KIBA Moment Aan de basis van elk gedrag ligt een positieve intentie

 

Alles wat jij zegt en doet, komt voort uit een behoefte, een verlangen. Marianne Williamson zegt heel mooi dat elk gedrag een uiting van liefde óf een schreeuw om liefde is.

Als iemand ons irriteert of boos maakt, reageren wij op onze beurt vaak boos of geïrriteerd terug. Maar stel je nu eens voor dat het gedrag van de ander een schreeuw om liefde is? Hoe zou je dan reageren? In plaats van boos terug te doen, kun je vragen: wat is er aan de hand? Wat maakt je boos? Wat gebeurt er niet wat je wel graag zou willen?

Wanneer je zo naar mensen kijkt, ga je compassie en mededogen voelen voor de behoefte en het verlangen achter het gedrag. Het gedrag zelf kan destructief of kwetsend zijn en dat hoef je natuurlijk niet goed te keuren. Maar als je aandacht hebt voor de behoefte die daaronder ligt, verandert dit jouw kijk op de wereld.

We zijn allemaal op zoek naar liefde, vreugde en geluk. Als we dat niet krijgen, worden we boos, bang of verdrietig. Iedereen heeft zijn eigen manier om dit te uiten. Je ziet dit goed in het gedrag van kinderen. Kinderen willen gezien worden, aandacht en liefde krijgen. Lukt dit niet goedschiks, dan doen ze het kwaadschiks en worden ze vervelend. Want negatieve aandacht is beter dan geen aandacht.

Deze kaart nodigt je uit om de volgende keer dat je je ergert aan iemands gedrag, eens uit je ergernis te stappen en te kijken naar de wens en de behoefte achter dit gedrag. Wat heeft iemand nodig, wat mist er? En reageer daarop in plaats van op het gedrag zelf. Zo stap je uit het oordeel en in compassie en voelt de ander zich écht gehoord en begrepen. Dit heeft een positief effect op de communicatie en samenwerking.

Deze kaart heeft ook alles te maken met ‘Omdenken’ van Berthold Gunster. Omdenken helpt je om de positieve kant van een situatie in te zien en je niet alleen te richten op de negatieve kanten. Als je je meer richt op de positieve kanten, sta je meer in je kracht en is er meer ruimte voor creatieve oplossingen.

Vragen zetten de poort naar je intuïtie wijd open. De vraag bij dit KIBA Moment:

 

 Welke behoefte of welk verlangen ligt er onder

het gedrag van de persoon aan wie jij stoort?

 

Nieuwsgierig naar meer?

Dit KIBA Moment komt uit mijn KIBA Kaartenset. 
Deze kaartenset bestaat uit de 56 best gelezen KIBA Momenten van de afgelopen drie jaar.
De set bestaat uit een mooie doos.
Hierin zit een boek waarin je alle KIBA Momenten op je gemak kunt door lezen.
En natuurlijk 56 prachtige kaarten.
Je kunt deze kaarten gebruiken als je een situatie op een andere manier wilt bekijken of inspiratie nodig hebt.
In het boek staan nog meer leuke suggesties hoe je de kaarten kunt gebruiken voor je persoonlijke en spirituele groei.

 

 

In mijn boek Anders Denken Anders Voelen Anders Doen lees je meer over het onderwerp van dit KIBA moment in hoofdstuk 10 Bewust communiceren.   
Je kunt nu hoofdstuk 1 gratis downloaden of het boek bestellen op mijn boekpagina

 

Gratis videoserie Bewust Communiceren

Hoe anders zou jouw leven eruit zien als jij zonder oordeel, positief en ondersteunend naar jezelf en anderen in het leven zou staan?

  • Ik heb voor jou 10 gratis videolessen gemaakt
  • De lessen in deze training zijn écht anders dan andere trainingen
  • Ze gaan over je houding en je manier van denken.

Deze 10 lessen zijn gebaseerd op de 10 basisprincipes van NLP en ze helpen jou succesvoller met je communicatie om te gaan en meer compassie te hebben met jezelf en anderen. Ze geven je ruimte en flexibiliteit in je communicatie en gedrag. Ze maken je bewust van jouw communicatie. En je gaat meer bereiken met jouw communicatie naar anderen toe. Je kunt hen gemakkelijker overtuigen van jouw standpunt. Je begrijpt anderen beter en jij kunt je boodschap gemakkelijker overbrengen.

Communiceren doe je niet alleen met de ander, maar ook met jezelf. Dat laatste wordt vaak vergeten. Ga eens na, is dat wat je allemaal tegen jezelf zegt altijd zonder oordeel, positief en ondersteunend? Of is je innerlijke stem kritisch en veroordelend, waardoor je niet altijd je hart volgt en naar je intuïtie luistert?

Deze 10 gratis videolessen zijn bedoeld om te leren onbevooroordeeld waar te nemen. Als jij jezelf en de ander vanuit een ander perspectief ziet ontstaat er écht contact, waardoor je veel meer leeft in het nu en werkelijk accepteert wat er is. Dan ben je vrij om te zijn wie je echt bent, je hart te volgen, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld. Hoe mooi zou het zijn als iedereen dit zou doen!

Ik train deze 10 basisprincipes al 15 jaar in mijn opleidingen en ik heb ze al aan duizenden mensen geleerd en ze zeggen allemaal dat deze basisprincipes echt een verschil maken in hun leven.

 

Ja, ik wil de 10 gratis lessen


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer