In 6 stappen doen wat je wilt!

Kijk hier de live training die ik heb gegeven op 16 mei

 

 

Ja, ik wil nu de volgende stap in mijn leven zetten

 

Samenvatting

Ik hoor veel van mijn cursisten zeggen dat ze graag een volgende stap in hun leven willen zetten. Dat ze op een kruispunt staan en niet goed weten welke kant ze op willen, want er is zoveel leuk. Ze willen graag hun kennis en ervaring doorgeven. Authentiek zijn. Het heft in eigen handen nemen. Leven in plaats van geleefd worden door de verwachtingen van anderen. En toch vinden ze het lastig om de volgende stap te zetten. Want er zijn veel twijfels. Misschien herken jij wel een paar van deze twijfels.
 • Hoe weet ik of ik de juiste keuzes maak, want er is zoveel leuk?
 • Als ik mijn hart volg kan ik er dan wel genoeg geld mee verdienen?
 • Heb ik voldoende ervaring om te doen wat ik wil?
 • Wat zullen anderen ervan vinden als ik mijn hart volg?
 • Hoe herken ik het verschil tussen mijn hart en mijn hoofd?
 • Straks lukt het niet en dan zit ik zonder baan en zonder geld
 • Stel je voor dat ik mijn hart volg en het mislukt?
 • Kan ik wel een baan vinden in wat ik goed kan?
 • Ik heb een vast contract en dat geeft wel zekerheid
 • Het is te onzeker om nu te kiezen voor wat ik écht leuk vind
 • Zo vervelend is mijn werk nou ook weer niet, ik kan het best nog een tijdje volhouden
Door deze uitspraken kom je niet verder. Je blijft zitten waar je zit en je komt niet vooruit. Dat gaat een tijdje goed, maar dan gaat het toch weer knagen. Het voelt niet helemaal goed. Je bent niet helemaal tevreden. Want je wilt meer uit het leven halen. Je wilt meer leven vanuit je hart en uit de waan van de dag stappen.
Je wilt meer vreugde, plezier en balans in je leven. Je wilt graag met jouw talenten en kwaliteiten de wereld een beetje mooier maken. En doen wat je écht leuk vindt.

Mijn wake-up call

In 2002 kreeg ik een burn-out. Ik was mezelf kwijtgeraakt doordat ik mij teveel had aangepast aan de verwachtingen van andere mensen en de maatschappij. Mijn burn-out was voor mij een wake-up-call. Een roep om weer te worden wie ik werkelijk ben. Het was de start van mijn persoonlijke en spirituele ontwikkeling. Ik heb veel opleidingen en persoonlijke coaching gevolgd en veel boeken gelezen.

Hierdoor heb ik weer ontdekt wie ik ben, wat ik leuk vindt, wat mijn kwaliteiten zijn en wat mijn levenstaak is. In 2005 heb ik mijn eigen bedrijf gestart en daar heb ik geen moment spijt van gehad. Als trainer, coach en ondernemer doe ik nu werk waar mijn hart ligt. Ik ervaar moeiteloosheid, vreugde en plezier. Hoewel ik het vaak druk heb ervaar ik weinig stress.

Alles wat ik train leef ik

Mijn missie en passie zijn bewustwording en ontwikkeling. Ik vind het leuk om jou te inspireren, om je te laten ontdekken wie je werkelijk bent en te doen wat je werkelijk wilt. Ik stimuleer persoonlijk leiderschap en authenticiteit. Ik leer je om innerlijke rust en vreugde te ervaren. Om te leven met een glimlach.

Als je je volle potentieel leeft gaat je leven moeiteloos, ervaar je meer vrede, vreugde en geluk.

Alles wat ik train leef ik. En dat wil ik jou ook graag leren.

 

De 6 geheimen om te doen wat je wilt

 

1. Creëer je leven rondom jouw belangrijk waarden

Als je jezelf de vraag stelt ‘Wat wil ik’ dan kom je er niet uit. Deze vraag zet je aan het denken. Met deze vraag zit je in je hoofd. En daar vind je het antwoord niet. Het antwoord zit in je hart. Jouw waarom heeft te maken met jouw diepste verlangens. Door jezelf andere vragen te stellen kom je dichter bij jouw zielsverlangen, dat wat voor jou echt belangrijk is. Stel hiervoor de vragen: waar hou ik van, waar krijg ik energie van, wanneer zit ik in een flow. wat geeft mij energie.

Zorg ervoor dat je elke week tijd besteed aan de dingen die voor jou belangrijk zijn. Dan voel je je automatisch gelukkiger, dan ervaar je meer vreugde en voldoening en heb je meer energie en minder stress, omdat je dingen doet waar je van houdt.

2. Zet de grootst mogelijke kleine stap die jij vandaag kunt zetten

Om te doen wat je wilt is het heel belangrijk om die eerste stap te zetten. Vaak maken we de eerste stap veel te groot. We hebben een droom. Het is heel goed om een droom te hebben. Maar het realiseren van die droom ligt in de toekomst. Zolang je die droom niet hebt gerealiseerd blijft je innerlijke criticus jou tegenhouden met opmerkingen die bovenaan dit artikel staan. Dan gebeurd er niets. Dan blijft die droom in de toekomst en komt die nooit dichterbij. Daarom is het zo belangrijk om de grootst mogelijke kleine stap te zetten. Zo klein dat je de stap ook daadwerkelijk zet. Dan komt de beweging op gang, dan werkt de law of attraction. Als jij elke dag je grootst mogelijke kleine stap zet, komt jouw droom steeds dichter bij.

3. Vertrouw op de wet van de aantrekkingskracht

De wet van de aantrekkingskracht of law of attraction werkt altijd. Het lijkt soms niet zo. Want jij hebt immers een droom of een doel die niet uit komt. Hoe kan dat? Alles wat je aandacht geeft groeit. Als je je aandacht richt op jouw droom, jouw belangrijke waarden, op datgene waar je plezier aan hebt is dat wat groeit. Als je je aandacht richt op alle belemmerende gedachten bovenaan dit artikel is dat waar jij je aandacht op richt. Leer je aandacht te richten op wat je belangrijk vindt, wat je leuk vindt, waar je energie van krijgt. Je belemmerende gedachten hoeven in eerste instantie helemaal niet weg. Ze mogen er zijn, je geeft ze alleen minder aandacht. Door elke dag, elke week jou grootst mogelijke kleine stap te zetten ga jij krijgen wat je wilt. Leer daarop te vertrouwen. En dat leer je door te doen, door steeds kleine stappen te zetten en laat je verrassen wat er dan gebeurd.

4. Laat je verlangen groter zijn dan je angst

Dit is een hele mooie stap. Laat je verlangen groter zijn dan je angst. Je angst verdwijnt niet. Dat hoeft ook niet. Want je angst wil jou beschermen. We hebben de neiging om vooral te kijken naar de onmogelijkheden van onze dromen en doelen. We letten vooral op de dingen die mis gaan. Je ‘worst case scenario’ staat altijd aan en als hij nog niet aan staat dan zorgen de mensen in je omgeving er wel voor dat hij aan gaat. Maar sta je wel eens stil bij je ‘best case scenario’? Schrijf eens op welke goede dingen er allemaal kunnen gebeuren als jij je droom leeft. En wat doet dat met je. Hoe voel je je als je je ‘best case scenario’ leest. Leer je aandacht daarop op te richten. Laat je verlangen groter zijn dan je angst.

5. Gebruik je hulpbronnen

We hebben veel meer hulpbronnen dan we denken. Als we een nieuwe stap willen maken, uit onze comfortzone willen stappen, dan hebben we de neiging om te twijfelen aan onszelf. Ben ik wel goed genoeg? Kan ik het wel? Maar waar is dat op gebaseerd? Het nieuwe is vast niet totaal nieuw. Kijk eens naar alle kwaliteiten, talenten en ervaring die je wel hebt. En hoe kun je deze inzetten? Je hebt in het verleden vast wel vaker nieuwe dingen ondernomen die succesvol zijn geweest. Waarom zou het nu niet lukken? En als je nu direct denkt, maar er zijn ook dingen geweest die wel mislukt zijn. Uiteraard. Maar je hebt het overleefd en je hebt er vast ook iets van geleerd. Vaak denken we dat we het alleen moeten doen. Dat is niet zo. Ga voor jezelf na wie kan jou helpen. En vraag om hulp. Omring je met mensen die in jouw geloven. Luister zo weinig mogelijk naar de pessimisten in je omgeving. Richt je aandacht op de optimisten. Zoek gelijkgestemden die in jou geloven en jou positief ondersteunen. Misschien heb je niet direct mensen in je omgeving. Zoek dan op Facebook naar groepen waar jij bij past.

Ik heb zo’n groep op Facebook: de KIBA Community. Hierin zitten allemaal mensen die hun droom willen leven, die persoonlijk en spiritueel willen groeien en die het niet alleen willen doen. Ze delen hun kennis en ervaring delen en vragen om hulp als ze dat nodig hebben.

Wil jij het ook niet langer alleen doen? Wil jij ook een groep gelijkgestemden om je heen waarin je je kennis en ervaring kunt delen, waar je geïnspireerd wordt en waar je onbeperkt je vragen kunt stellen? Doe dan mee aan deze prachtige community. Deelname is gratis.

6. Stap in je grootsheid

Durf te geloven in jouw ervaring, jouw kwaliteiten, jouw expertise. We zijn vaak veel te bescheiden over onszelf. Dat hoort ook wel een beetje bij de Nederlandse cultuur. Doe maar gewoon dan doe je al gek genoeg. Als je voor een dubbeltje geboren bent, wordt je nooit een kwartje. Hoge bomen vangen veel wind. En zo kan ik nog wel een tijdje door gaan. Dat houdt ons tegen om in onze grootsheid te stappen.

 

Een prachtig citaat van Nelson Mandela uit Return to love van Marianne Williamson:

Onze grootste angst is dat we mateloos krachtig zijn.
Het is ons licht, niet onze duisternis,
waarvoor we het meeste bang zijn.
We vragen onszelf af:
“Wie ben ik om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?”.
Je bent een kind van God.
We zijn geboren om de pracht die in ons is, te openbaren.
En als wij ons licht laten stralen,
geven we onbewust andere mensen
toestemming hetzelfde te doen.
Als wij van onze eigen angst bevrijd zijn,
bevrijdt onze aanwezigheid vanzelf anderen.

Stap in je grootsheid. Durf zichtbaar te zijn. Want jij bent de moeite waard. Jij hebt iets te brengen. Jij maakt met jouw kwaliteiten en jouw expertise de wereld een beetje mooier. Als jij niet durft te zijn wie jij werkelijk bent ontneem je de wereld de kans om mooier te worden. Jij bent nodig. Iedereen is nodig. Anders zouden we hier niet zijn. Pak je rol en zet hem in de wereld!

Heb jij genoeg energie om je volgende stap te zetten?
Doe nu de gratis energiechecklist voor meer energie, meer rust en minder stress

Als jij wilt zijn wie je werkelijk bent, je hart wilt volgen, je volle potentieel wilt leven en dit wilt delen met de wereld dan heb je veel energie nodig.

Veel mensen zijn moe en hebben het te druk. Ze leven in de waan van de dag en komen niet toe aan de dingen die echt belangrijk zijn.

Herken je dit?

 • Heb je ook het gevoel dat er nu te weinig balans is tussen werk en privé?
 • Kost je baan je meer energie dan je zou willen?
 • Zou je meer energie willen hebben om te doen wat je écht leukt vindt?
 • Doe je op dit moment te vaak werkzaamheden die je eigenlijk niet meer leuk vindt?
 • Heb je het gevoel dat er meer in je zit?

Hoe zorg je voor meer tijd, meer rust en meer plezier in je leven, zodat je kunt zijn wie je bent en doet wat je écht leuk vindt?

Ben je benieuwd of jij voldoende energie hebt om je volle potentieel te leven?

Of misschien sta je op een kruispunt in je leven en vraag je je af of je wel genoeg energie hebt om je volgende stap te zetten.

Doe dan nu de gratis energiechecklist en ontdek de antwoorden op al deze vragen.


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

2 Reacties

 1. Dag Sabine,
  Ik ben erg benieuwd naar je (gratis) webinar.
  Helaas ben ik niet in de gelegenheid op de aangegeven tijdstippen. Zou ik de herhaling kunnen ontvangen,zodat ik deze op een ander moment kan volgen?
  Bij voorbaat hartelijke dank en groet!

  • Hoi Wilma, ik neem het webinar op. Als je je inschrijft krijg je de link naar de opname automatisch toegestuurd.

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer