Hoe werkt de wet van aantrekkingskracht

2 Redenen waarom de wet van aantrekkingskracht niet werkt – en hoe het dan wel werkt

Bijna iedereen heeft wel eens gehoord van de wet van aantrekkingskracht. Dat je affirmaties moet uitspreken en moodboards maken om in je leven te manifesteren wat je maar wilt. Er zijn veel boeken over verschenen waaronder ‘The Secret’. En bijna allemaal gaan ze over gedachtekracht en visualiseren wat je wilt. Werkt het bij jou? Krijg je daardoor alles wat je wilt? Zo niet, ik vertel je in dit artikel hoe dat komt én het geheim waardoor de wet van aantrekkingskracht wel gaat werken.

 

lawofatraction

 

De wet van aantrekking

Alles in het universum is trilling, daar zijn alle wetenschappers het inmiddels over eens. Deze trilling is natuurkundig meetbaar. En er is een wet van resonantie. Dat wil zeggen, dat gelijksoortige trillingen elkaar aantrekken. Zet bijvoorbeeld drie basgitaren in een ruimte. Als je een snaar aanraakt, dan gaan de snaren van de andere basgitaren mee resoneren. Als iemand een hele hoge C zingt, dan kan deze trilling ervoor zorgen dat een glas breekt. Trillingen noemen we ook wel frequenties. Daar werken radiostations mee, zo werkt een telefoon en een televisie. Door de radio op een bepaalde zender te zetten, zendt deze een frequentie uit. Het radiostation zendt eveneens op deze frequentie uit en zo ontmoeten de frequenties elkaar en kun jij naar de muziek luisteren waar je voor kiest.

Ook woorden, gedachten en emoties hebben allemaal een eigen trillingsfrequentie.

Dus alles wat jij uitzendt resoneert met gelijksoortige woorden, gedachten en emoties in je omgeving. En dat trek je dan naar je toe. Je huidige situatie is de som van al je gedachten, woorden en emoties uit het verleden. Want dat heb je naar je toe getrokken, bewust maar meestal onbewust.

Waarom werkt het niet bij iedereen?

Ik val maar gelijk met de deur in huis. De wet van aantrekkingskracht werkt altijd. We kunnen niet niet-creëren. Daar is geen ontkomen aan. Door de wet van resonantie, trek je altijd iets aan, dat kan niet anders.

Heb jij veel wensen het universum ingestuurd en veel affirmaties gedaan en ze komen niet uit? Dan is het heel belangrijk om jezelf af te vragen hoe dat komt. Wat zend je nog meer uit, behalve je wensen en je dromen. Wat denk en voel je nog meer?

2 Redenen waarom de wet van de aantrekkingskracht niet werkt

De meeste boeken die gaan over de kracht van de intentie leren jou vooral moodboards te maken, je dromen te visualiseren en affirmaties uit te spreken. En dat kan heel krachtig werken, maar vaak is dat niet genoeg.

En dat heeft 2 redenen:

72% van onze gedachten is negatief. En ga eens na wat dit betekent voor de wet van aantrekkingskracht. Want als maar 1/3 van je gedachten positief is en 2/3 negatief, dan slaat de balans door naar je negatieve gedachten en is dat wat je aantrekt.
Emotiekracht versus gedachtekracht. Emoties hebben een veel sterkere trillingsfrequentie dan gedachtes. Denk maar eens aan iets waar je je zorgen over maakt, wat gebeurt er dan in je lichaam? En dit gevoel in je lichaam is veel sterker dan de gedachte alleen. Hetzelfde geldt voor vreugde. Ervaar maar het verschil door alleen te denken aan iets leuks en ga het dan vervolgens daadwerkelijk voelen en beleven. Dat geeft effect in je lichaam. Bij kinderen kun je dit ook heel goed waarnemen. Ze reageren meestal niet op wat je zegt maar wat je doet en voelt.

Het is belangrijk om te weten, dat wanneer je alleen maar iets denkt of zegt of in je brein visualiseert en dit niet werkelijk gelooft of er niet helemaal zeker van bent, dan werkt het niet. Als je alleen maar affirmeert dat je succesvol bent, dat je meer geld wilt, dat je gelukkiger wilt zijn. Maar diep in je hart twijfel je aan jezelf, vind je jezelf niet goed genoeg, ben je bang om jezelf te laten zien, durf je niet werkelijk te kiezen voor wat je wilt omdat je je financiële zekerheid niet op wilt geven, dan werkt geen enkel moodboard en geen enkele visualisatie.

Het is dus heel belangrijk dat je gevoel klopt met je gedachtes.

Want je gevoelens zijn doorslaggevend bij de werking van de wet van aantrekkingskracht en niet je gedachtes.

Je hart is het geheim

Het geheim van de wet van aantrekking is de kracht van het hart. Je brein is veel minder sterk dan je hart. Uit onderzoek blijkt dat het hart de sterkste generator is van electromagnetische velden. Vroeger namen we aan dat ons brein voor de actie verantwoordelijk was. Maar dat blijkt helemaal niet zo te zijn. Het brein heeft een veel zwakker electromagnetisch veld dan het hart. Het hart is 6000 keer sterker! En dan is het niet zo moeilijk te bedenken wat dit voor effect heeft op de wet van aantrekking.

Hoe zorg je ervoor dat de wet van aantrekkingskracht wel werkt?

Door contact te maken met je hart, met je fysieke hart én je spirituele hart (je ware ik). Je spirituele hart is de zetel van je ziel, je ware ik. Deze bevindt zich precies op de plek die je aanwijst als je zegt ‘ik’ (midden op je borstbeen).

In contact met je hart is er alleen maar eenheid, verbondenheid en liefde. In contact met je hart is er geen angst. In tegenstelling tot je brein.

Je hoofd denkt vanuit dualiteit. Je hersenen hebben een linker- en een rechterhersenhelft. Je rechterhersenhelft staat in verbinding met je creativiteit en je hart. Je linkerhersenhelft is verbonden met je ego én je angst. Dus als je met je hoofd positieve dingen denkt, dan ontstaat in je hoofd tegelijkertijd ook de tegenstelling. Als je vanuit je hart wenst, vanuit wat je werkelijk verlangt, wat jou werkelijk inspireert, wat jou vreugde schenkt. Dan is er alleen maar eenheid. In je hart bestaat de dualiteit niet. Bekijk een leuk filmpje hierover met Drunvalo Melchizedek.

Je hart staat in contact met je hoger bewustzijn. En als je hiermee contact maakt dan heb je volledig toegang tot je intuïtie. Dan maak je de juiste keuzes op het juiste moment en gaat je leven moeiteloos. En ga je creëren vanuit vreugde en liefde in plaats vanuit angst. Vaak bedenken we verlangens met ons hoofd, en dan zijn deze verlangens bijna altijd gebaseerd op angst. En dan trek je juist je angst aan in plaats van je verlangens. Bijvoorbeeld: je wilt een andere baan helemaal gebaseerd op je passie, je verlangens en omdat je betekenis wilt geven aan de wereld om je heen. Maar je kunt ook een andere baan willen omdat er ontslagen dreigen te vallen, en als je ontslagen wordt en je krijgt alleen een WW-uitkering dan heb je niet genoeg geld om in je levensonderhoud te voorzien. Dan is je verlangen gebaseerd op angst.

Kijk daarom kritisch naar je verlangens. Zijn ze gebaseerd op inspiratie, iets wat je werkelijk wilt en vanuit je passie? Of zijn je verlangens gebaseerd op een angst voor tekort.

En maak contact met wie jij werkelijk bent en wat jij werkelijk wilt. Als je vanuit je hart werkt met de wet van aantrekkingskracht dan manifesteer je werkelijk wat je wilt én wat werkelijk bij je past. Dan staan je persoonlijkheid, je ziel en je missie op een lijn. En als die op een lijn staan, dan sta je werkelijk in je kracht en werkt de wet van aantrekking voor je in plaats van tegen je. Want de wet van aantrekking werkt altijd, je trekt altijd iets aan vergeet dat niet.

Mediteren is een heel krachtig hulpmiddel

Mediteren zorgt ervoor dat je meer in contact komt met wie jij werkelijk bent. Wat veel mensen niet weten (zie ook mijn artikel over ‘De 3 onbekende voordelen van mediteren’), is dat mediteren ervoor zorgt dat je trillingsfrequenties verhoogd worden. Dit is belangrijk. Want woorden, emoties en gedachten als frustratie, ergernis, wanhoop, angst, depressie hebben een lage trillingsfrequentie. En deze energieën verzwakken je niet alleen maar trekken ook meer van hetzelfde aan.

Emoties, woorden en gedachtes met een hoge trillingsfrequentie zijn liefde, dankbaarheid, vreugde, harmonie, vrede en vriendelijkheid. Als je meer van deze gedachtes en emoties hebt versterken deze jou én trekken ze soortgelijke situaties in je leven aan. En dat niet alleen, de lagere frequenties kunnen niet bestaan binnen de hogere frequenties, ze verdwijnen gewoon. Net zoals het licht onmiddellijk duisternis laat verdwijnen. Als je in een donkere ruimte een kaars aandoet is het niet meer donker. Dus hoe hoger je frequentie, hoe meer geluk, overvloed, vrede, liefde en harmonie je ervaart. Zo hebben belemmerende overtuigingen en problemen minder vat op je.

Wil jij met meditatie je trillingsfrequenties verhogen en meer contact krijgen met je hart, waardoor je leven echt verandert?

Luister dan nu mijn gratis hartmeditatie

De hartmeditatie is een hele bijzonder meditatie.

  • Je ervaart direct minder stress en meer rust
  • Je krijgt meer contact te maken met je hart, zodat je steeds meer leeft vanuit je hart
  • De meditatie verbindt je de bron, wie jij werkelijk bent, de aarde en alles om je heen
  • De meditatie zorgt voor een gezonde ademhaling
  • Het verbetert je immuunsysteem
  • Door deze meditatie krijgt je direct een goede hartcoherentie (zie hieronder)
  • én het verhoogt jouw trillingsfrequentie, waardoor je meer liefde, vreugde en geluk naar je toe trekt. Dit heeft alles te maken met de wet van aantrekkingskracht.

 

Ja, ik wil meer innerlijke rust en minder stress

 


Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

3 reacties

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer