Met deze drie vragen sluit jij 2018 goed af

en begin je 2019 met positieve energie

 

 

2019 is begonnen. Het is een nieuw begin waarin jij kunt creeren wat je echt wilt. Met dit bericht wil ik jou inspiratie geven voor 2019. Ik geef je hieronder drie vragen waarmee je terugkijkt op 2018. Hiermee ontdek je welke lessen jij hebt geleerd, je staat stil bij wat je hebt bereikt en je laat los wat je niet meer nodig hebt. Zo neem je al je ervaring, kennis en wijsheid uit 2018 mee naar 2019 en laat je wat je niet meer nodig hebt achter in 2018. 2019 is een nieuw jaar om jouw dromen te realiseren, je hart te volgen en steeds meer te zijn wie jij werkelijk bent.

1. Waar ben je trots op?

Sta eens stil bij alle dingen die je hebt gedaan waar je trots op bent. Wat heb je geleerd? Wat is allemaal goed gegaan? Wat heb je in 2018 allemaal bereikt? Sta daar echt even bij stil. Vier je successen. Dat maakt je blij en dit verhoogt je trillingsfrequentie.

Vaak stellen we onszelf doelen en als we het doel hebben bereikt, dan staat het volgende doel alweer voor de deur. Hierdoor vergeet je je successen te vieren. Het is  heel goed om dromen, nieuwe wensen en nieuwe doelen te hebben voor 2019. Dat geeft je inspiratie en betekenis om door te gaan. Maar sta vandaag ook eens stil bij wat je het afgelopen jaar hebt bereikt. Wees trots op jezelf, want dat is iets wat we snel vergeten als we alleen maar vooruit kijken. Ik zie dit ook vaak bij mijn cursisten. In mijn jaaropleiding leren ze heel veel, ze worden meer zichzelf, luisteren meer naar hun hart en maken keuzes die beter bij ze passen. Dan vergeten ze bijna hoe ze de opleiding zijn begonnen, omdat het nieuwe al snel gewoon is geworden. Daarom is goed stil te staan bij je ontwikkeling, bij je groei en wat je allemaal wel hebt bereikt. Als jij van jezelf houdt, jezelf waardeert en trots bent op jezelf dan sta je meer in je kracht en heb je meer energie. Positieve gedachten over jezelf verhogen je trillingsfrequentie en dan trek je ook meer positieve dingen in je leven aan.

Schrijf de dingen waar je trots op bent op, zodat je dit later nog eens terug kunt lezen. Vooral op momenten dat je innerlijke criticus om de hoek kijkt. Of op het moment dat je het even niet meer ziet zitten, negatief over jezelf denkt of ontmoedigd bent omdat dingen niet lukken en niet zo snel gaan als je had gehoopt.

En wat ga jij dit jaar creeren waar jij aan het einde van 2019 trots op bent?

2. Wat heb je van je fouten geleerd?

Het is heel gemakkelijk om jezelf te veroordelen voor de fouten die je hebt gemaakt, of dat je schuldig voelt of schaamt. Maar het kan ook anders. Eén van de basisprincipes van NLP waar ik in mijn trainingen mee werk is deze: “Falen bestaat niet er is alleen feedback”. En van de feedback kun je leren. Je maakt altijd de beste keuze die je op dat moment kunt maken. Het resultaat is feedback. Sluit het resultaat aan op je verwachtingen dan hoef je er niets aan te veranderen. Is het resultaat niet wat je had verwacht, dan is het belangrijk om te kijken wat je nu anders kunt doen, met alle kennis en ervaring die je nu hebt en dan maak je een nieuwe keuze. Zo kom je steeds dichter bij datgene wat je wel wilt.

Je kunt het vergelijken met een kindje dat leert lopen. Voordat een kind kan lopen, valt het diverse keren om. Als trotse ouder sta je met open armen je kind aan te moedigen om te lopen. Als je kind valt, pak je je kind op, troost het en je moedigt je kind vooral aan om het nog eens te proberen. Het vallen is een onderdeel van het leerproces. Als ouder vraag je je niet af óf je kind gaat lopen, alleen wanneer.

Wanneer is in jouw leven vallen “falen” geworden? De maatschappij doet hieraan volop mee: vroeger op school had ik “twee fout” in plaats van “acht goed”. Op je werk hoor je meestal pas iets als het mis gaat. De nieuwsberichten in de media benadrukken vooral de dingen die niet goed gaan. Hierdoor zijn we vaak bang geworden om fouten te maken. Hiermee verlaag je je trillingsfrequentie. Terwijl we juist van onze fouten kunnen leren. Als je de les ontdekt in de fout die je hebt gemaakt wordt je wijzer en sterker. En dan verhoog je juist je trillingsfrequentie.

Kijk daarom met een andere blik naar de ‘fouten’ die je in 2018 hebt gemaakt. Wat heb je hiervan geleerd?  Hoe ben jij door deze fouten sterker en wijzer geworden? Wat ga je hierdoor in 2019 anders doen? En wat is je grootst mogelijke kleine stap die je deze week gaat zetten?

3. Wat kun je loslaten?

Kijk eens rond in je huis en op je werkplek. Wat kun je opruimen? Welke spullen zijn overbodig geworden? Wat past niet meer bij je zoals je nu bent.

Kijk ook eens naar je to-do-list. Welke taken of projecten staan hier al een hele tijd op waar je aldoor niet aan toekomt. Voel eens werkelijk of deze taken en projecten nog bij je passen. Wat zou je kunnen schrappen? Door los te laten creëer je ruimte voor nieuwe dingen.

Onderzoek ook eens je gedachten. Welke belemmerende gedachten wil je laten gaan die jou tegenhouden om je hart te volgen en je dromen te realiseren? Welke bekrachtigende gedachten zet je hiervoor in de plaats?

Wie kun je vergeven? Als je boos op iemand blijft of iemand de schuld geeft, dan belast je alleen jezelf. Dan verlaag je je trillingsfrequentie. Door te vergeven maak je je los van je verleden, het heeft dan geen macht meer over je. Laat je toekomst niet beperken door je verleden. Vergeven maakt je vrij en het geeft ruimte aan je toekomst. Vergeven doe je niet omdat de ander het verdient, je doet het omdat je van jezelf houdt. En vergeef jezelf voor alle gedachten die jou vast hebben gehouden in het verleden. Hiermee richt je je aandacht weer op jezelf in plaats van op de ander.

Wat komt er vrij door te los te laten wat je niet meer nodig hebt? Wat wordt er dan voor jou mogelijk in 2019?

Mijn wens voor jou

Ik hoop dat deze vragen jou in je kracht zetten, zodat je 2019 met energie en inspiratie begint. Ik hoop dat je steeds meer je hart volgt en je dromen te realiseert. Zeg stop tegen je innerlijke criticus, want dat maakt je vrij om te zijn wie je echt bent en daarmee nodig je de ander uit hetzelfde te doen en zo bouwen we samen aan wereld vol liefde, vreugde, vrede en geluk. Bouw je mee?

Wil jij in 2019 de volgende stap maken en een jaar lang jezelf persoonlijk én spiritueel ontwikkelen?

Dan ben je van harte welkom op mijn jaaropleiding de NLP Combi Plus.

De NLP Combi Plus is een combinatie van de NLP Practitioner en de NLP Master Practitioner. Uniek is de Plus: deze staat voor zingeving en leven vanuit je hart met behulp van de KIBA Steppingstones. Het is een supermooie opleiding waarin jij leert om STOP te zeggen tegen je innerlijke criticus, zodat je vrij bent om te zijn wie je bent, je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld.
Kom gratis en vrijblijvend kennismaken op 10 januari, 31 januari of 28 februari. 
In de tussentijd kun je ook gratis lid worden van de KIBA Community. Vanaf januari geef ik elke maand een gratis KIBA Live waarin ik een onderdeel uit mijn boek Anders Denken Anders Voelen en Anders Doen bespreek en we doen een oefening of meditatie.

De opleiding van Sabine heeft me meer bewust gemaakt hoe ikzelf in het leven sta. Wat er voor mij belangrijk is. Dat het belangrijk is om hierbij letterlijk stil te staan. Rust te nemen, vaker te mediteren en te voelen. Hiermee probeer ik mijn leven zodanig vorm te geven dat ik werk en leef vanuit mijn hart en niet voornamelijk vanuit mijn hoofd. De ‘Plus’ van de opleiding is echt een eye-opener. Via de meditaties en bepaalde oefeningen, is er een wereld voor me open gegaan.

Marjan Nijman

De opleiding heeft ontzettend veel voor mij betekend. Het is life changing geweest. Ik had al zoveel gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling maar het “laatste stukje” ontbrak. De inhoud van de opleiding, de gesprekken en oefeningen met andere cursisten en de ervaring en kennis van Sabine hebben mij zo ontzettend veel gebracht. Mijn zelfvertrouwen en vertrouwen in mijn omgeving is enorm gegroeid. Ik kan mezelf nu toestaan te mogen voelen en kwetsbaarheid te tonen, iets wat ik vele jaren niet heb gekund.

Ik heb van begin tot eind het heel prettig gevonden om de opleiding bij je te volgen. Je weet iedere keer weer iedereen te mee te nemen. Ik vind je ontzettend kundig en de manier waarop je de kennis overbrengt, je eigen ervaringen deelt en begeleid in de oefeningen zorgde ervoor dat ik geboeid bleef. Je neemt de tijd en geeft ieder de ruimte die hij nodig heeft. Een warm gevoel en plek om volledig je zelf te kunnen zijn dat is waar ik aan denk als ik denk aan afgelopen jaar. Je bent een hele hartelijke en warme persoonlijkheid en ben ontzettend blij dat ik destijds mijn keuze heb gemaakt om in het mooie Zuidlaren te komen en bij jou de opleiding te volgen. Heel erg dankjewel!

Marianne Hofstra

Ik vind Sabine grandioos. Zoveel kennis, zoveel passie!! Echt geweldig. Ook heel knap hoe ze individuele vragen zo beantwoordt dat iedereen er iets aan heeft. Ze creëert met de ruimte (prachtig en rustig) en haar houding een heerlijke veilige sfeer.

Marleen Weggemans

Sabine, je bent één van de meest inspirerende mensen die ik heb ontmoet. Ik ben superblij dat ik de training bij jou heb gevolgd. Je creëert een sfeer waarin we ons allemaal al heel snel thuis en vertrouwd voelden en we meteen al stappen konden zetten. Jouw overzicht over alle aspecten maakt dat je snel kunt schakelen tussen al die aspecten en op elke vraag een helder antwoord hebt. Ook vind ik de manier waarop jij je gevoel volgt een voorbeeld voor hoe ik dat ook graag zou doen. Ik weet zeker dat de wereld een beetje mooier wordt door jouw inzet, in ieder geval mijn wereld! De Plus die je aan NLP hebt toegevoegd heeft de opleiding in mijn ogen veel rijker gemaakt. Alleen al door de sfeer die het brengt in de opleiding en het helpt om alle nieuwe kennis en vaardigheden sneller te integreren op een diepere laag.

Anet Deen

Delen op Social Media
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer