KIBA Moment Fouten geven je de mogelijkheid iets te leren

Je huidige realiteit is het resultaat van alle keuzes die jij in het verleden hebt gemaakt. Bewust én onbewust. Het is belangrijk dat je daar honderd procent verantwoordelijkheid voor neemt. Verwijt jezelf niet dat je fouten hebt gemaakt en stop met je schuldig voelen of iets of iemand de schuld te geven. Want dan zit je in de slachtofferrol en verlaag je je trillingsfrequentie. Zodra je honderd procent verantwoordelijkheid neemt, heb je ook de macht en de kracht om de situatie te veranderen en kun je een nieuwe keuze maken.

We zijn vaak bang om fouten of een verkeerde keuze te maken. Hierdoor ontstaat de angst om te falen en dat verlamt: dat weerhoudt je ervan een knoop door te hakken. Dat is jammer. Want je kunt ook van je fouten leren. Kijk maar eens naar een ‘fout’ uit je verleden. Zie, voel en ervaar wat je hierdoor geleerd hebt. Hoe ben je er sterker en beter door geworden? Wat zou je nu anders doen?

Leer het resultaat van je keuzes te zien als feedback. Als het resultaat je niet bevalt, je niet blij maakt of als het niet jouw belangrijke waarden vervult, maak dan een andere keuze. Je hebt altijd de beste keuze gemaakt die je toen kon maken, met het bewustzijn dat je toen had. De huidige situatie is feedback, het is het gevolg en de consequentie van je keuze. Zie het niet als falen, maar stel jezelf de vragen: ‘Wat kan ik hiervan leren? Wat kan ik nu anders doen om het beter voor mezelf te maken?’ En maak vervolgens een andere keuze.

Durf fouten te maken, durf keuzes te maken, ook al weet je niet zeker of ze juist zijn. Je ontdekt alleen of een keuze goed is door een keuze te maken en de stappen te zetten die erbij horen. Pas dan weet je of je keuze juist is of niet. Zie je keuze als mogelijkheid om te leren en te ervaren. Als je er niet tevreden over bent, kun je altijd weer een nieuwe keuze maken.

Vragen zetten de poort naar je intuïtie wijd open. De vraag bij dit KIBA Moment:

Van welke fout heb jij het meest geleerd?

Kijk hier de video van dit KIBA Moment

Luister hier de podcast

Nieuwsgierig naar meer?

Dit KIBA Moment komt uit mijn KIBA Kaartenset. 
Deze kaartenset bestaat uit de 56 best gelezen KIBA Momenten van de afgelopen drie jaar.
De set bestaat uit een mooie doos.
Hierin zit een boek waarin je alle KIBA Momenten op je gemak kunt door lezen.
En natuurlijk 56 prachtige kaarten.
Je kunt deze kaarten gebruiken als je een situatie op een andere manier wilt bekijken of inspiratie nodig hebt.
In het boek staan nog meer leuke suggesties hoe je de kaarten kunt gebruiken voor je persoonlijke en spirituele groei.

 

 

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 12 Hoe ontstaan overtuigingen?. 
Je kunt nu hoofdstuk 1 gratis downloaden of het boek bestellen op mijn boekpagina

 

Gratis videoserie Bewust Communiceren

Hoe anders zou jouw leven eruit zien als jij zonder oordeel, positief en ondersteunend naar jezelf en anderen in het leven zou staan?

  • Ik heb voor jou 10 gratis videolessen gemaakt
  • De lessen in deze training zijn écht anders dan andere trainingen
  • Ze gaan over je houding en je manier van denken.

Deze 10 lessen zijn gebaseerd op de 10 basisprincipes van NLP en ze helpen jou succesvoller met je communicatie om te gaan en meer compassie te hebben met jezelf en anderen. Ze geven je ruimte en flexibiliteit in je communicatie en gedrag. Ze maken je bewust van jouw communicatie. En je gaat meer bereiken met jouw communicatie naar anderen toe. Je kunt hen gemakkelijker overtuigen van jouw standpunt. Je begrijpt anderen beter en jij kunt je boodschap gemakkelijker overbrengen.

Communiceren doe je niet alleen met de ander, maar ook met jezelf. Dat laatste wordt vaak vergeten. Ga eens na, is dat wat je allemaal tegen jezelf zegt altijd zonder oordeel, positief en ondersteunend? Of is je innerlijke stem kritisch en veroordelend, waardoor je niet altijd je hart volgt en naar je intuïtie luistert?

Deze 10 gratis videolessen zijn bedoeld om te leren onbevooroordeeld waar te nemen. Als jij jezelf en de ander vanuit een ander perspectief ziet ontstaat er écht contact, waardoor je veel meer leeft in het nu en werkelijk accepteert wat er is. Dan ben je vrij om te zijn wie je echt bent, je hart te volgen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Hoe mooi zou het zijn als iedereen dit zou doen!

Ik train deze 10 basisprincipes al 15 jaar in mijn opleidingen en ik heb ze al aan duizenden mensen geleerd en ze zeggen allemaal dat deze basisprincipes echt een verschil maken in hun leven.

 

Ja, ik wil de 10 gratis lessen


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer