is veel gemakkelijker om jezelf te zijn dan iets anders dan jezelf zijn. Anders dan jezelf zijn kost een hoop moeite. We hebben allemaal maskers ontwikkeld om onszelf te beschermen, zodat je niet gekwetst kan worden, niet afgewezen kan worden. Vaak hebben we deze patronen ontwikkeld toen we nog heel klein waren. We hebben besluiten genomen en conclusies getrokken over de wereld en hoe we het beste konden overleven. En dat was toen waarschijnlijk functioneel. Maar we vergeten dat we nu over veel meer kennis, wijsheid en ervaring beschikken. Als kind ben je afhankelijk van je opvoeders anders kun je het niet overleven. Maar als volwassene is dat niet meer zo. Natuurlijk is liefde, waardering en erkenning belangrijk, daar groeien we van. Maar we zijn er niet meer van afhankelijk. Dus wees jezelf, dat kost een hoop minder stress en minder energie. Want wat is het ergste dat kan gebeuren als je wel jezelf bent.

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 11 De niveaus van ontwikkeling en hoofdstuk 12 Hoe ontstaan overtuigingen? Nieuwsgierig naar meer? Je kunt nu hoofdstuk 1 en de inhoudsopgave gratis downloaden, of je kan het boek bestellen via mijn boekpagina .

Elke week publiceer ik een KIBA Moment – een moment van inspiratie en contemplatie. Wil jij wekelijks het KIba-moment in je mailbox ontvangen? Schrijf je dan hier in:


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer