De B van Bewustzijn

Heeft u vragen over één van onze diensten of producten?

Neem dan gerust contact met mij op: (06) 53 56 50 87

 

De B staat voor Bewust-Zijn en Bewust-Leven

Met de KIBA-methode® leer jij om Stop te zeggen tegen je innerlijke criticus, dat maakt je vrij om je hart te volgen. Je hebt alles in je om je volle potentieel te leven en dit te delen met de wereld.

De KIBA Methode® geeft antwoord op de vragen: wie ben ik, waarom ben ik hier en wat wil ik. Met de 5 KIBA Steppingstones zet jij de volgende stap in je leven.

Bewust-Zijn en Bewust-Leven betekent wakker worden. Leven in het nu. Je bewust zijn van je gedrag en het effect dat je daarmee hebt op anderen. Je bewust zijn van je emoties, weten dat je emoties hebt en niet bent. Je bewust zijn van je gedachten, dat jij je gedachten hebt en niet bent. Bewust zijn van spiritualiteit. Bewust zijn van je intuïtie, omdat je intuïtie jouw innerlijk kompas is. Bewust zijn van je lichaam. Dit betekent dat je goed voor je lichaam zorgt, bewust eet en beweegt. En dat je leert luisteren naar de signalen van je lichaam.

ZIJN-DOEN-HEBBEN

Leven volgens Zijn-Doen-Hebben staat centraal binnen de KIBA-methode®

Vaak proberen mensen hun leven achterstevoren te leven:
Ze proberen meer dingen of meer geld te hebben,
om meer te kunnen doen wat ze willen,
zodat ze gelukkiger zouden zijn.
Het werkt eigenlijk net andersom.
Je moet eerst zijn wie je werkelijk bent,
vervolgens doen wat je moet doen,
om te hebben wat je wil.

Margaret Young

Wij zijn, zoals de spreuk aangeeft, meestal bezig met wat we willen ‘hebben’ en wat we moeten ‘doen’. Daar zijn ook alle reclames op gebaseerd. Als je dit product koopt, word je gelukkiger, leef je prettiger, heb je meer plezier, is het gezelliger enzovoorts. Ook het stellen van doelen gaat vaak niet verder dan: Wat wil ik ‘hebben’, hoe ga ik dat ‘doen’ en wat heb ik daarvoor nodig?

Leven vanuit ZIJN

Omdat we zo bezig zijn met ‘hebben’ en ‘doen’ vergeten we de essentie van de dingen die we doen. We vergeten het ‘zijn’, ofwel we vergeten waarom we dingen doen en dingen willen hebben. Je bezighouden met ‘zijn’ geeft zingeving aan je leven. Als we ons alleen bezighouden met ‘hebben’ en ‘doen’ voelen we ons vaak aan het einde van de dag leeg, hebben we het gevoel dat we heel druk zijn geweest maar niets hebben gedaan. Dat zijn dagen waarop je niet bezig bent geweest met ‘zijn’, zingeving en zinvolheid. En hierdoor heb je het gevoel dat er iets mist in je leven, dat er iets ontbreekt.

Ken jouw belangrijke waarden

Het is dus belangrijk dat je de belangrijke waarden in je leven kent. Door je bezig te houden met ‘zijn’ ben je bezig met je passie, met wie je werkelijk bent en kun je jouw ware potentieel inzetten. En op dat moment ontstaat het geluk. Dan gaat je leven moeiteloos en is je leven waardevol.

Kijk hier mijn video die komt uit mijn training ‘in 1 dag weten wat je wilt‘ om te leven vanuit ZIJN-DOEN-HEBBEN

 

Wil jij weten wat je wilt en de volgende stap in je leven zetten?

Volg dan hier de hele training

 


Geef een reactie

Je email adres wordt niet gepubliceerd. Required fields are marked *

Reageer