KIBA Moment De kaart is niet het gebied

We nemen allemaal op onze eigen unieke manier waar. Niemand neemt de wereld waar zoals jij dat doet. Je ziet de wereld niet zoals die is: je ziet de wereld zoals jij bent. Ap Dijksterhuis beschrijft in zijn boek Het slimme onbewuste dat ons onbewuste 11,2 miljoen bits per seconde waarneemt. Als je bedenkt dat 5 bits te vergelijken zijn met één letter, betekent dit dat we omgerekend zo’n 400 bladzijden (van 5600 letters) aan informatie binnenkrijgen in 1 seconde. Bewust verwerken we ongeveer 12 letters per seconde; dit is circa 60 bits. Dit betekent dat je 99,99946 procent van de informatie die je binnenkrijgt, onbewust verwerkt, en slechts 0,00054 procent bewust.

Om van 11,2 miljoen bits naar circa 60 bits te komen, filter je de informatie die binnenkomt.
Je maakt onbewust en razendsnel een selectie uit al die prikkels. Dit doe je op basis van je waarden, normen, overtuigingen en wat je wel en niet belangrijk vindt. Deze 0,00054 procent vormt jouw persoonlijke kaart. Dit is een selectie uit het hele gebied dat uit 100 procent bestaat. Vandaar de uitspraak ‘de kaart is niet het gebied’. Je neemt alleen jouw persoonlijke selectie waar, jouw kaart, en niet het hele gebied.

Die 0,00054 procent aan informatie die jij bewust waarneemt is dus voor jou heel belangrijk! Je hebt ze niet voor niets geselecteerd uit die 11,2 miljoen bits. Dit geldt niet alleen voor jou, maar ook voor de ander. Wat jij zegt en doet, is voor jou heel belangrijk. Wat de ander doet en zegt is voor de ander heel belangrijk.

Dat betekent niet dat je het met elkaar eens hoeft te zijn. Maar je weet nu wel dat alles wat de ander zegt en doet, voor de ander van belang is. Deze kaart nodigt jou uit om begrip en compassie voor de ander te hebben. Dat je naar de ander luistert zonder oordeel, zodat de ander op zijn beurt naar jou kan luisteren. Dan ontdek je van elkaar wat belangrijk is.

Vragen zetten de poort naar je intuïtie wijd open. De vraag bij dit KIBA Moment:

 

 Wat is voor jou belangrijk in deze situatie?

Wat is voor de ander belangrijk? 

Welke nieuwe mogelijkheden levert dit op?  

Zet het in de reacties hieronder. Ik ben benieuwd naar je antwoord!

 

Je leest meer over dit onderwerp in mijn bestseller Anders Denken anders Voelen anders Doen en mijn KIBA Kaartenset

Gratis videoserie Bewust Communiceren

Hoe anders zou jouw leven eruit zien als jij zonder oordeel, positief en ondersteunend naar jezelf en anderen in het leven zou staan?

  • Ik heb voor jou 10 gratis videolessen gemaakt
  • De lessen in deze training zijn écht anders dan andere trainingen
  • Ze gaan over je houding en je manier van denken.

Deze 10 lessen zijn gebaseerd op de 10 basisprincipes van NLP en ze helpen jou succesvoller met je communicatie om te gaan en meer compassie te hebben met jezelf en anderen. Ze geven je ruimte en flexibiliteit in je communicatie en gedrag. Ze maken je bewust van jouw communicatie. En je gaat meer bereiken met jouw communicatie naar anderen toe. Je kunt hen gemakkelijker overtuigen van jouw standpunt. Je begrijpt anderen beter en jij kunt je boodschap gemakkelijker overbrengen.

Communiceren doe je niet alleen met de ander, maar ook met jezelf. Dat laatste wordt vaak vergeten. Ga eens na, is dat wat je allemaal tegen jezelf zegt altijd zonder oordeel, positief en ondersteunend? Of is je innerlijke stem kritisch en veroordelend, waardoor je niet altijd je hart volgt en naar je intuïtie luistert?

Deze 10 gratis videolessen zijn bedoeld om te leren onbevooroordeeld waar te nemen. Als jij jezelf en de ander vanuit een ander perspectief ziet ontstaat er écht contact, waardoor je veel meer leeft in het nu en werkelijk accepteert wat er is. Dan ben je vrij om te zijn wie je echt bent, je hart te volgen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Hoe mooi zou het zijn als iedereen dit zou doen!

Ik train deze 10 basisprincipes al 15 jaar in mijn opleidingen en ik heb ze al aan duizenden mensen geleerd en ze zeggen allemaal dat deze basisprincipes echt een verschil maken in hun leven.

 

Ja, ik wil de 10 gratis lessen

De wet van aantrekkingskracht

Ik ben sinds 2003 expert in de wet van aantrekkingskracht. Deze wet helpt jou om jouw doelen en dromen te realiseren. Deze wet helpt je om te leven vanuit liefde, vreugde en overvloed. Als de wet van aantrekkingskracht nu nog niet voor je werkt, mis je belangrijke informatie.

Nieuwsgierig naar meer? Kom gratis kennismaken.

Als jij wilt zijn wie je werkelijk bent, je hart wilt volgen, je volle potentieel wilt leven en dit wilt delen met de wereld dan heb je veel energie nodig.

Veel mensen zijn moe en hebben het te druk. Ze leven in de waan van de dag en komen niet toe aan de dingen die echt belangrijk zijn. Ze zitten vast in een baan, een relatie of in hun gezondheid. Ze willen wel hun hart volgen, maar ze weten nog niet precies wat ze willen.

Herken je dit?

Dan is het wellicht tijd om in jezelf te investeren. Te ontdekken waarom je hier bent en wat je wilt. Zodat jij vrij bent om te zijn wie je bent. Vrij bent van zorgen, angsten en twijfels, zodat je de volgende stap in je leven zet voordat het te laat is.

Je bent altijd welkom bij een gratis kennismakingsworkshop.
In deze gratis kennismakingsworkshop deel ik met jou het hele geheim van de wet van aantrekkingskracht.
Je leert in 5 stappen hoe je

  • de wet van aantrekkingskracht optimaal benut, zodat jouw dromen uitkomen
  • leeft vanuit liefde, vreugde en overvloed
  • je hart volgt
  • je blokkades oplost
  • je volle potentieel leeft

Doe je mee?

Kijk hier welke datum in jouw agenda past ->


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer