De KIBA-methode® geeft antwoord op wie ben ik, wat wil ik en hoe kan ik zijn wie ik ben

~ Express Yourself! ~

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

De KIBA-methode®
Express Yourself and inspire others to do the same!

De KIBA-methode® geeft antwoord op wie ben ik, wat wil ik en hoe ga ik doen wat ik écht leuk vindt.

KIBA geeft jou de ruimte, een plek voor jouw persoonlijke en spirituele groei, waarbij je kunt ontdekken wie jij bent, waarom je hier bent, wat je precies wilt en wat jouw pad is in dit leven. KIBA zorgt voor bewustwording, inspiratie en motivatie. De letters zijn de stappen die je op jouw pad kunt zetten om te worden wie je bent en hoe je dit ook in de wereld kunt zetten. Hoe je je kunt verbinden met jezelf, de ander en de wereld om je heen.

De KIBA-methode® is gebaseerd op mijn jarenlange ervaring als NLP Trainer en Coach. NLP is een belangrijk onderdeel van de KIBA-methode®. Daarnaast heb ik elementen geintegreerd uit het systemisch werken, mindfullness, intuitieve ontwikkeling en spiritualiteit. Lees hier wat spiritualiteit voor mij betekent.

Met de KIBA-methode® zet jij de stappen die nodig zijn om een expressie te zijn van wie jij werkelijk bent.

Met de KIBA methode kun je

 • ontdekken wat je écht wilt, wat je leuk vindt en hoe je dit kunt bereiken. Je ontdekt ook wat je tegenhoudt om te doen wat je wilt én hoe dit kunt oplossen
 • meer rust, ruimte en balans creëren, je kunt beter bij jezelf blijven door meer te leven vanuit je gevoel en je intuïtie en je gaat écht meer mindful leven

Hoe is KIBA ontstaan?

De KIBA-methode® is ontstaan op basis van mijn jarenlange ervaring als NLP-trainer en coach en als ervaringsdeskundige door mijn eigen ontwikkelproces. Sinds 2008 heb ik steeds meer elementen aan NLP toegevoegd, zoals intuitieve ontwikkeling, meditatie en mindfulness, meer leven vanuit je hart, je en je gevoel in plaats vanuit je hoofd en het systemisch werken (familie- en organisatieopstellingen). Ook invloeden van o.a. Marianne Williamson, Eckhart Tolle, Byron Katie, Louise Hay, The Secret en de kracht van de intentie, heb ik aan mijn NLP-opleidingen toegevoegd. En het is zo mooi om te zien hoe mensen groeien, hoe ze zich ontwikkelen, hoe ze meer zichzelf worden en keuzes gaan maken die echt bij ze passen. Het mooiste compliment wat ik kan krijgen is, als mensen bij me komen en zeggen ‘die en die is zo verandert in positieve zin dat wil ik ook’.

En al deze elementen, samen met mijn ervaring, heb ik de KIBA-methode® ontwikkeld, waarbij NLP een belangrijk fundament is. Juist omdat NLP zo praktisch is. In veel spirituele boeken staan prachtige dingen die je op mentaal niveau ook wel begrijpt en wat je graag zou willen doen. Maar hoe? En dan geeft NLP heel veel praktische handvatten.

Het doel van KIBA

Het uiteindelijke doel van de KIBA-methode is dat jij kunt zijn wie je bent, dat je de ander uitnodigt om te zijn wie die is, dat jij uitdrukking kunt geven aan jouw zielsverlangen en dat je praktische handvatten krijgt om jouw droom in de wereld neer te zetten, vanuit vertrouwen en vanuit overvloed.

De betekenis van het woord KIBA

Het woord KIBA in zijn geheel betekent spirituele plaats. En Kiba is in het Hebreeuws een meisjes- én jongensnaam en daar betekent het bescherming.
KI (Chi) staat voor energie en levenskracht.
BA stond in het oude Egypte voor ziel.

De letters van de KIBA-methode®

De letters van de KIBA-methode® zijn de stappen op jouw levenspad, om te worden wie jij werkelijk bent en dit tot uitdrukking te brengen in de wereld.

De letters werken van binnenuit naar de wereld toe

K = je innerlijke Kracht
I = Intuïtie
B = Bewust-Zijn, Bewust-Leven
A = Angsten onder ogen zien & Actie

Wil je meer weten over de betekenis van de letters?

Klik op de letters voor een uitgebreide beschrijving. Elke letter brengt je dichterbij wie ben ik, wat wil ik en hoe krijg ik dat voor elkaar. Het zijn de steppingstones op jouw levensweg.

Uniek! Met de KIBA-methode ontwikkel je je op 7 niveaus

De KIBA-methode werkt door op de 7 ontwikkelniveaus. En het werkt op bewust én onbewust niveau tegelijkertijd.

ontwikkelingsniveaus

 1. Fysiek
  Hoe blijf je fysiek in balans, hoe zorg je voor voldoende rust, vitaliteit en energie
 2. Mentaal
  Hoe denk je, wat is jouw mindset en hoe verander je belemmerende overtuigingen in bekrachtigende overtuigingen. Je leert anders denken volgens ZIJN – DOEN – HEBBEN. Een belangrijke basis van de KIBA-methode®
 3. Emotioneel
  Hoe ga je om met emoties, hoe kun je emoties toe laten in plaats van ze weg te drukken
 4. Spiritueel
  Hoe maak je contact met wie jij werkelijk bent en hoe verbind je je met alles om je heen, hoe geef jij zingeving aan je leven. In dit onderdeel worden intuïtie, acces consciousness en mindful leven geïntegreerd.
 5. Persoonlijk
  Dit heeft te maken met persoonlijke issues in dit en vorige levens, het gaat dan om het veranderen van belemmerende overtuigingen en in je kracht te komen
 6. Familie
  Als een probleem niet op het persoonlijk niveau op te lossen is, kun je kijken naar het familie-systeem. Sommige problemen en belemmeringen die je in je leven ervaart hebben een systemische oorsprong. We erven niet alleen de kleur haar of de kleur ogen van onze ouders, maar ook overtuigingen, meningen etc.
 7. Collectief
  Het collectieve niveau overstijgt de familie. Soms zijn er problemen die land- of cultuurgebonden zijn. Of die te maken hebben met een organisatiesysteem. Het collectieve niveau kun je verder uitbreiden naar de hele aarde, ons melkwegstelsel, alle melkwegstelsels, het universum en de multi-universa

Het is belangrijk om je bewust te zijn van deze niveaus. Want dit bepaalt ook hoe en waar je je probleem kunt oplossen. De niveaus lopen door elkaar en beïnvloeden elkaar.

Je hoort vaak mensen zeggen dat ze al zoveel hebben gedaan, maar dat ze een bepaald probleem of belemmerende overtuiging blijven tegen komen. Dan ligt de oorzaak misschien wel op een ander niveau dan waar jij je tot nu toe mee bezig hebt gehouden. Wanneer je je probleem op een ander niveau gaat oplossen kan het wel verdwijnen. Als je persoonlijk en spiritueel wilt groeien en ontwikkelen, dan is het heel belangrijk om je op al deze 7 niveaus te ontwikkelen om werkelijk in balans te zijn. Veel opleidingen richten zich op 1 of 2 aspecten, maar bij de KIBA-methode® worden álle 7 niveaus geïntegreerd waardoor er een blijvend effect ontstaat. Je gaat écht anders in het leven staan en maakt keuzes die bij jou passen en waar jij je goed bij voelt.

De KIBA-methode®

Express Yourself and inspire others to do the same!

I
Intuïtie
A
Angst & Actie