KIBA Moment De zin van het leven is te ontdekken wat jouw talent is; het doel van je leven is om dit te delen met de wereld

Kwaliteiten en talenten zijn belangrijke richtingaanwijzers om te weten wat je wilt. Ze geven betekenis en zin aan je leven. Als jij je kwaliteiten en talenten inzet, voel je je blij, dan zit je in een flow, dan gaat alles moeiteloos. Dan krijg je energie.

Maar doe je dingen die niet bij je passen, dan kost het veel energie en ben je aan het einde van de dag moe. Als je steeds maar opgeslokt wordt door de hectiek van de dag en vooral bezig bent met allerlei klusjes en vergaderingen, kun je na zo’n drukke dag het gevoel hebben dat je niet echt iets hebt gedaan.

Wanneer jij echter je kwaliteiten inzet, voel je je waardevol en vaak krijg je dan ook de waardering die je zoekt, maar dan zonder er moeite voor te hoeven doen. ‘Talent’ heet in het Engels gift, dat heel toepasselijk ook ‘geschenk’ betekent. En dat is een talent ook. Talenten zijn geschenken voor jezelf, want als jij je talenten inzet, voel je vreugde en krijgt je leven meer betekenis. Maar het zijn ook jouw geschenken aan de wereld. Want met jouw talenten maak jij de wereld mooier en beter. Jouw kwaliteiten zijn enerzijds de lessen die jij wilt ontwikkelen in dit leven, het is jouw potentie, en anderzijds datgene wat jij doorgeeft aan anderen. Het is jouw bijdrage aan de wereld.

Herken én erken je kwaliteiten. Welke taken en werkzaamheden maken jou blij? Waar ben je goed in en bewonderen anderen jou om? Het is belangrijk je te realiseren dat dit een én-én-kwestie is. Want je kunt vast heel veel dingen, maar niet alle dingen maken je blij en geven je energie. Je echte kernkwaliteiten bevatten beide: je krijgt er én energie van, je vindt ze leuk om te doen én je bent er goed in.

Deze kaart nodigt je uit om je kwaliteiten en talenten in de wereld te zetten en op jouw manier de wereld een beetje mooier te maken.

Vragen zetten de poort naar je intuïtie wijd open. De vraag bij dit KIBA Moment:

Welke kwaliteit ga jij vandaag met iemand delen?

Kijk hier de video van dit KIBA Moment

Luister hier de podcast

Nieuwsgierig naar meer?

Dit KIBA Moment komt uit mijn KIBA Kaartenset. 
Deze kaartenset bestaat uit de 56 best gelezen KIBA Momenten van de afgelopen drie jaar.
De set bestaat uit een mooie doos.
Hierin zit een boek waarin je alle KIBA Momenten op je gemak kunt door lezen.
En natuurlijk 56 prachtige kaarten.
Je kunt deze kaarten gebruiken als je een situatie op een andere manier wilt bekijken of inspiratie nodig hebt.
In het boek staan nog meer leuke suggesties hoe je de kaarten kunt gebruiken voor je persoonlijke en spirituele groei.

 

 

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 4 Wat zijn jouw kwaliteiten?. 
Je kunt nu hoofdstuk 1 gratis downloaden of het boek bestellen op mijn boekpagina

 

Gratis videoserie Bewust Communiceren

Hoe anders zou jouw leven eruit zien als jij zonder oordeel, positief en ondersteunend naar jezelf en anderen in het leven zou staan?

  • Ik heb voor jou 10 gratis videolessen gemaakt
  • De lessen in deze training zijn écht anders dan andere trainingen
  • Ze gaan over je houding en je manier van denken.

Deze 10 lessen zijn gebaseerd op de 10 basisprincipes van NLP en ze helpen jou succesvoller met je communicatie om te gaan en meer compassie te hebben met jezelf en anderen. Ze geven je ruimte en flexibiliteit in je communicatie en gedrag. Ze maken je bewust van jouw communicatie. En je gaat meer bereiken met jouw communicatie naar anderen toe. Je kunt hen gemakkelijker overtuigen van jouw standpunt. Je begrijpt anderen beter en jij kunt je boodschap gemakkelijker overbrengen.

Communiceren doe je niet alleen met de ander, maar ook met jezelf. Dat laatste wordt vaak vergeten. Ga eens na, is dat wat je allemaal tegen jezelf zegt altijd zonder oordeel, positief en ondersteunend? Of is je innerlijke stem kritisch en veroordelend, waardoor je niet altijd je hart volgt en naar je intuïtie luistert?

Deze 10 gratis videolessen zijn bedoeld om te leren onbevooroordeeld waar te nemen. Als jij jezelf en de ander vanuit een ander perspectief ziet ontstaat er écht contact, waardoor je veel meer leeft in het nu en werkelijk accepteert wat er is. Dan ben je vrij om te zijn wie je echt bent, je hart te volgen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Hoe mooi zou het zijn als iedereen dit zou doen!

Ik train deze 10 basisprincipes al 15 jaar in mijn opleidingen en ik heb ze al aan duizenden mensen geleerd en ze zeggen allemaal dat deze basisprincipes echt een verschil maken in hun leven.

 

Ja, ik wil de 10 gratis lessen


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer